Снимат „Игри на волята” в инфарктни условия на 40 градуса температура

https://hotarena.net/laifstail/snimat-igri-na-voliata-v-infarktni-usloviia-40-gradusa-temperatura HotArena.net
Снимат „Игри на волята” в инфарктни условия на 40 градуса температура

В инфарктни условия се снима новият, трети сезон на шоуто „Игри на волята” на Нова телевизия. Участниците са подложени на нечовешко натоварване по 3 часа на слънце в най-горещото лято в страната ни поне от 10 години насам. Цели пет медицински екипа са мобилизирани, за да е сигурно, че няма да има инциденти на терена. И въпреки това почти всеки ден има по някой с оплаквания.

На слънце температурите следобед могат да минат 50 градуса, но въпреки това снимките на „Игри на волята” не спират, а на всичкото отгоре се твърди, че тази година в шоуто са измислили възможно най-сложните и натоварващи състезания, които могат да бъдат правени в подобно предаване. Риалити героите са подложени на огромно физическо натоварване, което ги изтощава до крайност. Състезанията са били усложнили допълнително с конструирането на специални съоръжения, с които състезателите трябва да се справят на терена. Причината за това престараване е завръщането на „Сървайвър” в ефира на Би Ти Ви.

Форматът има много сходства с „Игри на волята”, като обаче се радва на по-голяма популярност в световен план. Във времето, когато са подготвяли шоуто, от телевизията вероятно не са били наясно, че конкурентите им се готвят за ефир чак напролет, и са смятали, че двете предавания ще се изправят едно срещу друго в директен двубой за зрители наесен. За да докажат, че са по-добри, от Нова тв са се постарали да поставят участниците в своето риалити в такива условия, че животът в на сървайвърите в джунглата да им се стори като песен. Те едва ли са очаквали, че ще включат в действие тези „инструменти на инквизицията” точно в разгара на най-горещото лято от години, в което температура от 35 градуса на сянка се смята за съществено разхлаждане. Жегата по време на работа била по-страшна и от най-трудното състезание. Даже водещите Димо Алексиев и Ралица Паскалева една издържали на терен по време на снимките.

И тъй като екипът на шоуто много добре помни случая с инфаркта на радневския кмет Нончо Воденичаров, получен преди години след битка за оцеляване при конкурентите от „Сървайвър”, е решил да се презастрахова. За да е сигурно, че няма да се повтори подобна ужасяваща ситуация, „Игри на волята” работи с цели 5 медицински екипа. Лошото е, че почти всеки ден се налага да ги викат за помощ на терен, признават от Нова телевизия. Досега, за щастие, инфаркти на снимачната площадка не е имало, но постоянно се случвало участници да се оплакват от крампи, схващания и прилошаване в жегата, а лекарите трябвало да реагират светкавично.

В „Игри на волята” смятат да ударят „Сървайвър” в земята, като използват собственото му оръжие. Това е Николай Мартинов – победител от сезон 3 на шоуто за оцеляване, който се оказа толкова добре подготвен за риалитито, че си спечели прозвището Ники Сървайвъра. Той за трети пореден път е консултант в риалитито на Нова. Работата му е свързана с изграждането на съоръженията и сигурността на участниците по време на битките. Според неговите думи, форматът на Нова е обрал каймака от специалистите по подобни риалитита и това ще се отрази върху качеството на шоуто. Тази година то щяло да е безпощадно към всички, успели да минат кастингите и да влязат в състезанието.

Риалитито за пореден път се снима в Царево. В същото време конкурентите от „Сървайвър” се душат във Филипините, където в момента температурите и влажността на въздуха са подобни на тези на родното Южно Черноморие, само че с добавка към тях има и комари, които могат да разнасят малария.

3 Коментара

рр

преди 2 години

Тъпо предаване

Коментирай

Яа

преди 2 години

Тъпо предаване с още по-тъпи водещи!!!

Коментирай

galosh

преди 2 години

ti si tap be selqndur psevdo intelektualec prochel 6 knigi qde pie ot bilata kebap4e i bira v plastmasova butilka pirinsko

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.