Починалият фолк певец Ангел дни преди смъртта си: Да чукна на дърво, здрав съм! (Остави 1-годишно бебе)

7283
28 Септември 2021, 12:57


„Да чукна на дърво – здрав съм! Нито съм боледувал, нито ме е хванало в дискотека.“

 

Тези думи изрича преди около 3 седмици 35-годишният фолк певец Ангел, който в неделя изгуби битката с COVID-19 и издъхна в столична болница. След затварянето на дискотеките в началото на този месец той силно се възмути на действията на здравния министър Стойчо Кацаров.

 

„За две години толкова дискотеки обиколих, на толкова места съм пял, но не съм се разболявал. Сутринта си говорих с моя колега Борис Дали. И той ми каза: „Аз докато работех в дискотека и обикалях, не ме хвана вирусът. А се разболях, когато затвориха дискотеките за 3-4 месеца и ми падна имунитетът“, заяви по-рано този месец в специално видеообръщение Ангел, който е един от най-обичаните родни изпълнители.

 

Най-голямата мечта на Ангел се сбъдва през декември, когато любимата му Христина ражда сина им Преслав. Но няма да може да му се порадва – момченцето остава полусираче още преди да е навършило годинка.

 

Наскоро певецът изрази публично притеснението си как ще изхранва семейството си, като не може да работи.

 

„Как ще обясниш на детето или на семейството си, че от утре няма да имаш работа и няма да има какво да им сложиш на масата? Как едни може да работят, други не?! Всички се храним всеки ден. Стояхме 8 месеца без работа и бяхме длъжни да се оправяме, без никой да се поинтересува как преживявахме. После едва работихме 3 месеца и сега отново без работа. Как не ви е срам?! Ако затваряте, затваряйте за всички! Тогава да видим всички, на които им пречи нашият бизнес и хонорари, какво ще правят. Ако вашите деца няма какво да ядат, нямате какво да им дадете, нямате с какво да си платите сметките... какво ще стане тогава“, заяви емоционално изпълнителят.

 

Годеницата му Христина Пейкова разказа, че Ангел се е почувствал зле преди около 2 седмици. „Вика линейка, защото започва да има задух, като тя отива на място и също казва, че няма какво да направи. Той се хваща сам с един приятел, който го урежда да отиде в болницата чрез друг негов приятел, за да го приемат. Ангел постъпва в 5-а градска, като там беше адекватен, гореше си, като даже на моменти дишаше без масата, но не знам какво се случи и решиха да го преместят в ИСУЛ.

 

На следващия ден му слагат кислород, който явно е на макс, а той ми казва, че това не му повлиява добре и гърлото му гори адски, а аз звъня на болницата, за да попитам нормално ли е ? Те ми обясняват, че това е от кислорода и лигавицата му е суха, а той не може да си поеме въздух дори с кислорода", разказва Христина.

 

„Вечерта в 21,30 ч. му пиша как е, а той ми пише добре съм. Тогава се усъмних, че нещо не е наред, но не посмях да се обадя. Никаква вест от снощи, при което звъня в 8 часа сутринта и те най-спокойно ми заявяват, че той е починал, че е тръгнал да се задушава снощи към 11 часа, като са го иитубирали и не са могли да направят абсолютно нищо. Той беше напълно здрав и нямаше никакви други придружаващи заболявания, напълно здрав, а когато попитах защо не са ме потърсили, те отговориха, защото нямали телефон“, каза още почернената млада жена.

 

Преди години Ангел поде кампания срещу дрогата във всичките й видове. Той се появи на свое участие с тениска с надпис: „Живее ми се без наркотици". Самият Ангел никога не е имал проблеми с наркотици като екстази, марихуана или хероин. Той обаче тежко е пострадал от прекаляване с анаболи. Когато бил едва 17-годишен, все още ученик в Хранителния техникум, Ангел се вманиачава на тема мускули и фитнес. Освен с усърдни тренировки той трупал маса и с различни хранителни добавки, докато внезапно му прилошало. Оказва се, че бил на косъм от инфаркт. Оттогава коренно променя начина си на живот и режима на хранене.

 

Певецът спечели сърцата на мнозина с доброволческите си акции. Светъл момент в живoта му остава, когато се качва на Витоша, за да гаси пожар. Предната вечер чул по новините, че в борбата с огнената стихия ще се допускат доброволци, и веднага проявил желание да отиде. Приятелката му се опитала да го разубеди, тъй като се страхувала за живота му, но смелият младеж не могъл да си намери място цяла нощ и още в 4 часа сутринта бил в центъра на Бистрица. Бил едва третият от записалите се около 140 души и тръгнал към критичната точка в група с първите десет.

 

Неслучайно най-известната му песен е „Живее ми се“, защото дори след смъртта си той ще продължава а живее в сърцата на хората, пише „България Днес“.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Някоя
преди 2 месеца
-4
Като гледах клипът му в колата и разсъжденията му за коронавируса...Животът му показа по-трудния начин, че не е прав! Жалко за детето!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Raly
преди 2 месеца
-8
Светла му памет. Ако се беше ваксинирал щеше да е жив.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
gabi
преди 2 месеца
-1
сина им Преслава?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени