Уникален казус! Кметицата на Каварна заведе дело срещу... себе си

https://hotarena.net/skandali/unikalen-kazus-kmeticata-na-kavarna-zavede-delo-sreshtu-sebe-si HotArena.net
Уникален казус! Кметицата на Каварна заведе дело срещу... себе си

Уникална наглост демонстрира кметицата на Каварна Нина Ставрева, узна HotArena.

 

В сряда, 17 юли, тя е подала документи в Районния съд в града, с които иска да извади изпълнителен лист срещу… себе си. Това е нечувано досега в България, потресени са източниците на „Галерия“.

 

Явно Ставрева много иска да остане в историята. Няма съмнение, че вече ще я сочат като абсурден казус пред студентите по право.

 

Предисторията на това изумително желание за изпълнителен лист идва дни, след като съветниците в Каварна се събират на извънредна сесия. Обсъждат се глобите, които тя трябва да плати, а те са й наложени след проверка от Държавния финансов контрол.

 

Най-голямата е за 28 235 лева и е за Центъра за обществена подкрепа, чиято дейност Ставрева прекратява, понеже така й харесва. Кметицата трябва да внесе тези пари в касата на града. Вместо това тя преценила, че трябва да води дело срещу себе си.

 

След като Ставрева изкара изпълнителен лист, ще трябва да ангажира съдебен изпълнител и той да й изпрати покана за доброволно плащане в 7-дневен срок. Ако тогава не плати, ще трябва да се запорират сметките й.

 

Освен глобата от 28 235 лева, има още 12 акта за 4000 лева. Иначе все още няма отговор защо управничката на морския град демонстрира раздвоение на личността.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.