Запорираха банковите сметки на тъщата на „Господари на ефира”! 47 лв. неподозиран борч към „Софийска вода” набъбнали до 2 бона

2089
06 Юни 2019, 15:00


Цена - внучката на знаменития художник Златю Бояджиев, се оказа със запорирани банкови сметки, узна HotArena.

 

Достъпът й до парите бе ограничен заради задължение към „Софийска вода” на стойност едва 46.90 лева. На 25 април следобед счетоводителката на галерия „България”, където работя, ми каза, че е получено известие от съдия-изпълнител. Борч от под 50 лева, за който дори и не съм подозирала, набъбнал до 2000 лв.! На следващия ден рано сутринта заминах за Испания на отдавна планувана екскурзия с приятелка, а откакто съм се върнала, ходя по мъките. Безобразие е, че изобщо не съм получила известие за дължимото!”, сподели пред „Уикенд” госпожата, която е и тъща на продуцента на „Господари на ефира” Джуди Халваджиян.

 

Навярно, ако предаването още бе в ефир, би направило цветен репортаж от този наистина абсурден случай. 

 


Преди 8 години Цена имала подобни грижи с „Топлофикация”. От дружеството й изпратили документ, че им дължи 11 бона – 7 хил. лева плюс лихвите. 

 


Бях си платила до последната стотинка, но се оказа, че тяхна служителка не е отразила, че съм погасила сумата. Добре, че си пазех квитанциите, та успях да докажа несъстоятелността на иска. Иначе сигурно щяха да ме принудят да давам парите наново”, обяснява премеждията си уважаваната арт труженичка.  

 


Уикенд” има логично обяснение защо тя не е научила своевременно за 47-те лева борч към „Софийска вода”. Фирмата вероятно е изпратила съобщение, но то не й е било доставено. Напоследък е масова практика куриерските компании, с които работят телекомите, енерго и водоразпределителните дружества, да не пускат писмата в пощенските кутии, а да ги струпват пред входовете или в най-добрия случай във фоайетата на жилищните кооперации. Така, между впрочем, се създават улеснения и за имотните измамници, тъй като въпросната кореспонденция е пълна с лични данни за собствениците на апартаменти. 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени