Свиха наполвина заплатата на Цитиридис

14 Май 2021, 11:08


„Шоуто на Николаос Цитиридис” по Би Ти Ви с уверени крачки се е запътило от телевизията към интернет, както преди време стана с „Господари на ефира” на Нова. От 24 май гръкът ще има само половин чак за изяви в ефир, а присъствието му във виртуалното пространство ще се засили, съобщиха официално от Би Ти Ви. Резонно, и заплатата му вече е намалена наполовина. До скоро Цитиридис получаваше по 16 000 лева на месец, а занапред ще прибира едва 8000 лв.

Само една седмица дели Николаос Цитиридис от орязване наполовина на времето му в национален ефир. В Би Ти Ви са решили да изместят късните новини с половин час по-рано в делничните вечери – вместо в 23,30 часа, както е открай време, те вече ще започват в 23 часа. Промяната ще стане за сметка на шоуто на гръка. Началният му час и занапред ще бъде 22,30, както досега, но продължителността вече няма да е един, а само половин час. Според официалното съобщение на телевизията, това е най-подходящият формат за вечерно шоу, което се гледа от млади хора, писа Уикенд.

Открай време обаче се говори, че Цитиридис просто не може да постигне добър рейтинг и, каквото и да измислят в екипа му, то не може да го отлепи от дъното. За сметка на това новините на Би Ти Ви показват добри резултати, а проучванията сочат, че се ползват и с най-голямо доверие от зрителите в най-атрактивната за рекламодателите възраст – от 18 до 54 години. Ето защо шефът им Антон Хекимян искал да преместят в по-гледаемо време късната емисия, така че да й гарантира по-висок рейтинг. Това се обмисляло отдавна и се правело точно сега заради горещата политическа ситуация и изборите през лятото. Заради тях в телевизията очакват, че хората ще искат да гледат повече новини и актуални предавания.

Цитиридис от друга страна най-вероятно ще продължава да извършва същия обем от работа, както досега, само че основната част от него няма да стига до телевизията, а само до нейните сайтове. Това обикновено се прави с формати, които са насочени основно към тийнейджъри. Хората от екипа се притесняват, че този формат ще продължи до лятото, а след това вечерното шоу окончателно ще изчезне от ефир.

За сваляне на гръка от малкия екран се заговори още в края на миналата година, когато стана ясно, че той излиза в дълга зимна ваканция. Без обяснения екипът на вечерното шоу бе разпуснат за цял месец, в който телевизията излъчваше сериали на мястото на предаването. Когато се върна на работа, Цитиридис започна да се подиграва със слуховете, че е уволнен. Едва ли обаче сега му е толкова смешно, след като само два месеца след тези слухове шефовете му решиха да орежат предаването и заплатата му.  
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
СКТ
Преди 1 година
0
Тези пари за нищо ги нямат.За една простотия му се плащат такива луди пари .
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени