Преслава брои 10 бона да катери Еверест (Всичко за мераците й да покори върха)

1408
20 Септември 2017, 10:10


Фолкпевицата Преслава се е запалила по планинарството и дългите преходи, узна HotArena. 

През последните месеци звездата се качи на Седемте рилски езера, а след това достигна и най-високата точка на балканите – връх Мусала (2928м). Сега покорила този връх се готви да излезе и извън България. „Стигнеш ли върха, продължавай напред“, обяви певицата. Това напред ще е не къде да е, а на самия Еверест.

Преслава вече е започнала проверка и подготовка по организацията и пътуването. Процедурата е доста сложна и има безброй изисквания, които трябва да бъдат спазени. Финансовите изисквания са също много сериозни. 70 000 долара струва разрешителното от непалското правителство за група от 7 човека. Ако е индивидуално, цената му е 25 000 долара. Певицата не изключва възможността да потегли към върха през 2018-а, но може да се случи и през 2019-а, защото се изисква доста сериозна подготовка. 

Преслава трябва да знае, че на Еверест я очакват доста изпитания. Въздухът е толкова разреден, че усещането е,ч е го няма. Дългия преход понякога води до депресия и отчаяние. Сред изискванията са катерачите да нямат проблеми с психиката, опорно двигателния апарат и да са с отлично зрение, пише „България днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени