Владимир Каролев няколко пъти се разминава със смъртта! (На сноуборда е луд за връзване)

12 Май 2021, 15:00


Тежко остава състоянието на финансиста Владимир Каролев, който падна от около 400 метра на стръмен терен в Пирин. Той е с контузии на вътрешните органи, черепно-мозъчна травма и съчетани травми в „Пирогов“, а приятелите му се молят силният му дух да го спаси.

 

Като автентичен търсач на силни усещания Каролев не за първи път се среща очи в очи със смъртта. Един от основните му принципи е „Всичко има нужда от малко пипер – иначе скуката е голяма“.

 

Неслучайно пише във Фейсбук навръх Великден за поредната си порция опасни приключения със сноуборда: „За съжаление в най-опасната и стръмна част на улея беше пробил поток и се наложи да сваля борда, да го метна надолу, пише „Галерия“.

 

Да сляза 50-ина метра през клечаците. Е, намерих си борда под водопадче в улея и се пуснах по паднала преди седмици лавина. Имаше бая лавинни буци, но беше меко“.

 

Каролев обаче твърде неразумно игнорира предупреждението на приятел, с когото правят преходи в Пирин по различни маршрути. „Следващия път, ако на подобно място си без пикел и седалка, ти се разсърдвам и нема да си играеме. Горе, дето пропусна отбивката, си беше 55 градуса. Ако се откинеш, нема и да те търся“, ядосано му заявява в социалната мрежа Явор Първанов. Каролев го успокоява с типичното си самочувствие: „Споко. Меко бе там. Аз го тествах, преди да се спусна. Не искам да съм първият сноубордист, който кара с пикел в ръка и със седалка на задника“.

 

Няма съмнение, че икономистът наистина трупа опит и хладнокръвие в различни критични ситуации. През 2014 г. успява да се пребори с прахообразна лавина - тя шеметно го завърта, но той се измъква буквално на косъм от фаталния развой на инцидента.

 

Винаги усмихнатият спец в родните и международните бизнес лабиринти толкова е пристрастен към планината, че миналата година даже го арестуват в Разлог заради неспазване на карантината след завръщане от току-що пламналата от КОВИД-19 Англия. Тогава се опитва да прескочи блокадата на входовете между града и съседното Банско, за да стигне до някой от близките върхове. След сблъсъка с полицията се кани да съди държавата в Страсбург за нарушаване на личните му права, но после се отказва.

 

Моторите са другата страст на абсолютния холерик с бърза мисъл, остър език и впечатляваща ерудиция. С наслада скача и с парашут не се страхува от нищо, защото като всеки вярващ християнин е наясно, че човек се ражда и умира само веднъж.

 

Не по-малко се възбужда и от гмуркането, знаейки, че водолазът винаги е на 30 секунди от смъртта. Двамата с авера му в този тип авантюри Михаил Заимов винаги са добре подготвени и качествено оборудвани, тръгвайки на дайвинг в Египет, Малдивите, Гърция, Малта, Кипър, Доминикана, Мексико, CAЩ.

 

Владо осем години посвещава на таекуондо, преди да счупи тазобедрена кост и да лежи 45 дни в болница. Каролев е споделял, че въобще не прилича на родителите си - инженери професори, нито на брат си - също доктор на науките. Шегува се, че е най-“неученият“ от цялата фамилия, на когото все още му е рано да избере музеите пред адреналина.

 

Разказва, че майка му и баща му са изключително уравновесени хора, свикнали с неукротимия му темперамент - не се трогват дори когато отива по пижама на манифестация за Девети септември. Естествено, следва скандал и намалено поведение. Независимо от това завършва елитната през социализма специалност „Международни икономически отношения“, а през 1991 година заминава със стипендия за Канада, където защитава магистратура по бизнес администрация. Започва да преподава и едва тогава вика жена си и сина си Александър, а дъщеря му Виктория се ражда в Страната на кленовия лист.

 

Има още три дипломи в своята сфера и докторантура от „Бокони“ в Милано. Чете лекции по управление на инвестициите в Университета на Сиатъл, корифей е в инвестиционното консултиране. Нарича се либертарианец, а най-много пари ryби при фалита на известна американска енергийна компания през 20002001 в Тексас, чийто шеф влиза в затвора, а главният й финансов директор се самоубива.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
gabi
преди 2 години
-1
Пак добре, че са майка му и баща му са си го харесват и одобряват. Иначе нищо лошо няма да напиша за човека.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени