Бившата на Бойко пак се излага с хапливи постове във Фейсбук! Кой й пише дългите и злобни коментари?

9060
24 Юни 2021, 13:26


Бившата съпруга на Бойко Борисов и майка на дъщеря му Стела Костова, отново изрази публично възмущението си от Слави Трифонов в личния си фейсбук профил. Лекарката, която от  години живее в Америка не пропуска възможност да за захапе Трифонов и да защити бившия си мъж.  Този път темата е  „Трансплантациите в столичната болница Лозенец“. Странно е, че Стела Костова има толкова свободно време, за да пише дълги постове. Мнозина от последователите й смятат, че тя просто ги получава готови от активист на ГЕРБ и само ги копира на стената си. Ето за какво е спорът този път.  

Слави пише:

„Миналата седмица служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров направи ужасяващи разкрития за болница “Лозенец”, която доскоро беше правителствена болница под шапката на Министерски съвет. Според изнесените публично данни, в болницата са се извършвали трансплантации от живи донори, които будят съмнения за брутална черна търговия на органи. “Племенници” от Украйна и Молдова са дарявали бъбреци на своите “чичовци” от Индия, Оман, Германия, Израел. И това е ставало със съдействието или бездействието на държавата в лицето на изпълнителната власт и службите. Въобще дали може да си го представите това? Аз лично не мога. Всичко това прилича на някакъв игрален филм за мафиоти или пък на документален филм за някоя страна от Третия свят. Но то не е филм. Не е и нещо, което се е случило в Пакистан. То е нещо, което касае страна член на Европейския съюз. И какво правят медиите в България? Правят журналистическо разследване по случая, търсят замесените, търсят донорите, търсят истината за болницата? Нищо подобно. Занимават се с пенсионирането на иначе толкова симпатичния проф. Тодор Кантарджиев. Там е техният фокус в сектор “здравеопазване”, там се раздават медиите. Другото е тема “табу”.“, гласи част от поста на Дългия.

Бившата жена на Бойко отвърна:

„Органи се трансплантират, когато реципиентът има шанс да живее много години. За успешна трансплантация първо се изисква многочленен екип от специалисти. Хирургът е учил медицина и е специализирал не по-малко от 10-12 години, анестезиологът и интернистът също, медицинските сестри и операционните техници също са отдали години от живота си, за да могат да изпълняват това трудно призвание и работа. След операцията, до края на живота и на донорът и на реципиентът, екип следи анатомията и функцията на този орган и на системата към която принадлежи, а на и всички системи в тялото, те са свързани, ако един орган не работи, отразява се на всички. Донорът приема лекарства, които предотвратяват отхвърлянето на трансплантирания орган докато е жив, това налага постоянно следене на нивото на лекарствата, за да е сигурно, че нивото им е в терапевтична концентрация и работи, или че не е много високо за да причини токсичност. Това е много кратка информация.

За да се стигне до трансплантация обаче, донорът ДОБРОВОЛНО се е регистрирал в така наречената Банка за органи, и посочва дали иска да дари органи когато е жив, или след като е починал. Донорът и реципиентът трябва да са генетично съвместими,  А НЕ ДА СА роднини. В повечето случаи те не се срещат, остават анонимни един за друг, ако така искат.

Ако тези пациенти са пристигнали в България за трансплантацията, това със сигурност е било защото така са искали. И двете страни подписват консент преди процедурата, абсолютно задължително.

Сценарият представен от Вас господине/или който Ви пише постовете е валиден вероятно за много места по света, където има ОТВЛИЧАНИЯ и насилствено отнемане на органи, както и хора вземат пари за да дарят орган, защото те така са решили, не търсим в случая какво ги е накарало да направят това - СРАМНО е да пишете нещо, което създава почва лековерни индивиди веднага да вярват и повтарят и разпространяват жалкият Ви сценарий“.

Преди време бившата жена на Бойко Борисов д-р Стела Костова, изрази възмущението си към Слави Трифонов и неговите подчинени пои друг повод в социалната мрежа Фейсбук.

Впечатление прави, че речникът й е доста грозен  за една жена с претенции и положение в обществото. Често в социалните мрежи доктор Костова споделя анализи на експери, журналисти и общественици, с които е съгласна. Под една от последните публикации на писателя Христо Стоянов към новите депутати, тя дискутира появата на Трифонов на политическия небосклон със своя приятелка.

"Адмирации за поста !!! Шоуменът даже не благоволи да се изправи като всички. Закле се седнал (това никой не го отрази)... Сценаристът е пропуснал да му напише какво да прави, тъй като е бил доста зает да пише своето нелепо изказване. Нямам думи за злобата, която цареше в цялата зала" пише приятелка на Стела Костова.

"Да долнопробното поведение, абсолютно им приляга и отговаря на същността им“, отговаря лекарката. Въпреки че са разведени от години доктор Костова подкрепя всички решения на своя бивш съпруг. През миналото лято докторката бе възмутена от действията на протестърите в центъра на София, а езикът й беше също така просташки, което силно контрастира с нейната външност.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Малта
преди месец
-8
Аз не видях излагации , а пост на един компетентен и смислен човек, на един професионалист. Аз също си задавам въпроса какво значение дали донорът е роднина или познат , въпросът е да е доброволен акт. Този зъл и лош човек Кацяров Стойо развали единственият център по трансплантация, където работиха специалисти обучавнани с години. А сега накъде ? Кажцаров ще бъде съден след време, помнете ми думата !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Славка
преди месец
-11
Къде е учиндолския бездетен шоумен, къде е майка, щатски лекар в хранителната верига? ИТН започнаха да писват. Компетентни по всичко, и само жлъч, и само омраза. Д-р Трифонов?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди месец
-7
Госпожата не се излага,защото може да си пише каквото си поиска в личния си профил!!!! Ама ти който/която/ сте написали/преписали/ лични мнения и ги "навирате"в смешния си Саит сте мноооого зле!!! Не само некадърни,но сте и интриганти. Всеки може да си пише всичко,за когото си поиска. Който е обиден,съкрушен,може да си търси правата по надлежен ред. Някой си писал,пък друг казал,трети чул нещо си?!?! Писарушки на hotarena всеки ден трябва да целувате снимката на шефа си,който Ви плаща за бездарието. Ама и той сигурно не е добре???
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Otwrat
преди месец
-16
Тази жена е супер неприятна като излъчване. Но то каква да е, щом е родила дете на г-н Борисов-простакът на Балканите. Сега ги свързват само парите. Тя нали е женена за бившия на Цветелина Бориславова? А Бойко й беше гадже на Цветелина. Не е трудно да се досетим за какво става въпрос.Голям морал! Менкат си жените, после делят парите от далаверите на Бойко и Бориславова. Отвратителни хора без грам морал. Господ си знае работата.
С К
преди месец
-12
БРАВО НА СТЕЛА КОСТОВА !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Рони
преди месец
-1
Тази дама дали знае, че пише коментари или някой се подписва вместо нея?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди месец
-6
По-скоро второто. Съмнява ме изобщо да се занимава с глупотиите на Учиндолеца.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени