Димитър печели „Мастършеф”! (Кой друг ще стигне до финала?)

1238
06 Ноември 2020, 15:01


Младостта и опитът се срещат на финала на кулинарното шоу „Мастършеф” този сезон, дочу HotArena.

Състезанието е приключило още през пролетта, но се излъчва едва сега и под страх от ужасяващи неустойки екипът и участниците до ден днешен пазят в тайна името на победителя. Въпреки това начинът, по който върви съревнованието, подсказва, че само чудо може да отдели от победата 20-годишния Димитър Тончев, а негов конкурент на финалите ще бъде Николай Маджаров-Файчето. Наградата е 100 000 лева.

Още от първото си появяване пред журито на „Мастършеф” Митко направи впечатление не само с кулинарен талант, но и с интелекта си. Младежът е студент в Англия, а специалността му е свързана с разработката на изкуствен интелект. Докато готви, той се опитва да си обясни химичните процеси, които протичат в храната. Вероятно заради този негов интерес е в състояние да измисля на пръв поглед абсурдни съчетания между продуктите, с които редовно печели имунитет в състезанието. Последния път например приготви сладкиш от варени яйца. Димитър е единственият участник, получил златна престилка на кастингите за предаването, който все още не е отпаднал от кухнята на „Мастършеф”. Даде му я шеф Андре Токев. Повечето зрители са сигурни, че именно младежът е победителят тази година. За това свидетелстват и постове в социалните мрежи на неговата майка. Жената никъде не споменава, че синът й е големият победител, но не спира да публикува негови снимки от шоуто, подчертавайки колко много се гордее със своето момче. Приятели на Митко пък му пишат откровено, че чакат да почерпи за победата.

В същото време феновете на кулинарния формат се разделиха на две групи – едната подкрепя Димитър, а другата – музиканта Николай Маджаров-Файчето, който освен че преди време се прочу като създател на групата „Тибетски сърца”, е и бивше гадже на Миа Сантова. Смята се, че той е вторият финалист в шоуто. 50-годишният музикален продуцент редовно е в тройката на най-добрите в изпълнението на задачите, поставени от журито. Но въпреки огромното си самочувствие, спокойствието и майсторството, с които готви, нещо все не му достига, за да е първи. Младият му конкурент редовно успява да му измъкне победата под носа. „Човекът, че готви – готви. Обаче почти всичко му е еднотипно, т.е. залага на сигурността и не експериментира. Нали в това предаване търсят израстване, иновации, идеи? Колкото и да харесвам Добата и Николай, Димитър е комплексен”, коментира на официалната страница на шоуто негова фенка. Други зрители се дразнят от младока заради прекалено високото му самочувствие. Състезанието обаче не е за умение да се прави добро впечатление, а за умения в кухнята – нещо, в което този сезон Димитър очевидно е най-добър, писа Уикенд.

Планирано е финалът да се излъчи към края на годината. Но вече стартират кастингите за новия сезон, който би трябвало да тръгне към края на идния февруари.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени