9 години след смъртта на Андрей Баташов майка му призна: Не искам да виждам жена му, тази „люлинска превъзходна”!

8027
06 Декември 2019, 10:31


Враждата между майката и вдовицата на покойния Андрей Баташов, Теодора и Боряна, едва ли някога ще утихне. 9 години след смъртта на 45-годишния актьор и политик, между двете продължава да тлее неистова омраза. Красавецът с аристократична осанка – една от големите звезди на българската сцена, си отиде от този свят на 45 години след тежко боледуване. Майката на Баташов не поддържа никаква връзка с неговата вдовица – не само, че не се виждат и чуват, но и не желае да говори за нея.

Възрастната жена обаче редовно се чува по телефона с Кристина – бившата танцьорка в ансамбъл „Филип Кутев”, която живя с Андрей в продължение на 9 години. „Не разбрах какво се развали при тях. След това как я намери тази люлинска превъзходна – аз така й казвам... Тя е коравосърдечен човек, но по необясними за мен причини той се влюби в нея”, споделя съкрушената от сръб майка на актьора.

От самото начало на връзката на Андрей с Боряна, Теодора не одобрявала избора на сина си. Въпреки че изобщо не харесвала снаха си, тя не го показвала и сдържала емоциите си. „Той сгреши само един-единствен път и то беше фатално. Не можа да открие подходящата за него съпруга”, признава Теодора. Младото семейство заживяло в съседен на нейния апартамент. Майката на Андрей въртяла цялото домакинство и в двете жилища. „Събота и неделя тя спеше до 2-3-4 часа следобед, отказваше да готви на Андрей, не се сещаше да разтреби, да създаде малко уют в дома им”, разкрива майката на Андрей.
Актьорът се венчал за 20 години по-младата от него Боряна през есента на 2008 г. на тайна церемония в Царска Бистрица едва 3 месеца след запознанството си. Изненада бе как заклет ерген като Андрей се реши за толкова кратък срок на толкова сериозно обвързване. Приятелка на Теора й намекнала, че най-вероятно красавицата е успяла да „върже” сина й с магия.

В свои интервюта майка му е признавала, че най-съкровената мечта на сина му била да има дете. Боряна обаче нямала никакво желание да става майка. „Той толкова искаше детенце, толкова мечтаеше за момиченце. А тя – не! И досега се води Баташова...Как не се намери някой да се ожени и да махне тази фамилия”, тюхка се майка му.

На Коледа, година преди да почине, Боряна ненадейно се изнесла от дома му. Андрей мвого страдал и плакал от обида. Това майката на актьора никога няма да й прости. Тя е категорична, че бившата й снаха носи вина за преждевременната смърт на сина й. Приятели на Андрей също обвиняват съпругата му за здравните проблеми на Баташов. Според тях той понесъл раздялата тежко, започнал да прекалява с чашата, към която и без това не бил безразличен, не обръщал внимание на прекарани на крак болести и нанесъл непоправими поражения на организма си.
„Толкова страдаше Андрей! По цели нощи сме разговаряли. Звъни ми по телефона, докато съм на работа в читалището, че му тече кръв от носа. Прибирам се и намирам всичко в кръв. Сигурно е вдигнал кръвно. Какво ли не съм му говорила, но той казваше: „Мамо, но аз я обичам!” Малко след това си отиде. Тя го довърши според мен. Това беше голям стрес за него”, обвинява я майката на Баташов.

На 29 ноември 2010 г. актьорът угасна от полиорганна недостатъчност, след продължително боледуване и лечение първоначално в болница „Токуда”, а след това и във ВМА. Там Андрей трябваше да бъде подготвен за чернодробна трасплантация, но така и не дочака намирането на подходящия донор. На пресконференция шефът на клиниката по реанимация във ВМА Николай Петров обясни, че на третия-четвъртия ден от лечението на актьора в кръвта му са били открити онтитела срещу ку-треска, което направило невъзможна трансплантацията. Полиорганната недостатъчност, от която почина Баташов, е следствие от цироза на черния дроб и наложен сепсис. 9 години след смъртта му майка му разкрива, че е възможно Андрей да е лепнал ку-треската в Индия. Преди сватбата с Боряна актьорът бил на гастрол с театъра в Делхи. Трупата отседнала в хотел, в който водата се пречиствала, но след това имали представления в провинциално градче. Условията там били повече от мизерни.

След смъртта си Андрей остави като свои наследници майка си и вдовицата си. Двете трябваше да поделят два апартамента в един и същ блок и вход в столичния квартал „Лозенец”. Едното жилище било тристаен апартамент, а другото – студио, което Баташов превърнал в семейно гнездо за него и Боряна. Въпреки че бракът между Андрей и банкерката просъществувал само една година и в течение на следващите 10 месеца двамата живеели разделени, Боряна имала права на наследник, тъй като смъртта покоси актьора, преди да се разведат. Месеци преди да напусне този свят Андрей подал молба за разтрогване на брака им и в последните дни преди да влезе в болница с остра чернодробна недостатъчност уреждал  подробностите около него с адвокатите си. Тежкото му състояние обаче не му позволило да довърши процедурата по развода, пише "Уикенд".

Едва 10 месеца след смъртта му Боряна се появи на кастингите на музикалното шоу „Х Фактор” и показа, че за нея животът продължава и то с песни и танци. Бившата банкерка се впусна в светския живот на столицата и се преквалифицира в конферансие на партита, конкурси за красота и концерти. 6 години след като овдовя, Боряна изненадващо се нареди барабар с неомъжените девойки, за да хване булчинския букет на вип сватба. „Мисля, че това говори достатъчно за нея”, казва сломената майка на актьора.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
Преди 1 година
0
Тук не е наред това, че за мъртвите или добро или нищо, но разбирам и това момиче, заради преживяното.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ина
Преди 1 година
0
Това, че е умрял не означава, че е бил ангелче приживе. Мъжете са виновни по подразбиране, а тези, които прекаляват с алкохола са съвсем непоносими и ситуацията е ясна. Малко жени са като Алекс на Ласкин, но и тя не можа да го спаси.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Наталия до АЗ
Преди 1 година
-4
Дори и това да се е случило и да е истина, Андрей го няма. Присъдата му е била да си отиде от този свят млад и в страдание... Така че тази твоя история няма място тук и е меко казано неуместно да я пишеш в този сайт под тази статия.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Аз
Преди 1 година
0
Всъщност мога да кажа кога се случи, но се страхувам, че ще се сетят за събитието. Ако някой от групата му прочете това ще се сети за мен. Или не защото бяха тежко дрогирани или пияни и явно винаги са правили това. Не, че ми пука. Но да знам, кога се случи. Припомних си. Нещастници.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Аз
Преди 1 година
0
Мина, абсолютно съм сигурна. Никога няма да си позволя да си позволя просто така да очерня някого. За едно си права обаче, може и да не е било преди да почине. Аз такава травма имах, че всичко ми се размива. Но беше в същата година. Моята приятелка не помнеше нищо, а аз се явих със синьо око на и се обяснявах цял месец. Излъгах, че на парти са се сбили и случайно са ме ударили. Изобщо не ми пука за Андрей Баташов, това от което ми се повръща е възхваляването му. Изобщо не се учудвам, че Боряна е черната овца. Вероятно и нея я е удрял.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Sani
Преди 1 година
-7
Сигурно не те е огряло и затова пишеш тази история.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
до АЗ
Преди 1 година
0
Уау!!! Каква история! ::(((
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
АЗ
Преди 1 година
-3
Изобщо не ми се четат тези безумици за прекрасния ти син. Аз бях на едно събитие, точно преди да почине. Там той свири с групата си. Отидох до съблекалните, за да се преоблека за следващото събитие. И заварих Андрей и цялата му дружинка да събличат моя колежка. Тя беше пияна, висока 1.50 45 кг.....като дете изглеждаше, а те като хищници. Развиках се, взех я от дивана на ръце. А те ме гледаха лошо. Точно преди да излезем от вратата....тя повърна, Андрей се затича, помислих на помощ....хвана ме за косата и ме удари в лицето. Изрита приятелката ми и ни каза, чао курви. Повръща ми се от огромната почит, към един насилник. После го срещнах в ресторант, атой не можеше да се сети, коя съм. Той ме заговори. Съжалявам Боряна и на среща ме покани, а с теб беше. Хайде стига глупости и да си кажем истината. Цялата му група бяха хищници. Не мога даже да опиша какво правеха с приятелката ми, с тяло на дете, която беше припаднала от алкохол. .....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мина
Преди 1 година
-3
А ти сигурна ли си в тази история? Няма как да е било, защото по-това време Андрей не беше с групата, а и беше болен за концерти.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени