Гадже наркоман прострелва Яна Маринова в крака

https://hotarena.net/pod-pricel/gadje-narkoman-prostrelva-iana-marinova-v-kraka HotArena.net
Гадже наркоман прострелва Яна Маринова в крака

B новия си филм „Игра на доверие” актрисата и продуцент Яна Маринова вкарва много лични моменти, които са белязали драматич ния й живот.  Всъщност в основата на сюжета е залегнала вълнуващата история на нейната майка. А колко е трудно да пресъздадеш болката от миналото и дори да я заснемеш, знае само Яна, която се превъплъщава в нейната роля.

Актрисата никога не се е страхувала да споделя преживяното, често разголва душата си в социалните мрежи, а като прибавим и естествения й чар обяснява защо е едно от предпочитаните лица в родното кино.

„Игра на доверие“ е игрална продукция и проследява личните истории на майка и дъщеря – Даниела и Елена. За няколко десетилетия времената, в които всяка от тях изживява своята младост, се променят, обществото също. И двете обаче трябва да се изправят срещу насилието, прикрито зад маската на добрите намерения. Смелостта да реализира като продуцира филма и да изиграе една от главните роли, показва силата и решимостта на Яна Маринова да застане без страх и да говори за черните ужасни страници от живота си.

Много жени днес успяват да надмогнат срама и страха от преживяното - нещо, което им показва и Яна. Освен личната история, във филма е и събирателният образ на жената, жертва на домашно насилие. Първо, още шестгодишна тя трябва да преживее развода на родителите си

От тревоги и безсъние майката - учителка, започва да си помага с алкохол и лекарства, докато се пристрастява към тях. Следващите 30 години от живота на Яна Маринова минават под този знак, опитвайки се да помага и лекува майка си. В край на сметка жената развива белодробен рак и си отива през 2017 г. Всичко това прави детството на Яна трудно, а животът - нелек. Затова от съвсем малка тя се научава да прикрива сериозността и проблемите под маската на хиперактивна и жизнерадостна личност.

И личният път на Яна Маринова не започва гладко. В началото развитието й сякаш криволичи в търсене на истинското призвание. Първата среща на Яна е със спорта. Отначало започва да тренира художествена гимнастика, а след това лека атлетика. И придобива характер и поведение на „мъжкарана”. Всъщност през цялото си детство Яна Маринова тренира. Средното й образование е спортно -  дипломира се в 132-ро на ДФС „Славия\". Получава солиден фундамент, който по-късно ще използва на макс в киното и телевизията – стегната фигура, добра спортна форма и висока спортна култура. Следващият завой е от спорта към икономиката. Висшето й образование е в УНСС.

Преживеният ужас от насилието обаче си дава своя отпечатък. Той е загнезден дълбоко в съзнанието й и тя изпитва нужда да сподели гласно през какво е преминала, за да даде кураж на хиляди жени.

Самата Яна е едва на 17, когато взема хладнокръвното решение да избяга от гаджето си насилник. Още ученичка, на 16 тя се влюбва точно в кварталния бандит, макар че мнозина си падат по нея - тя е красиво и стройно момиче. Ученическата й любов от спортното учили ще е 18-годишни ят Боби, който тренира бокс в Славия\" – експанзивен и взривоопасен характер, наркоман и автоджамбазин. Според зрялата Яна просто гневен тийнейджър. Двамата често имат пререкания и той дори посяга на девойката, като я забърква и в неприятности. Той я бие, а в изблик на гняв веднъж дори я прострелва в крака, белег от което Маринова носи и до днес, чупи й носа. След последното Яна приключва с него.

За бягството й помага нейният бъдещ първи съпруг - Богомил. За Боте, както го наричат, градските легенди разказват, че бил от близкото обкръжение на покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев. Така става ясно, че Яна харесва лоши момчета. Женят се и на 22 тя ражда единствения си син Никола. Няколко години по-късно ce развежда с Богомил, като детето остава при баща си. За първи път връзка на Яна не завършва драматично. Раздялата е спокойна и цивилизована. Родителските права се присъждат на майката, но тя осъзнато поверява детето на баща му.

В живота й се появява боксьорът Тихомир Винчев. Твърди се, че когато го среща, решава да приключи с първия си брак. Когато се запознават, и двамата са обвързани, но се развеждат и събират заедно. Яна го определя като екстремен, луд и добър. Заради втория си брак и оставянето на детето при Богомил, въпреки че е присъден на нея от съда, се прокрадва определението за Яна като „лоша майка”.

Тя не отрича, че би била лоша майка за Никола, ако го бе взела при себе си. Тогава детето щеше да се отглежда от бавачка. Яна и бившият й запазват прекрасни отношенията си, което е добре за сина им. За съжаление преди 3 години Богомил умира след тежко заболяване само на 48. И смъртта му се превръща в едно от поредните изпитания в живота на Яна. Синът й вече е студент в Германия и е абсолютно самостоятелен.

Яна продължава да е отдадена на сцената и екранните си превъплъщения. Тя не е спирала да работи в киното, в телевизията и на сцената. Но последният й филм „Игра на доверие” просто е специален. Заради личния момент в него. И решението й да го сподели по някакъв начин чрез киното, за да помогне на много жени, преживели домашно насилие, но които нямат смелостта да напуснат. Бягството е нещо, което много жени, жертви на насилие, не успяват да направят, заради страх или защото са прекалено зависими. Дали защото обичат по начин, който е унищожителен дори за самите тях, или по-скоро е вманиачаване във връзка, в която взаимоотношенията са господар - слуга, но няма любов. Зависими са откъм финанси или пък от грешките на родителите си...  Именно тези грешки са засегнати във филма Игра на доверие\".

Яна Маринова е от онези редки персони, които ще обърнат света, за да постигнат целта си, но за разлика от кривите муцуни на класическия тип амбициозни хора, тя го прави с усмивка. И излъчва сигурност и приятелство, пише „Галерия”.

3 Коментара

Kris

преди 9 месеца

Това го повтаря 15 години. Разбрахме! След като така е възпитавана… вскчко си има последствия

Коментирай

Лили

преди 9 месеца

Тази съвсем на баба е заприличала. Тази история вече е втръснала до болка.

Коментирай

ами,

преди 9 месеца

Такава е съдбата на момичетата които харесват лоши момчета.Решенията са си били нейни ще им търпи последствията.Безотговорна,дори единственото си дете не е отгледала.Не разбирам защо занимава хората със себе си.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.