ДесиСлава: Не си представям да работя в ТЕЦ! (+Кои други изпълнители се преквалифицираха)

1963
22 Март 2021, 15:56


„Напоследък започвам се чудя какво друго бих могла да работя.” С тези думи Десислава изказа разочарованието си от поредното затваряне. Певицата с ангелски глас сподели, че не е сигурна какво ще бъде бъдещето й. „Аз от 16-годишна си изкарвам хляба с музика и не знам какво друго ще мога да правя. Не си представям, че това с пеенето може да приключи", сподели притесненията си Деси.

 

Макар да има стаж зад гърба си, признава, че никога не е под хващала занаят. Тя завършва техникум по енергетика в Гълъбово с отличие, но признава, че не си представя да се занимава с енергетика.

 

„Това, което съм учила, може да се прилага само в някоя ТЕЦ. „Оператор на термични и водоенергетични машини и съоръжения" ми е специалността. Не съм си представяла, че ще стана енергетик. Още докато учех тази специалност, пътят ми вече беше начертан в друга посока. Тогава започнах да се занимавам с музика. Избрах техникума, защото това просто беше най-доброто в града, в който живеех. Преместих се след края на първи срок в девети клас от гимназията в техникума. Още тогава съм си мислела, че е важно да ми даде някаква специалност това, което уча, и тя евентуално да ме насочи къде да се развивам. Не знаех, че ще стана певица, но пък съм разсъждавала с ясна представа да избера най-доброто за себе си“, припомня решенията си Десислава.

 

На въпроса дали наистина обмисля кардинална промяна в професионален план, певицата отговаря: „Да, минават ми такива мисли. Притеснявам се! Чета и слушам мнения на различни по-отворени и осъзнати хора и някои от тях казват, че всичко това може да продължи 3-4 години. Явно трябва да се научим да живеем по този начин. Икономически и финансово хората няма да са добре, а нашата работа е свързана с това. Когато имаш хляб и платени сметки, чак тогава можеш да си мислиш за забавление“.

 

Десислава разкри, че тази година се дипломира „Икономика на туризма“ във ВУАРР Пловдив. „С цел записах това, представям си, че на по-късен етап от живота си бих се насочила към хотелиерския бизнес. Не си представям, че на 55 г. ще пея на деца. Искам, ако започна да се занимавам с това, да имам основата.

 

„Не ми липсват гримът, прическите и блясъкът. Аз не съм краен почитател на тези неща. Аз в ежедневието си слагам едни дънки и една блуза. Липсва ми някаква сигурност. Иска ми се някой да каже „спокойно, тази година ще е така". Вече нямам доверие и в нашата управа, в началото всичко изглеждаше под контрол. Сега започнаха да го гyбят и да предприемат някакви ненавременни мерки", допълва още Деси пред „България Днес“.

 

Признава, че е получила помощ от държавата по време на първия локдаун, за което е благодарна. Успява да помогне на екипа си с финансовата подкрепа. „Аз имам фирма и по време на първата вълна кандидатствах за помощ. И, да, получих 10 хил. лева, без да го очаквам. Не вярвах и си казах, че трябва да пробвам поне. Отне доста време, явно по-дълго проверяват документите и доколко фирмите са изрядни. Един ден просто получих писмо, че съм одобрена. Имам хора, които работят за мен, и все пак успях да им помогна поне малко.“

 

Преквалифицирани

 

През последните години редица родни попфолк изпълнители смениха професиите си. Само преди дни Снежина от легендарното дуо „Марко и Снежина" призна, че е започнала работа

 

в цех за сандвичи.

 

Причината за тази кардинална промяна е поредното затваряне на заведенията. Фолкпевицата Димана, която изгря преди повече от 15 г., в момента е преподавател по музика в пловдивското училище „Княз Александър 1". Тя преподава на деца, след като се дипломира в специалност „Музикална педагогика" в Пловдивския университет.

 

Екстра Нина също направи завой в кариерата си, като се насочи към все пак познат за нея бранш. Звездата навлиза в ресторантъорския бизнес, като отвори заведение в Истанбул в близост до Синята джамия и с гледка към църквата „Св. София".

 

Певицата Цветелина, която в зората на демокрацията се прочу в лекия жанр с хитовете „100 мерцедеса", „Цвете да съм", „Здраве да е", сега има кариера като

 

арт терапевт и психолог.

 

Преди години тя завърши поп и джаз изпълнителско изкуство в Пловдивския университет, но желанието и непрекъснато да се самоусъвършенства я накара да запише още две специалности, които изучи паралелно с практикуването на музикалната си кариера. „Магистър съм по консултативна психология, която завърших в „Паисий хилендарски", а музиката и психологията обединих чрез арт терапия, която специализирах в н6У", похвали се неотдавна Цветелина.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хах
преди месец
-1
Едва ли може да си представи че всяка сутрин ще става в 6-7 и ще работи по 8 или 12 часа и то не за няколко хиляди
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди месец
0
Когато гладът почука на вратата започваш да си представяш как може да работиш всякаква работа.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени