И братът на оперната звезда Камен Чанев умря от Ковид-19 ( Родственика тормозел вдовицата му за пари)

https://hotarena.net/pod-pricel/i-bratat-na-opernata-zvezda-kamen-chanev-umria-ot-kovid-19 HotArena.net
И братът на оперната  звезда Камен Чанев умря  от Ковид-19 ( Родственика тормозел вдовицата му за пари)

11 месеца след смъртта на световноизвестния оперен певец Камен Чанев от жестокия коронавирус, неговата съдба сполетя и брат му – бизнесмена Росен Чанев. В края на октомври 2021 г. търговецът на скраб и цветни метали е починал след жесток сблъсък с Ковид-19, писа  „Уикенд”.

Росен бил ваксиниран и спазвал всички мерки за безопасност и социална дистанция. Сам се чудел къде е пипнал заболяването, но така и не могъл да си даде отговор, защото заразата дебнела от всякъде. И макар че били взети медицински мерки, сърцето и дробовете му не издържали. Смъртта му покруси приятелите и роднините на известната фамилия.

Запознати с битието на сливенския род Чаневи припомнят, че приживе братята не поддържали много добри отношения. Между тях имало финансови търкания, породени от факта, че Камен многократно давал назаем пари на родственика си, който след това протакал връщането им или въобще забравял за дълга си. На опелото на Камен Калев, Росен вместо да утеши вдовицата му – оперното сопрано Таня Иванова, настоял тя веднага да му даде ключовете от семейния джип „Тойота”. Таня, която също като съпруга си се бори с вируса, тогава била под карантина. Успяла да измоли нарушаването й, за да се сбогува с мъжа си. И наистина спазвала дистанция. Докато опечалените минавали покрай ковчега, изложен в Старозагорската опера, тя ридаела на студа пред сградата.

Росен Чанев използвал момента, за да почне да изяснява всички неуредени фамилни проблеми. Понеже нямало как да върне накуп дълговете на Камен, братът обещал да му вземе джип, чиито вноски да изплаща. След трагичната му смърт обаче размислил и вероятно стигнал до извода, че щом брат му го няма, е безсмислено да плаща за луксозна кола, която да кара снаха му. „Росен дължеше на брат си към 100 000 евро – сума, с която не разполагаше. Камен му плати дълговете, защото се беше захванал с лоши хора и харчеше безразборни суми за хазартни игри. Печелеше пари, но не задържаше. Ако не беше покрил дълговете му, не ми се мисли какво щеше да стане. Още не го бяха погребали, когато Росен реши да си прибира тойотата. Таня беше тотално съсипана и все още не може да се съвземе от преживяното - животът й се промени за дни! В такива моменти не е лесно човек да се събере и да продължи напред. Стоеше в един ъгъл в двора на църквата „Свети Димитър” и непрекъснато повтаряше: „Как ще живея?! Как ще пея занапред?!”

С Камен боледуваха по едно и също време. За съжаление, той не издържа. Тя остана сама без подкрепата му. 16 години живяха заедно и се обичаха безкрайно. Бяха си купили къща във Виена – Камен беше солист във Виенската щатсопера, мечтаха и имаха големи планове за живота. Но след смъртта на любимия й, на Таня се наложи да продаде къщата, защото няма как сама да покрива ипотеката по нея... За капак заваляха претенциите на Росен, който едно време изкарваше повече пари от батко си и му правеше големи подаръци. Финансираше негови изяви в Европа и по света. Бяха задружни, така бяха възпитани от родителите си – изключително трудолюбиви хора.

После колелото се завъртя – Камен печелеше и помагаше на брат си, който не умееше да си прави сметката. Жалко, че в последните години не се разбираха и че Росен пожела да вземе всичко за себе си. Както се видя, човешкият живот е твърде кратък и както голи идваме, така и си отиваме – без да вземем нищо със себе си”, разказва познат на почерненото семейство. Близките на фамилията са в шок от случилото се. Те недоумяват как така двамата братя делят една съдба дори в последните дни от живота си.

Припомняме, че оперния певец Камен Чанев си отиде на 25 ноември 2020 г. след едноседмична битка с Ковид-19 само на 56 години. Преди това той и жена му са приети в Старозагорската болница, където лекарите се борят за живота им. Приятелите на Камен дори организират кампания за даряване на кръвна плазма за лечението му.

Камен Чанев пипва заразата по време не репетиции в Старозагорската опера. Сред екипа от гардеробиери и гримьори има няколко души, които са с грипоподобни симптоми, но ходят на работа. Наредено им е лично от директора да не отсъстват, за да не паднат обявените музикални събития. Така заразата се предава от човек на човек, а животът на работещите артисти и музиканти се превръща в руска рулетка.

Камен Чанев бе сред най-известните български оперни певци. Роден е на 27 август 1964 г. в Сливен. Той имаше успешна кариера и зад граница, бил е солист на Пражката опера, специализирал е в Римската академия за изкуство и култура при Борис Христов.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.