Валерия от „Ергенът” иска да е като Бриджит Бардо

https://hotarena.net/laifstail/valeriia-ot-ergenat-iska-da-e-kato-bridjit-bardo-2 HotArena.net
Валерия от „Ергенът” иска да е като Бриджит Бардо

Манекенката и защитничка на бездомните животни Валерия Георгиева беше една от главните героини във втория сезон на „Ергенът” и очаквано стигна до големия финал. Фаворитката на пианиста Евгени Генчев не съжалява и за миг, че е взела участие в шоуто. Хубавицата се надява, че популярността, която натрупа, ще подпомогне благородната й кауза.

 

Преди време Валерия и нейна приятелка създават приют за безпризорни кучета и котки, които обичат безрезервно. Това занимание поглъща голяма част от времето и средствата на плевенчанка, но пък я кара да се чувства пълноценна.


„Аз имам две лица. Едната ми самоличност работи, за да изкарва пари, а другата ги харчи за каузата”, казва стройната брюнетка. Тя е убедена, че смисълът на живота е в това да можеш да даваш, да влагаш средствата и времето си в нещо значимо.


Най-голямото желание на Георгиева винаги е било да има приют за бездомни животни. През 2014 г. става доброволец в организация за защита на животните. Среща Кристина Павлова - приятелка, която споделя любовта ѝ към четириногите. По-късно се случва така, че заедно създават собствена благотворителна организация.


 „Всичко започна, когато станах доброволец в една местна организация за защита на животните. Инициирах събиране на средства в училище – в гимназията по туризъм „Алеко Константинов” в Плевен. Много хора ме нападнаха за това, на други не се хареса. Тогава забелязах, че децата от по-заможни семейства не участваха, а тези, които са от обикновени семейства, се включиха. Оказва се, че винаги този, който няма, знае какво е и би предоставил някаква помощ на друг. Успях да събера 102 лева, които предадох на организацията. Започнахме с моята приятелка Кристина да ходим ежедневно при кученцата и да помагаме. Това много ни сближи. Оказа се, че само ние двете правехме реално нещо, а създателите на организацията не се ангажираха. Трябваше сами да се справяме с осигуряването на храна и на всичко останало. Можехме да разчитаме само на нашите родители и на най-близките си. Мина почти година. След доста разправии с въпросната организация за това, че те не полагат никакви грижи за животните, решихме да се отделим. Регистрирахме собствено сдружение „Animal Help Плевен”, разказва Валерия за началото на инициативата си.


В момента Валерия и Кристина се грижат за над 50 кучета и разчитат на дарения. Ако някой сигнализира за ранено животно, те го водят във ветеринарна клиника и след това се опитват да намерят осиновители – хора, които ще се грижат за него и ще му дадат цялата си любов. Георгиева споделя, че отговорността и грижата за толкова животни не е лесна, но успява да съчетае успешно личен с професионален живот. Казва още, че човекът, който ѝ служи като модел за подражание, е Бриджит Бардо - освен актриса и модел, тя е и световноизвестен защитник на животните.


Интересна подробност е, че любимката на Евгени Генчев също мечтае за актьорска кариера. След завършването на гимназия, тя се подготвя за изпитите в НАТФИЗ, но не я приемат. Въпреки това, изобщо не се сломява и не се отказва от целта си. „В продължение на 2 години играех в Детската театрална студия при ДКТ „Иван Радоев” в Плевен. Подготвях се за НАТФИЗ сериозно, но там конкуренцията е голяма, влиза се трудно. За съжаление, не успях, но за всичко има време”, коментира хубавицата.


Георгиева започва кариерата си на модел на 14 години, когато печели конкурса „Мис Плевен”. Тя прекарва детството в Гърция, където живее със семейството си. Затова и може да разговаря свободно на гръцки език. Скоро след като се завръща за постоянно в родния си град, красавицата взема участие в местното съревнованието за красота и се окичва с короната.


„Моето семейство е много добро и се радвам за това, което са ми дали. Имам брат. Той също много обичат животни. Аз съм живяла в Гърция дълго време. Там всички бяха много възпитани, добронамерени, което заедно с възпитанието от моите родители, със сигурност ми е повлияло. Когато се върнах тук, съучениците ми се държаха много лошо с мен. Изолираха ме, подиграваха ми се, лепяха ми дъвка в косата, без да съм направила каквото и да е на някого. Беше ми много трудно”, споделя младата звездата. Тогава тя се сблъсква с много завист, но пък се научва как да отстоява себе си – нещо, което показа и по време на участието си в „Ергенът”.


„Записах се за „Мис Плевен”, след като се върнах от Гърция. Не очаквах, че ще спечеля. Факт е, че се зарадвах много, защото исках да съм модел и този конкурс ме доближи до тези среди, така да се каже. Титлата е нещо хубаво, но има и своите лоши страни - сблъсках се със завист и какво ли не. Явих се и на друг конкурс малко след „Мис Плевен\", където също станах първа. На националния конкурс „Мис България” се класирах в топ 5. Започнах да ходя по-сериозно на ревюта и в един момент просто усетих как живота ми се промени”, връща лентата на спомените Валерия.


Така започва кариерата й на модел, която се развива стремглаво през следващите години. На 18-годишна възраст тя подписва договор с агенция и заминава за Япония. Била е на кориците на няколко от най-престижните азиатски списания. Валерия е напълно естествена, без никакви корекции, което много й помага, защото в източните държави се цени. „Харесвам се и се приемам такава, каквато съм. Може би бих си направила някаква корекция след време, но не и сега”, категорична е Георгиева. И допълва: „На много хора им изглежда лесна тази професия, но това съвсем не е така. Имала съм снимки и по 8 часа, което е страшно изморително. Трябва винаги да изглеждаш безупречно, защото не знаеш кога ще ти се обадят за снимки – не можеш да си позволиш въобще да излизаш от форма. Освен това от тийнейджърка си изкарвам сама пари и не съм натоварвала родителите си”.


Най-странната фотосесия, която е правила, е на различни модели сватбено кимоно. То е традиционен символ на Япония и жените го носят по различни поводи. Първият път, в който облича такава дреха, тя е толкова стегната, че Валерия  припада по време на фотосесията.


Въпреки предизвикателствата, плевенчанката обича професията си и следва принципа: „Изберете работа, която обичате, и никога няма да ви се налага да работите и ден в живота си”. Преди време посещава уроци по плуване и танци, но сега просто изгаря калориите с интензивни тренировки във фитнеса. По време на снимките на „Ергенът” в Турция качва 5 килограма, но после бързо успява да влезе във форма. „Всички се ошишкахме стабилно!”, шегува се Георгиева.


Освен тренировките, Валерия спазва и диета. Цял живот е била вегетарианка, а от 5 години е веган и не вкусна нищо от животински произход. Така се чувства комфортно и държи партньорът й също да не консумира животинска храна. „Не може да обичам кученцата и котенцата, а пък да ям прасенцата например. Приемам всички животни за мои. Храня се здравословно. Доскоро ходех на плуване, иначе посещавам на фитнес зала. Висока съм 1,73 м, тежа 50 кг. Мерките ми са 83-60-85 см”, хвали се чаровната дама, която се хареса с Евгени Генчев от пръв поглед.


Безспорно Валерия е сред най-красивите и запомнящи се участнички в шоуто и стигането й до финал е напълно заслужено. Ще видим дали отношенията й с Евгени Генчев ще продължат и в живота...

11 Коментара

Мхм

преди 10 месеца

Много харесвам Валерия,най-вече искреността й.Дано обаче няма съдбата на Бриджит Бардо-без любов.Млада е ,бунтува се,но ще омекне.Има огромен потенциал това момиче .A това да отдадеш себе си за най-невинните и страдащи същества-бездомните животни,е висша форма на човечност.

Коментирай

Вени

преди 10 месеца

Едно е да искаш, друго е да можеш, а съвсем трето да го направиш! Глупувато създание, което преигра с тези кучета да ги навира на всеки в очите! Нищо чудно че Евгени ще потърси утеха при Елена! Да не забравяме, че много повече от грижи и внимание се нуждаят човешки същества като самотни възрастни хора, изоставени деца и др

Коментирай

Another wannabe

преди 10 месеца

Петнайсетте ти минути слава отминаха, довиждане.

Коментирай

да,

преди 10 месеца

И трябва също постепено да се отдръпне от Джия и Айлин защото ще я влекат в блатото на чалгарията.По-далече от такива ''приятелки'' ще е много по-добре ако иска да постигне качествени неща в живота и истинска любов.

Коментирай

ха ха

преди 10 месеца

Възможно е Евгени да потърси утеха другаде но не и при Елена.Той не я понася, в предаването я толерираше по сценарии.

Коментирай

Дали

преди 10 месеца

По-добре да потърси утеха при Ирина или Рая,но Елена? Тази жена показа нестабилност,ще го обсеси и няма мърдане.Валерката поне му дава свободата да е какъвто е.А и нека си го кажем,че не е красавица.Видяхме,че Евгени не е сляп за красивите момичета-пък били те и чалгаджийки.

Коментирай

абе,

преди 10 месеца

Ирина=Елена.Хайде няма нужда да е от предаването точно.

Коментирай

До абе

преди 10 месеца

Правилно,говорих примерно...Е,Баджакът превъзхожда Елена по красота,но не е особено умна...А Генчо си е мамино момче,но с усет към моделки..Кой каквото ще да говори,но визията си е важна.

Коментирай

До Мхм

преди 10 месеца

Понятие нямаш за какво говориш. Никаква човечност няма във Валерия, а за любов към животните какво да се каже? Фанатично преиграване и арогантност. Любящите хора са нежни и не демонстрират добрите си дела и не навират в очите на хората "каузата" си. И не умират от възмущение, че някой яде месо. Знам за какво говоря, добре познавам вманячените защитници на страдащи животинки.

Коментирай

NO NO NO

преди 10 месеца

Това момиче е надарено с уникална красота тип Одри Хепбърн, но се държи мутренски , селско - само " кво ме интересува" , точно глиганско поведение, както я определи Елена

Коментирай

никой

преди 10 месеца

Ало Мхм най- невинни страдащи същества са например онкоболни деца , които нямат възможност да се лекуват поради липса на пари.такива са и възрастни самотни хора , които мизеруват, така, че тази кифла да не ни навира псевдо загриженост и то за животни при толкова много страдание на човешки същества и е жалко , че има такива като теб да адмирират нещо , с което тази парадира. Хата които наистина правят добро , не го афишират.Освен това е и простичка , визирам махленския език , който демонстрираше в предаването.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.