Мария върти милионите на Гущерови, вижте как укрива данъци (Певицата е мултимилионерка в евро)

https://hotarena.net/pod-pricel/mariia-varti-milionite-na-gushterovi-vijte-kak-ukriva-danaci HotArena.net
Мария върти милионите на Гущерови, вижте как укрива данъци (Певицата е мултимилионерка в евро)

Фолк звездата Мария е мултимилионерка в евро. Мара Отварачката, какъвто е прякорът на чалга изпълнителката от години, се оказа пълноправен и равностоен собственик на няколко от най-печелившите фирми на фамилията Гущерови, научи HotArena.

Мария, върти компаниите, поне на хартия, заедно със съпруга си Христиан. 34-годишната дама се е внедрила в бизнеса, при това по няколко линии – тя е едновременно и юрист, и ай ти специалист във водеща на пазара фирма за софтуерни услуги, без дори да има необходимото образование за целта.

Справка на „Всеки ден“ в търговските регистри показва, че напористата брюнетка съвсем не разчита само на хонорарите си от участия по нощните заведения, както и че от години води паралелен живот на бизнес дама със завидни активи, до които нито една друга нейна колежка в бранша не може да се добере.

Малцина знаят, че Отварачката е съсобственик на империята „Гущеров и син“, която се води един от пионерите в консултантския бизнес у нас. Само нейният капитал, без да се броят дъщерните дружества, е над 1 милион лева. Любопитната подробност е, че под шапката на „Гущеров и син“, където прилежно е вписана и Мария след сватбата им само преди 1 година, е „Дювамис“ ЕООД.

Това е един от най-мащабните проекти в интернет пространството в България. Компанията има завиден капитал – цели 2 милиона лева, които се управляват от младото семейство. Не е ясно обаче откъде идват парите, при положение че от 2 години насам броят на кадрите в нея непрекъснато намалява от 70 служители са останали само трима.

Според експерти по трудово право вероятно става въпрос за сива икономика, с цел да се пестят данъци и пари за здравни и социални осигуровки, но проверка за това е само в компетенцията на Икономическата полиция.

По всичко личи обаче, че активите на фирмите, на които едва 28-годишният Христиан е собственик, надхвърлят 10 милиона лева. 

А дружките на Мара Отварачката са категорични, че 4-те хиляди лева, които тя печели на участие, отиват единствено в нейната сценична подготовка, костюми, грим, козметични процедури и всякакви глезотии за външния й вид.

2 Коментара

azz

преди 8 години

Начин на представляване : от МАРИЯ ПАНАЙОТОВА КИРОВА само заедно с ХРИСТИАН ДОБРОМИРОВ ГУЩЕРОВ или с ДОБРОМИР ХРИСТОВ ГУЩЕРОВ ... Вижда се как точно Мария върти бизнеса. Точно никак!

Коментирай

hello , it's me

преди 8 години

Несъвместимо ми е "дама се е внедрила в бизнеса" и "Мара-отварачката"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.