Ето я най-красивата българка!

5756
06 Октомври 2017, 09:59Диляна Дякова е най-красивата българка. Тя е на 35 години, по професия цветар и точно като красивите растения, с които се занимава, блести с естествена красота, видя HotArena.


Натуралната й визия е причината, Диляна да привлече вниманието и на румънската фотографка Михаела Норок, която я кани в проекта си „Атлас на красотата”.

В енциклопедията са включени над 500 портрета на красиви жени от всяко кътче на света. Всяка от тях има собствена история. В търсене на уникалните си модели, Михаела обикаля Таджикистан, Америка, Индия, Етиопия и много други страни.


Стига и до България, а още в центъра на столицата вниманието й грабва Диляна. Историята й също я печели–момичето е отгледано само от майка си, едва на 16 започва да работи като цветарка и се справя сама с живота.


„Чувствам се много поласкана. Нямам кой знае какво самочувствие и бях изненадана, когато Михаела ми предложи да ме снима. Аз съм само едно работещо момиче, не се приемам за най-красивата българка.


Дори когато се срещнахме с румънския фотограф, бях много изморена. Може би е видяла в мен удовлетворение и щастие, и това я е привлякло”, споделя Дякова, пише „България днес”.

Красотата й е изцяло естествена и по нея няма нито една корекция. Тя е твърдо против изкуствената визия и това си личи.


„Красотата на жената не е само във външния й вид. Жената е красива, когато сама се бори в живота, когато е силна, когато респектира.
Хората са красиви сами по себе си с постиженията си, а не с изкуствена визия.


След 40 години с какво ще е актуална една жена, ако няма качества, ако не е духовно красива”, допълва още родната красавица.


За нея най-голямото постижение в живота са цветята. Докато работела още като ученичка в цветарски магазин, решава да си направи собствен такъв със сестра си.
И се получава.

Диляна обаче се омъжва, ражда две деца и завършва две магистратури, преди да се върне към призванието си отново. Преди 4–5 години обаче се връща към цветарството и е щастлива от това.

Въпреки че работи с дни, никога не се е предавала.


„Цветята са едно призвание. Това е животът. Много тежка работа, макар всички да казват, че е красиво. Не, не е красиво! Много е трудно, изисква големи усилия, но си заслужава”, споделя още Дякова.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мартин
Преди 1 година
0
Жива и здрава да е тази дама! За такива достойни хора пишете повече.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени