Някое си семейство Петканови – жертва на масовата глупост (Може ли един развод да бъде рекламна платформа?)

09 Януари 2021, 17:32


Миналата седмица мрежата бе задръстена от подробности за развода на някое си семейство Петканови. Това е същият онзи, който някога се изявяваше при покойния Милен Цветков и стана популярен с прозвището Лудия репортер.

Да се развеждат хора се случва непрекъснато.
А като цяло е тъжно събитие - приключването на един брак, но изведнъж бяхме засипани с информация, която оказа се, се излъчва от самата двойка. Освен, че е извратено, показва колко масово е оглупяването. Въпросните хора разказват публично за развода си по причина, че те работят т. нар.  инфлуенсъри- тоест, разказвайки разни подробности от живота си, се опитват да продават различни продукти. Това е последната глупост сътворена от така наречените рекламисти, които разказват лакърдии на клиентите си, че ако човек който се развежда и препоръчва продукти това ще доведе до увеличени продажби. Очевидно тези умници смятат населението за лоботомирано стадо инвалиди, толкова затъпял от Фейсбук, че може да му се продават всякакви идиотщини като тази, че разводът, е нещо което създава влияние.

Твърде мимолетна и много тъжна е славата на различни псевдо звезди, които се опитват да задържат, разкривайки пред обществото нелицеприятни детайли от личния си живот. Защото няма какво друго да предложат на публиката,  въпреки огромното си желание да са значими личности.

Причината е проста- те са известни с това че са известни. Нито имат професионална кариера, допринесла за развитието на обществото, нито стабилно занимание.

В тази категория попадат всички еднодневки плеймейтки, участници в риалити формати, така наречените инфлуенсъри и блогъри, които живеят с усещането, че  светът започва от тях. След като минутите им публичност обаче свършат остават само гротеска и усещане за нещо нечисто.  Такъв е случаят с това семейство Петканови.

Всъщност известният в него е Петканов, който  стана популярен с прозвището Лудия  репортер, не толкова за репортажите, които правеше, а заради факта, че работеше при Милен Цветков.

След като напусна по неизяснени докрай причини,  се пусна в интернет пространството със заявката, че може да е успешен инфлуенсър. Чиста загуба на време е да бъде изгледан семеен клип, за да се чуем например как тя го обвинява, че не амбициозен, не изкарва достатъчно пари, а той, че тя е егоист.  Ходили на психотерапевт, но Петканов спрял да посещава консултациите, защото не виждал смисъл в тях. Най голямата ябълка на раздора се оказва апартамент в София. Който Александра решила да си купи сама, тъй като две години семейство събирало пари, но сега според съпругът ти не е подходящият момент за такава инвестиция. И това дълго видео е само първата част.  Семейство обяви, че започват цяла видеопоредица „Карти долу“.

Защо го прави ли? Защото популярността им рязко е спаднало напоследък.

Докато преди месец клиповете им набира по 200 хиляди гледания, сега стигат едва  до 45000. Всъщност не знам дали това са гледания или само цъквания, защото дори и да си пуснеш такова филмче, то отегчението е гигантско и едва ли някой гледа докрай. Затова и потребителите на социалните мрежи заподозряха семейството, че си измисля развода, за да привлече внимание. Петканов не се посвени да използва паметта на журналиста Милен Цветков.  Той покани и малолетния му син Боян да разговаря с него пред камера в опит да привлече зрители.

Постоянното желание на Петканов да провокира и постоянно да търси сензация всъщност е проява на идейна немощ и творческа посредственост.

Това обяснява защо първите провокации свързани с личния живот на Петканови предизвиква огромен интерес, който затихва прекалено бързо. А истината е, че каквото и да прави Петканов, мненията за него не са еднозначни. Такива бяха и когато сам завихри голям медиен скандал преди години. Историите на Богданска за изневяра, лечението й в психиатрия, влизането във ВИП Брадър и излизането им от там като семейство, породи съмнения, че всичко е било планиран сценарий. Неприятният вкус в устата остава за публиката, която все по-рядко се хваща на подобни въдици за привличане на вниманието.  Жалко за детето, което един ден ще порасна и ще трябва да живее с всички последствия от явния  личен живот на родителите си.

От „24 Часа“ със съкращения.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
завистта е голяма
преди 2 години
-25
това някое си семейство петканови , според автора, по статистика е най-скъпо платения инфлуенсър г-жата петканова, а пък злобата с която е написана статията е красноречива за съставителя й
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хахахха не си добре
преди 2 години
-2
Единственото голямо нещо е крантата на снимката по-горе! Набедената за модел кривоноса скочубра...Тязи е по-едра от мъжа си, егати чудовището с глава колкото ТВ екран.
до "хахаха не си добре"
преди 2 години
-6
Не си разбрал написаното : не ги защитавам и мен ме дразнят инфлуенсърите като цяло, но злобата с която се пише по статиите , е доста по дразнеща, тази изкарва ли пари с голи снимки и простотии - изкарва. храни ли се - храни се, ходи ли на почивки - ходи , а злобите гледат от един монитор и драскат от завист, че работят на мин заплата, поради липса на куп "качества за инфлуенсър", ако можeха да са на тяхно място, щяха да бъдат. Такъв е живота!
ами,
преди 2 години
-1
Не са виновни... всички еднодневки плеймейтки, участници в риалити формати, така наречените инфлуенсъри и блогъри...аз добавям и чалгари и други подобни.Виновни са телевизиите които им дават трибуна и сайтове които пишат непрекъснато за тях.И затова има оФце които ги следват и подражават.Лично аз ги игнорирам.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Zashto?
преди 2 години
-3
Zasho njama zakon v Balgaria da kastrirat maloumnitzi kato tezi polu-jivotni? Zashto bashtite na tezi urodi ne sa polzwali prezervatiwi? Zashto majkite na tezi otkachalki ne sa gi udushili s putkite si kogato sa se rajdali?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Н
преди 2 години
-2
За съжаление Ашександра освен това че е модел няма професия защото качването на твои снимки в платформа не е професия и затова трябва да се не може да отказва оферти к да се скъсва да работи. Ако беше учила и развила се с професия която използва и мозъка не само външността нямаше да й е такъе проблем това което в момента изтъкват като прочини за развода
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 години
-1
Поздравления за автора на статията. Истина е, че много хора гледат житейските драми и радости на така наречените " популярни"личности. Но това е интернет и соц мрежи са част от ежедневието ни. Намират ниша в пространството и тя се запълва с качествен или не толкова качествен продукт. Ако печелиш в момента пари и слава и се надяваш на съпричастност от хората без да си искрен с тях бързо ще бъдеш забравен. Не сме се запитали тези люде какви данъци плащат??? Нямам интерес да следя житейските им истории,но .... много други го правят по техни си причини.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
преди 2 години
0
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени