Кога успя и да се разведе Георги Блажев от „На кафе”?

13 Септември 2020, 14:14


Георги Блажев, новият панелист на Гала, е неприлично млад, но вече е разведен. „Както знаете”, уточни писателят пред колегите си в предаването „На кафе”, където е сред новите коментатори. Те вероятно са знаели. За стотиците му последователи във фейсбук, където разказва историите си и споделя забавни постове, статутът му на разведен баща на малък син вероятно е голяма новина, видя HotArena.

В началото на миналата година Георги Блажев бе представян за щастливо женен мъж, който е в трепетно очакване на раждането на първото си дете. След това при медийните си изяви писателят като че ли говореше повече за проектите си, а в личен план споделяше емоциите си покрай бащинството. Така че миналия вторник с пояснението „както знаете” към колегите си, писателят може би за първи път публично обяви новия си статут.

Повод стана интервю с актрисата Луиза Григорова-Макариев, която е бременна от съпруга си – режисьорът Мартин Макариев. Покрай всичко останало, актрисата сподели и колко добре се разбира със сина на мъжа си от предишната му връзка. „Възприех една част от разговора доста лично, защото, както знаете аз също съм разведен с малко дете, и съм си мислел, че първият основен критерий за бъдеща жена до мен би бил как ще се отнася с моето дете. Защото ми прави впечатление, че много хора ми казват: „Като разбере, че имаш дете от друга жена, няма да те иска, защото всеки ще иска този момент да го сподели с теб – първо дете”, и т.н. Явно при Луиза се получават добре нещата, което ми вдъхва надежда”, сподели Георги Блажев, с което вероятно е изненадал зрителите на предаването, сред които със сигурност са и много негови почитатели.

Георги Блажев има син Боян,

който е на годинка и няколко месеца. Писателят, който е работил като редактор в предаванията „Стани богат”, „Фермата” и „Мастършеф”, бе представян като щастливо женен в началото на миналата година. След това в повечето си медийни изяви Георги Блажев като че говореше повече за проектите си и за сина си Боян. Така че или той не е желаел да споделя информация, или не са го питали, или пък все още не е бил разведен. Като се има предвид карантината, заради която бяха блокирани доста процедури, включително разтрогването на браковете, е истинска мистерия кога Георги Блажев е успял и да се разведе. Почитателите му предполагат, че е доста вероятно писателят, който е автор в проекта „Пощенска кутия за приказки”, да се е разделил с жена си през миналата година, просто да не е коментирал темата. Още повече, че в предаването „На кафе” във вторник Георги Блажев сподели, че е имало жена, която е запознал със сина си. Подробности, разбира се, не издаде. А и темата бе друга. Писателят разказа за този момент в контекста на интервюто на Луиза Григорова, която „не харесва лигави деца, още повече лигави момчета” и от тази гледна точка на моменти дори е строга със сина на мъжа си.

След края на интервюто с Луиза, писателят заяви, че с положителния си пример му вдъхнала надежди. Георги Блажев мислел и по въпроса за отношението на бъдещата жена до него към сина му. „До този момент само една жена, която не е майка на Боян, съм я срещал с него, и ми направи впечатление колко дебна, колко не бях отпуснат – дали пък ще е прекалено мила, за да ми се хареса, дали ще си позволи да му направи някаква забележка. Деликатно е, но с времето предполагам, че си показва”, сподели той.
Дали това ще е единственият път, в който Георги Блажев говори за личния си живот, при това в телевизионен ефир, предстои да се разбере. Затова пък той е доста активен в социалните мрежи, където се радва на изключителна популярност. Във фейсбук, както и в инстаграм, писателят често радва почитателите си със забавни колажи, истории и кратки житейски мъдрости.

На 14 юли пък Блажев постави началото на поредица от постове във фейсбук:

„Мило Дневниче, имам Ковид-19”. Вероятно много от последователите му първоначално са си помислили, че е поредната художествена история. Уви, писателят наистина е изкарал коронавируса, защото в следващите дни продължи да разказва подробно за симптомите си, промените в състоянието си, мислите си и моменти от ежедневието си. Разбира се, със солидни дози от чувството си за хумор, с което е популярен. „В петък си направих тест за коронавирус, който се оказа положителен. Много хора ми писаха, че съм първият им познат с Ковид-19. Затова започнах да си водя дневник в личния профил във Фейсбук, в който да информирам приятелите си как протича заболяването при мен. Целта ми не е да внасям излишна паника, нито лекомислено спокойствие, още по-малко да изземам функциите на личен лекар или РЗИ. Слушайте институциите и спазвайте всички противоепидемични мерки. Просто искам да вкарам малко хумор там, където напоследък виждам само страх и объркване. Реших, че дневникът трябва да достига до повече хора, затова от тази вечер ще го водя и тук”, започва Георги Блажев фейсбук дневника си, посветен на коронавируса, който е изкарал през юли.

От постовете му става ясно, че имал съвсем леки неразположения – променлива температура, главоболие, отпадналост, липса на апетит. „Между 21 и 24 юли от РЗИ ще пратят екип, който да ми направи втори тест у дома. Ако всичко е наред, ще мога да продължа нормално с живота си и да се преструвам, че ми е приятно да съм сред хора, както съм го правил досега. От три дни не спирам да получавам покани за приятелство от жени. Може да нямам яхта, но се очертава до няколко дни да имам нещо също толкова секси – антитела”, пише Георги Блажев във фейсбук, писа Уикенд.

На четвъртия ден от положителния тест писателят споделя, че не усеща вкуса на храната или по-точно: „Всичко, което слагам в уста: бисквита, муха, гранитогрес, продължава да има абсолютно един и същ вкус.” В ден №7 Блажев споделя за липса на обоняние и смяна на фокуса: „Сега, когато прогнозата за времето няма никаква стойност за мен, за първи път в живота си имам време да огледам синоптичките. Да видя човека зад метеоролога, жената зад професионалиста. Та – Натали Трифонова е много симпатична, досега не бях обръщал внимание.”

В
ден последен, на 24 юли, Георги Блажев с радост споделя, че от РЗИ са му направили тест и вече няма коронавирус: „Свърши се, приятели! Вече може да ме срещнете на улицата или по хавлия в апартамента на гаджето ви! Имам пълното право да изляза и да оближа напълно непознат в парка и ако ме арестуват, няма да е защото имам коронавирус, а защото съм облизал напълно непознат в парка. Не е ли страхотно?”.

Писателят преборил коронавируса за 14 дни, които прекарал в карантина в дома си. В този ден последен той препоръчва на всички да не подценяват вируса, защото това, че при него преминало леко, не означава, че и при тях ще е така. И още, ако са заразени, да се чуват редовно с личния си лекар, да следят дишането и температурата си. „Стойте си вкъщи, защото разбирам да сте жители на Сингапур и да изпускате някаква страшна градска среда или шанс да срещнете успешни хора с костюми по улиците, но тук, слава Богу, случаят не е такъв”, пише Георги Блажев. Накрая той съветва, че „хуморът е второто най-добро лекарство след истинските лекарства”. „Смейте се и не се взимайте на сериозно. Освен ако имате кабриолет и плочки, тогава може. Бъдете здрави и отговорни. Прегръщам ви, този път наистина”, пише писателят. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени