Михова и Тончо Токмакчиев станаха милионери в последната си премиера

https://hotarena.net/lubopitno/mihova-i-toncho-tokmakchiev-stanaha-milioneri-v-poslednata-si-premiera HotArena.net
Михова и Тончо Токмакчиев станаха милионери в последната си премиера
Албена Михова и Тончо Токмакчиев станаха милионери в последната премиера на бургаската театрална сцена, видя HotArena.


Актьорският тандем завладя сърцата на публиката със силна игра в една от най-ярките класически комедии - \"Милионерът\" от Йордан Йовков. Постановката се игра премиерно на сцената на Бургаския драматичен театър \"Адриана Будевска\". Заедно с тандема Михова-Токмакчиев на сцената се вихрят актьорите Асен Лозанова, Златко Ангелов, Невена Цанева, Тони Минасян и други. 


Постановката е на талантливия Богдан Петканин по едноименната пиеса на Йовков. \"Милионерът\" е една добра смесица на \"Ревизор\" на Гогол и \"Вражалец\" на Ст. Л. Костов. Текстът е изключително актуален по отношение на политическата ситуация. Отнесъл съм се с изключително уважение към Йордан Йовков, наше национално достояние. Текстът и монолозите са страшно актуални\", сподели режисьорът Богдан Петканин. 


Постановката е изключително успешна, дни преди премиерата всички билети бяха разпродадени, похвалиха се от театъра. Главният герой има амбиции за политическа кариера, а жена му иска да омъжи дъщеря им за богаташ. И естествено, има милионер, който само се представя за такъв. 

Директорът на бургаския театър пък смята, че текстът на Йовков има изключително съвременно звучене, макар да е написана през далечната 1930 година, пише Телеграф. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.