Сузанита плаче за битата Мая (Снимки)

05 Май 2021, 12:04


Зловещата история на Санди, Марина и Мая успя да разтърси из основи Сузанита, научи HotArena.

"Затворих се и ревах, след като чух публикуваните записи, на които се чува как бащата ги удря, детето крещи, това са абсурдни неща. А още по-абсурдното е, че това не е единичен случай, те са много и никой не взима мерки", това сподели пред "България Днес" младата изпълнителка, която дава гласност на случая.

От няколко дни в интернет пространството най-обсъжданият живот е този на млада жена, малтретирана от години от мъжа си. Освен нея той бие и двете й дъщери. Покъртителната реалност от живота на Мая успява да жегне Сузанита, която разбира за ужасите от своя позната.

"Моята позната е успяла да се свърже с Мая и тя й е казала следното: "Да направим подписка за хората, които не могат да дойдат на протеста пред съда. Искам да се вдигне много шум. Недопустимо е решението на съда да оставя децата насаме с бащата, всички да разберат какви доказателства отказват да приемат". Аз призовавам повече хора да се подпишат, за да могат да помогнат на Мая", споделя сблъсъка си с реалностите в България Сузанита.

 

Мая се бори за справедливост за себе си и дъщерите си

Мая се бори за справедливост за себе си и дъщерите си

"Винаги се опитвам да помагам с каквото мога, в случая не знам какво конкретно мога да направя. Публична личност съм и мога да дам гласност", казва още Сузи пред вестника. "Чудя се докога хората в България ще подкрепят насилници и манипулатори и ще обвиняват жертвите в "невменяемост", като от километри си личи за какво става въпрос", ядосва се на несправедливостта певицата.

Младата певица често е съпричастна към различни житейски несполуки, но този път тя казва, че разказите на насилваната Мая и дъщерите й я провокира да моли сериозно за подкрепа.

"Знам, че всеки иска да сложи розовите си очила особено когато влиза в инстаграм през обедната си почивка и самият той има достатъчно проблеми и драми в живота. Знам, че на хората им писна да ги заливат с трагедии в социалните мрежи и да се чудят истина ли са или не. Знам колко енергия и нерви изисква да седнеш и да проявиш емпатия за чужд човек, когато на теб лично ситуацията ти е непозната. Знам как всяко съзнание би игнорирало нещо толкова ужасно", пише в дълго послание дъщерята на Орхан Мурад, която призовава феновете си да помогнат на младата жена и нейните момиченца.

Самата Сузанита е преминала през изключително тежки периоди в живота си, макар да е едва на 18 г. Тя признава, че никога не е изпадала в ситуации да бъде малтретирана физически, но във всичките си връзки се е чувствала тормозена психически. Именно това я прави толкова съпричастна към проблемите на околните. "Искам да ви провокирам да се замислите и да отворите очите си за стойностни каузи като тази, която споделих в тази толкова нарцистична онлайн платформа", обяснява действията си певицата.

Сузи признава, че не би прекарала и час в социалните мрежи, ако няма лични дивиденти от това, и зове платформите да се използват по предназначение, не за нарцистични лъжливи публикации, а за помощ на хора в нужда. "Много често се замислям и ако реално нямах дивиденти (чисто от финансова гледна точка), нямаше и един час да прекарам в тъпия инстаграм, където няма нищо реално и хората нямат никакви проблеми, липси и знаят и могат всичко", завършва апела си Сузанита.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени