Вижте как бе откраднат култовият чалга клуб БИАД от измамника Антон Шушляка (Разследване)

https://hotarena.net/skandali/vijte-kak-be-otkradnat-kultoviiat-chalga-klub-biad-ot-izmamnika-anton-shushliaka HotArena.net
Вижте как бе откраднат култовият чалга клуб БИАД от измамника Антон Шушляка (Разследване)
Възможно ли е частен съдебен изпълнител в престъпна задруга с „бизнесмен” дедесар буквално да откраднат култово заведение в центъра на София от законния му наемател? Оказа се, че да, напук на законите, полицията, прокуратурата и съда, напук на държавата, пише \"Уикенд\".
 
 
Щрихите от далаверата, сътворена от ЧСИ Георги Николов и изживяващия се като предприемач Антон Петров Проданов – Шушляка, са готов материал по темата „Тотално беззаконие”. По информация на „Уикенд”, по безобразията на двойката мошеници работят прокуратурата, ДАНС, съдът и още няколко държавни институции.

Според документи, с които разполагаме, Шушляка е в полезрението на службите още от 2001 г., когато е първото досъдебно производство срещу добричлията. Оттогава насам разследванията са общо седем и обхващат впечатляващ обем от Наказателния кодекс – по чл. 209 - престъпления против интелектуалната собственост, по чл. 309 – престъпления против бюджетната система, три досъдебни по чл. 206 - против трудовите права, чл. 313 – против Републиката и чл. 255 – за компютърна измама. Невероятно, но факт – всички бели са извършени не от „бяла якичка” с диплома от Харвард, а от Шушляка, познат в Добричко и като Тима и Анцуга, който може да се похвали само с тапия за завършен 8-и клас.

Врътката с БИАД, зад чиято абревиатура се крие Българското инженерно-архитектурно дружество и чиято сграда е недвижим паметник на културата, започва в началото на тази година. Георги Николов и неговият авер Антон Проданов вече са се преместили от Добрич в София, където Шушляка го играе наемател на бар „Акаунт” в хотел „Рила”. Причината за смяна на територията е, че Североизтокът изведнъж се оказал тесен за мащаба на дуета, защото всички, които могли да измамят, вече паднали в клопката и мръсният бизнес зациклил. Жертвите им в региона са толкова много, че вече върви подписка „Срещу престъпленията на организираната престъпна група, ръководена от Антон Петров Проданов”, подписана до момента от над 50 човека.

Триковете с БИАД започват в началото на януари, когато Шушляка организирал купон за своите служители в актуалната кръчма. Смята се, че партито било просто разузнавателна мисия, за да провери тарикатът дали оборотът на локала заслужава битката за неговото превземане. Проучването завършило с положителна оценка и Шушляка си навил на пръста да стане шеф на бара. Врътката обаче изглежда трудна за изпълнение, защото собственикът на помещението – Федерация на научно-техническите съюзи (ФНТС), има сключен дългосрочен договор за наем с фирма, която управлява заведението още от 2016 г.

Решението на „проблема” идва с намесата на частния съдебен изпълнител Георги Николов. Двамата с Шушляка се възползват от правен спор между наемател и наемодател за дължими суми и предприемат атака. Удобният момент идва – ФНТС подава заявление в съда с искане за издаване на заповед за въвеждане обратно във владение. Софийският районен съд (СРС) обаче е безукорен и отказва такава заповед, защото липсват доказателства за прекратяването на договора за наем. Срещу фирмата-наемател е образувано изпълнително дело пред частен съдебен изпълнител с цел събиране на твърдените от наемодателя взимания с опис на движими вещи, които обаче са притежание на трето дружество и се ползват под наем от съдържателите на БИАД. ЧСИ-то установява, че вещите не са собственост на наемателя, затова правилно прекратява описа, като действията му са потвърдени и одобрени от Камарата на ЧСИ.

Тогава ФНТС иска прехвърлянето на делото при друг частен съдебен изпълнител – нашият „герой” Георги Николов с рег. № 923. Добричлията веднага насрочва нов опис на движимите вещи в заведението. ЧСИ-то влиза в БИАД на 13 септември 2018-а, не се съобразява с факта, че секвестира собственост на трето лице, а не на длъжника, и по настояване на Федерацията хамали изнасят описаните вещи. Пред очите на Георги Николов хора от ФНТС дори сменят ключалките на помещението и така законният наемател остава без достъп до обекта, за който плаща близо 15 000 лева месечен наем.Въпреки това наемателят плаща 62 000 лева заради претенциите на наемодателя, но така и не влиза обратно в заведението, съобщава \"Уикенд\".

Развръзката обяснява защо ЧСИ-то си позволява откровено да гази закона – актуалната столична кръчма вече е отдадена под наем на човек от обкръжението на Антон Проданов – Шушляка срещу, меко казано, символичните 100 лева на месец при доскорошен наем 15 000 лв. Не е тайна, че ЧСИ-то Георги Николов, който е бивш адвокат в Добрич, е докарал до фалит много свои клиенти – както физически, така и юридически лица. Последното му голямо „лапане” е покрай убития хотелиер Тинко Георгиев, който бе застрелян на 16 декември 2015 г. Георги Николов успява да прибере 1 050 000 лева, които по принцип принадлежат на наследниците на бизнесмена. Справка за имотното състояние на юриста за 2014 г. показва фрапиращи разлики между това, което той притежава, и декларираните доходи на него и на съпругата му Десислава Николова, която е съдия в Окръжен съд-Добрич.

Новата фирма зад чалготеката е на Георги Ташев, който предоставил управлението на своя пълномощник - сина си Стоян Ташев, който пък е кум на Шушляка. Баща и син са двама от „героите” в сигналите срещу дедесаря в прокуратурата и активно участват в серия далавери. Откраднатото заведение обаче отваря врати на 6 декември 2018-а под името „Премиум клуб БИАД“. Антон Проданов има условна присъда от година затвор, прочетена през 2014-а за престъпление против данъчната система по досъдебно производство №40/2011 г. по описа на следствието в Добрич. По друго негово „бизнес начинание” също има досъдебно с №25021/2017 г. на Софийска градска прокуратура за измама за 2 милиона лева на банка.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.