Певици станаха актриси: Мария Илиева се прави неуспешно на Данчето Христова, Камелия пее върху каруца, Бони е родилка…

1442
31 Юли 2021, 16:12


Още от зората на телевизията певиците се ползват и за актриси в сериали, но напоследък това пак е модерно, писа  Телеграф.

Най-обсъжданият пример през последните месеци е Мария Илиева, която  която се появи във фентъзи сериала „Порталът“. Там тя влиза в обувките на Йорданка Христова. Всъщност екранният образ на Йорданка Христова, който Мария Илиева прави не е съвсем провал. Просто това не бе Йорданка Христова. Самата легенда също го каза, но предпочете да запази добър колегиален тон и намери несъвпадение в начина, по който нейната колежка държи ветрилото и други подобни детайли. Но както е известно още от древни времена дяволът се крие в детайлите, майсторлъкът също. Просто лош съвет са дали на Мария Илиева, че може да изиграе Йорданка Христова. Не и в това столетие.

В сериала „Седем часа разлика“ се подвизават няколко певици с поп-фолк насоченост. Най-голяма роля направи Болни. Тя стана медицинска сестра и изигра образа не по-зле от която и да е актриса с НАТФИЗ образование. Бони просто има талант за това. После тя направи доста характерен образ и в „Откраднат живот“. Там се появи друга звезда на попфолка – Илиян, но това е различна тема.

В „Столичани в повече“ Десислава се прави на естрадна звезда, която трябваше да рекламира хотела на семейство Лютови. Един плъх обаче й пресече пътя и тя загуби гласа си, с  което провали рекламата на Лютиви. Просто на Десислава и отива да играе примадона. В столичани в повече се подвизават доста певици. Сред тях е и Преслава, която пее на предизборна кампания на Любо Нейков, в случая Рангел Чеканов. Самата Лили Иванова също има кратък опит придобит в началото на кариерата й. През далечната 1965 година тя пее във филма „Неспокоен дом“ и изпълнява италианска песен Cuore от репертоара на Рита Павоне.

Йорданка Христова също има опит като актриса през 66-та година във филма „Шведски крале“ на Людмил Кирков, в който симпатичен образ направи и Грета Ганчева.

Стефка Берова, която има солидно актьорско образование стана популярна първо с музикалните си изяви. В киното има опит още като тийнейджърка в „Хитър Петър“. Има роли в „На всеки километър“, „Вилна зона“ и „Време разделно“.

Миленита се представи много добре в крими поредицата „Под прикритие“, където играеше жена на мафиот. Попфолк дивата Камелия пя качена на конска каруца в сериала „Скъпи наследници“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени