Веселата вдовица взима апартамента на Баташов (Ще го продаде ли Боряна)

3538
29 Март 2021, 14:00


Майката на актьора Андрей Баташов - Теодора Стефанова, почина часове преди именния си ден. По странно cтeчение на съдбата и единственият й син издъхна точно преди Андреевден на 29 ноември 2010 г.

 

Тя живя цели 10 години без него, но не го забрави нито за миг. „Времето не може да излекува мъката ми по него. Ето вече 10 години станаха, но аз продължавам да си говоря с него, сякаш е жив. Мъчно ми е, че не остави дете след себе си. Искаше да осинови ви момиченце точно като Чочо Попйорданов, но, уви, нямаше време. Почина нещастен, не успя да осъществи най-важната си мечта да има дъщеря”, сподели в края на ноември минала та година почернената майка.

 

Родена в Шумен, Теодора живее докрая със спомените и снимките за сина си. Среща се с приятелите и колегите му често, най-много си говори с Аня Пенчева. За да го помнят и след нея, тя създаде книгата „С любов в душата", в която роднини и колеги на актьора разказват за него. Печатна грешка прави книгата уникална, защото на последната страница съставителите са се представили просто като: „Мама Дора и приятели".  Само че става печатна грешка и в томчето надписът гласи: „Мама Дара и приятели".

 

„Това не е гаф, защото аз дарявам. Не само книгата, но и спомена за Андрей, неговата любов“, категорична бе родителката му приживе. Приятелите й са сигурни, че двамата са се събрали на небето, макар че и майката, и синът не били много религиозни. „Вярващи сме, но не религиозни. Андрей често се връщаше с икона в ръце и казваше: „Пак се изкуших, не можах да не си я купя".

 

Интересуваше се от психология и езотерика, вярваше в извънземните и понякога ги виждаше. След като се срещна с Вера Кочовска, си дойде много развълнуван и разстроен. Тя му казала, че е прероден Яворов и още: „Ние с теб ще си отидем един след друг", както и стана", спомня си майка му.

 

Тя никога няма да забрави последните му думи: „Да знаеш, аз ще умра". След като се развежда с бащата на актьора Владимир, с когото шест години живее в руския град Волгоград, тя така и не създава ново семейство. Посвещава целия си живот на сина си, с когото живее заедно. Силната връзка майка-син е една от причините Баташов дълго да не се жени, а когато го прави, да е набързо и според Теодора – неподходящо, пише „Минаха години“.

 

„Синът ми не случи на жена до себе си. Разминаха се в живота. Бяха на различни нива", коментираше снаха си Боряна починалата. Боряна и Андрей обаче нямат официален развод и сега снахата има пълно право да претендира за апартамента на майка му в София. Тя е официална наследница на дома, който Теодора бе превърнала в истински музей на сина си. По стените беше окачила рамкирани плакати на негови постановки, включително и последната „Влез в час", която изигра само 4 пъти ...

 

Интересно е дали ще запази подредбата Боряна или пък ще побърза да продаде имота.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени