Зрител се жалва в СЕМ: Свалете Коритаров от ефир, докато не си оправи зъбите!

https://hotarena.net/skandali/zritel-se-jalva-v-sem-svalete-koritarov-ot-efir-dokato-ne-si-opravi-zabite HotArena.net
Зрител се жалва в СЕМ: Свалете Коритаров от ефир, докато не си оправи зъбите!
Редовните зрители на „Свободна зона”, предаването на Георги Коритаров по телевизия „Европа”, получиха сърцебиене в сряда сутринта, след като той си извъртя малко сепуко от екрана, видя HotArena. Обясни, че ще изчете писмо, подписано от някой си „Богданов74”. Оказа се, че зрителят е написал протестно писмо до СЕМ и шефовете на телевизията, в което се оплаква от това, че Коритаров има „грозни и нездрави зъби”! С госта си Харалан Александров, водещия направи шеговит анализ на културните кодове, заключени в следните редове.  

„Коритаров излъчва лоша хигиена на устната кухина – грозни и нездрави зъби, които отблъсква желанието ми да гледам предаването, вероятно и на други зрители. Смятам, че този вид на водещия е недопустим за екран. Освен това водещият има пристъпи на суха кашлица и хрипове, което също е недопустимо и мисля, че отказва много хора от желанието да следят предаването. Надявам се, че ръководството на телевизия „Европа” ще отстрани този проблем.”

Ерудитът Коритаров откри скрит символ дори в подписа под текста - „Богданов 74”. Въпросният господин, който негодува от усмивката на водещия, вероятно бил на 74 години, сякаш на по-младите зрители им е много приятно да гледат как се клатят зъби на екрана. Коритаров описа и одисеята на това писмо, прехвърляно от институция в институция, докато стигне до него: първо било изпратено до СЕМ, оттам го препратили до шефа на телевизията Георги Харизанов, а той го дал на самия Коритаров. Само че защо го изчете от екрана, а не отиде да се консултира със стоматолог, е друг въпрос.


Харалан Александров пък направо изби рибата с откритието си, че щом предаването се казва „Свободна зона”, всичко в него – и мислите, и коментарите, и дори видът на водещият трябва да са по-рошави, несресани, различни. Ами тогава направо водещият и неговите гости да се маскират като клошари, или хипита, за да няма съмнение, че са вътрешно свободни индивиди. А и с какво здравите зъби пречат на полета на свободния дух?


За повечето хора останките от корени в устата се свързват с нисък социален статус, защото зъболекарските машинки отдавна не са това, което бяха. Това, разбира се, никак не се отнася до Коритаров, който определено е успешен и ерудиран журналист. А експерт по Изтока, сигурно е наясно, че в редица древни култури зъбите са символ на сила и власт – герои се раждат от хвърлени в земята зъби на дракон и т.н.
Иронията на водещия и неговия гост към писмото, която едва прикрива мнителност, че анонимният „Богданов 74” е опит за цензура, сплашване или сваляне на предаването – не дай Боже, тогава наистина няма какво да се гледа! не е убедителна. Нали не „Богданов 74”, а великият Чехов е казал, че у човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите. Една прекрасна металокерамика и „Богданов 74” ще замълчи завинаги, пише Уикенд.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.