Първоаприлски бъзици: Излъгъли Илиян и Борис за концерт, Деси Бакърджиева крила дневниците в училище...

01 Април 2023, 13:09


Любимците на попфолка Илиян и Борис Дали са били излъгани за 1 април с концерт. Актрисата Деси Бакърджиева е правила куп номера на съучениците и учителите си, а младите й колеги Даниел Върбанов и Калоян Катинчаров всеки ден измислят шеги за колегите си от НАТФИЗ. Треньорът Анатоли Нанков пък са го преметнали, че негов близък е катастрофирал. 


Сърдит


Журналистът Елизабет Методиева се пошегувала с близките си приятели Илиян и Борис Дали, че имат участие в заведение извън столицата, а именно във Велико Търново. „Беше преди 6-7 години, когато реших да се избъзикам с Борис и Илиян, че съм видяла, че имат участие във Велико Търново. Илиян първоначално се върза, но след около половин час ми звънна да ми каже, че се е усетил. Но Борис беше тръгнал натам и по пътя се усетил, че нещо не е както трябва. Малко ми се разсърди, но бързо му мина, защото е много добър. Това е най-забавната случка, която помня от този ден. Дори ни стана традиция да се сещаме винаги за този ден. Но оттогава Борката не ми вярва за нищо, което му кажа на 1 април“, сподели тя и добави. „Тази година съм много тъжна, че този празник се пада в събота. Защото щях да измисля още щуротии за колегите си както във вестник „Телеграф“, така и в студиото „На кафе“. Защото според мен е много хубаво да се усмихваме, шегуваме и не само на този ден, а като цяло. В настоящите дни, когато всеки има някакви проблеми, е хубаво да си подаряваме повече усмивки и хумор“.


Рожден ден


Актьорът Антон Порязов, който празнува рожден ден няколко дни след Деня на шегата, също разказа интересна история, свързана и с двата повода. „На 5 април имам рожден ден. Та по случай празника ми един от най-добрите ми приятели ме излъга, че иска да се видим и да говорим нещо много сериозно, което е свързано с работа. Разбрахме се да се видим в едно столично заведение. Когато влязох вътре, около 30 човека бяха там. Всички мои приятели ми бяха направили изненада за празника. Имаше торта, балони, украса, подаръци. Като цяло беше много приятна лъжа“, сподели самият той. 

Боя за яйца


Актрисата Деси Бакърджиева ни върна назад във времето, когато шегите в детското ни подсъзнание бяха чисти и непринудени и разказа за нейните такива. „През последните години сякаш все по- рядко чуваме добри новини. Предполагам, че това е и причината хората да обичат 1 април, защото е един от най-забавните и абсурдни дни в годината. Ден на хумора, сатирата и забавата. Харесвам усмихнатите и весели хора. 1 април винаги съм свързвала с много пакости, закачки и забавни истории. Но никога не се шегувай с нещо, което сериозно може да уплаши другите. Например не ги лъжи, че те боли нещо, че ти се е случило нещо лошо и пр. Все пак 1 април трябва да е весел, нали? Моите тийнейджърски години са най-палавите години от живота ми. Може би това, че съм била отлична ученичка, ме е карало да бъда непослушна. Спомням си, че на първи април винаги криехме дневника и учителите не можеха да ни изпитват. Мажехме дръжките на вратите с паста за зъби, правили сме цяла стая с гирлянди от тоалетна хартия, на която пише „Честит празник“. В НАТФИЗ например сме добавяли боя за яйца в прясното мляко, за да не искат да ни го взимат колегите. Например с цвят зелено или синьо. Веднъж залепихме бележка на колега, който се държеше лошо и неуважително с нас, че колата му се продава. Без да споменавам името на колегата ми, когото много обичам - коронният му номер е да вземе телефона на колега и да му промени езика на корейски, китайски или арабски. Иска ми се да има повече добри новини, да има повече радост не само за мен и близките ми, и знам, че голяма част от това зависи от нас. Искам да прочета, че войни вече няма и финансовата криза е приключила. Весел празник на всички“.


Ученик


Актьорът Калоян Катинчаров, който все още е студент в НАТФИЗ, също открил начин учебните занимания да бъдат по-забавни и приятни. „С моя много добър приятел и колега – Даниел Върбанов, с него сме в един клас в академията. През годините си станахме изключително близки и имаме навика постоянно да си правим шеги. Между колеги в академията това е една близост, която се случва между хората в класа, и не само там. Имаме навика и от нас тръгна тази инициатива да си правим постоянно някакви малки номерца, шеги и закачки между нас и колегите. С повод и без повод. Ние се стараем всеки ден да има частица от 1 април. Да има забавна нотка всеки ден и да не се взимаме много на сериозно“, разкри той. 


Кола


Треньорът Анатоли Нанков ни припомни, че смехът е важна част от живота ни, но въпреки това трябва да бъдем тактични и внимателни с кое да се шегуваме и с кое не. „1 април е денят, в който ни е позволено да се пошегуваме с някого. Въпреки това не е хубаво да се злоупотребява с този ден. Помня, че моят братовчед ме излъга, че мой близък човек се е ударил с колата. В този момент не ми стана никак смешно и се притесних, но той побърза да каже, че това е шега. Сега, когато се сещам за тази история, ми е забавно, но все пак нека внимаваме как поднасяме шегите си и какви са те. Честит първи април“. 


Електронен часовник сменя Биг Бен


Часовникът Биг Бен ще бъде заменен с електронен. През 1980 година телевизия BBC съобщила, че легендарният механичен часовник в Лондон ще бъде заменен с електронен. „За да сме в съвременния свят, остаряващият механичен часовник ще стане електронен“, съобщава BBC. Съобщението разтърсило британското общество. Гражданите се обаждали, за да протестират. Някои британски граждани дори питали дали могат да закупят части от стария часовник Биг Бен. 


Диего Марадона ще играе за московския „Спартак“. 


През 1988 година вестник „Известия“ публикувал статия, в която се съобщава, че Диего Марадона води преговори с ръководството на „Спартак“. Съобщава се още, че „Спартак“ е готов да заплати на Марадона 6 милиона долара. По-късно от вестника признали, че статията е първоаприлска шега. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени