Супер скандал! Преподавател спи със студентки от Софийския срещу шестици (Вижте кой е)

https://hotarena.net/skandali/super-skandal-prepodavatel-spi-sas-studentki-ot-sofiiskiia-sreshtu-shestici HotArena.net
Супер скандал! Преподавател спи със студентки от Софийския срещу шестици (Вижте кой е)

Пострадала от натиска: Изнудваше ме за среща в таен офис, за да пием вино

 

Менте журналистът Иван Бакалов, който с днешна дата списва почти безизвестен сайт, прибира тлъсти пачки и като преподавател в Софийския университет.

 

Застаряващият фотограф, който незнайно защо се смята за част от пишещата гилдия, имал тесни връзки с ръководството на факултета по журналистика. Благодарение на това всеки семестър си докарвал сочни преподавателски хонорари, водейки курс по дигитална фотография и по пресфотография.

 

Най-скандалното в случая обаче не са парите, а нематериалните блага за Бакалов. Става дума за бурни интимни преживявания с млади студентки, главно от провинцията, оплакват се пострадали. Тях, изникващият от всяка телевизия да разнася доноси журналист, си гарантирал срещу отлични оценки в студентските книжки на по-амбициозните девойчета, пише сайтът crimes.bg.

 

Момиче, изкарало курса на Иван Бакалов преди време, разкри, че той има специално отношение към студентите от женски пол и още в началото на семестъра си набелязал по-красивите й колежки, които веднага поканил на частен курс по фотография.

 

„Събра ни и каза, че има възможност за допълнителни часове по практика в някакъв негов офис, ако имаме засилен интерес към фотографията. Бяхме само 6 момичета, но най-хубавите. Първоначално прозвуча като покана, но после започна да става настоятелен и стана ясно, че ако не го направим, няма да минем лесно изпитите”, обяснява една от пострадалите от мераците на застаряващия менте журналист.

 

По думите й Бакалов започнал след лекциите да атакува поотделно всяка от девойките. От нея конкретно искал да отиде през уикенда в неговия офис, но не на сайта му, а някакъв таен.

 

„Каза, че имал някакво местенце, където ходел да снима и имал техника. Освен това там разполагал с много интересни вина, които му били страст. Обеща да ме научи да дегустирам вино и да си изкараме приятно. Тогава разбрах, че става дума за нещо повече от уроци и се дръпнах, но той буквално ме изнудваше”, обяснява пострадалата. Момичето в крайна сметка не отишло да среща с Бакалов и едва успяло да завърши семестъра си в Софийския университет, именно заради неговия курс.

 

Три от другите нейни колежки, които преди това били атакувани за специалния курс от скандалния журналист обаче получили пълни шестици и то, без да са ходили на изпита.

 

„Направиха се на ударени, когато ги попитах със секс ли са си платили отличните оценки. Само едната си призна, че е спала с него и е ходила в тайния му офис. Бил близо до Първо районно в „Слатина”. Въобще не са снимали нищо, а само й е завъртял главата с виното и готово”, разкрива още една от пострадалите от секс мераците на Иван Бакалов.

 

За капак пишман журналистът е регистрирал сайта си и в Министерство на образование по проект за студентски практики и така също привличал по-красивите девойки от курса си. Гарантирал им стаж в анонимната си медия, ако са склонни да се сближат, разказва още момичето.

 

В последните години в медийното пространство пък Иван Бакалов се прочу като подсъдим. Банкерката Петя Славова, която притежава „Инвестбанк”, е завела съдебно дело срещу сайта му и срещу него персонално.

 

Поводът са серия от статии, в които Бакалов твърди скандално, че сметки на клиенти на банката изчезват пари. Славова иска 100 хил. лева обезщетение заради материалите и е на път да осъди компрометирания бивш фотограф.

 

Самият той не спира да твърди, че е напълно независим и издържа сайта си сам, набирайки в нарочна сметка дарения от свои читатели. В гилдията обаче се говори, че във въпросната сметка влизат основно пари от само един от броящите се на пръсти негови читатели – Моника Станишева, чиито интереси Бакалов от години защитава не само с десетки статии и коментари, но и публично със стотици писания из фейсбук и бръщолевения из телевизиите.

2 Коментара

Лупи

преди 8 години

Какъв й е проблема на отличничката? Ще получи 5 или 4 и няма да си легне с дъртака. На нея явно й се е искало, а после оле-мале!

Коментирай

Иван Бакалов

преди 2 години

Здравейте, Тази копи-пейст статия не съществува вече в сайтовете "Блиц", "Пик" и "Краймс.бг", откъдето тръгна, и в други, които я препечатаха. Осъдил съм тях, също и "Телеграф", "Монитор" и "Шоу", които я препечатаха, за парични обезщетения в различен размер, защото статията е пълни измислици. Предлагам да я премахнете от сайта си, да не прибявгаме до съдебни решения и обезщетения за нанесени неимуществени вреди. Иван Бакалов

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.