След като го осъдиха: Калин Терзийски плаща на Хайтови седем бона със стотинки

08 Февруари 2021, 17:23


Седем бона на стотинки плаща Калин Терзийски на Хайтови, узна HotArena.


Такава финансова форма е избрал той, за да заплати на наследниците на писателя от епохата на социализма. Това е приблизителната сума, която Терзийски е осъден да плати на децата на Николай Хайтов, след като ВКС го призна за виновен. Делото, което семейството заведе срещу него, бе заради думи срещу Хайтов в телевизионен ефир. Парите Калин ще плати на стотинки, споделя той пред приятели в мрежата.


Терзийски не крие разочарованието си от решението на съда. Той е категоричен, че това е удар по свободата на словото у нас и той ще се бори срещу него. За целта Калин решава да създаде банкова сметка, която нарича "За правото на свободното говорене". Именно в нея той ще събира седемте хиляди лева, които дължи и които ще предаде на Хайтови. Минути след като обяви идеята си, десетки последователи на Терзийски заявиха, че ще се включат с финансова помощ за каузата му. Колеги на Калин също го подкрепиха, между които съвременният български писател Деян Енев.


"Не, тези пари Не са за мене! Тези пари са, за да бъдат запушени едни алчни гърла!" - отсича Калин в социалните мрежи. Съдебната битка между Хайтови и Терзийски продължи пет години. Срещу Калин Здравец, Александър и Елена Хайтови заведоха дело, след като в ефир той заяви, че баща им е бил слуга на тогавашната власт. От 30 бона, които искаха наследниците на бележития творец, след делото във Върховния съд Калин ще трябва да плати 7 хиляди. Той се извини няколко пъти за думите си, но тъй като разкаянието му не е било публично, семейството не го прие.


Калин споделя, че за него е важно да спечели моралната победа, и допълни, че се страхува, че "ще се окаже, че може да говори това, което мисли, само този, който може да си плати!". От своя страна Елена Хайтова казва, че е доволна от присъдата и според нея правдата е възтържествувала. "Не сме искали да печелим пари от него. Важното е да си понесе вината заради куп глупости, които изговори срещу големия Хайтов" - споделя още тя, пише България днес.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kaka Pena
Преди 1 година
-1
Ама този недоказан писател какво рядко л.... е. Как този алкохолик си позволява да плюе Хайтов и Радичков! Ужас!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
/////
Преди 1 година
0
Казва истината но начина му на изказ е меко казано грозна.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени