Защо Денислав Борисов напусна Би Ти Ви?

03 Юли 2022, 09:55


Денислав Борисов напусна Би Ти Ви. На негово място в сутрешния блок на телевизията новините вече чете колегата му Ивайло Везенков. Това бе съобщено официално в края на миналата седмица. Остана обаче въпросът какви са причините за рокадата и с какво ще се занимава отсега нататък подалият оставка новинар.

 

Съобщението, че Денислав Борисов вече няма да работи в Би Ти Ви, беше разпространено около две седмици след като той внезапно изчезна от екрана, а след това също толкова ненадейно и без публични обяснения се появи обратно в ефира на телевизията. Тогава се заговори, че е бил пред уволнение, което обаче му се е разминало. Оказва се, че журналистът се е оплаквал от тежък бърнаут, който го измъчвал от много време. На своите 36 години той се занимава с новини в телевизия вече близо две десетилетия.

Първата му работа е в несъществуващата вече кабеларка ВВТ, а когато е само на 20 години, става водещ на новини. В Би Ти Ви работи от 2015-а до миналия уикенд, когато бе предвидено излъчване на последния му журналистически материал в телевизията. Това е тв разказ за кафето като култура и стил на живот. „Денислав напусна, след като намери нова работа. Той ще става пиар в голяма компания”, твърдят колеги на вече бившия новинар. Те отричат слуховете, че шефът му – Антон Хекимян, му е вдигнал мерника и е искал да го уволнява. Двамата се познавали още от Факултета по журналистика на Софийския университет, където са учили, били много близки и всички смятат, че е изключено Хекимян да е искал да уволни своя колега. Той обаче нямало как да го задържи в Би Ти Ви, след като на Борисов вече не му се занимавало с журналистика.

Неговият наследник – Ивайло Везенков, се радва на голямо уважение в телевизията. Той е учил журналистика в Аризона, САЩ, със стипендия, каквато е печелил и вече бившият новинарски шеф – Венелин Петков, който също има американска диплома. На новия водещ му се носи слава на много интелигентен, добре образован и изключителен професионалист. Преди да стане новинар, е бил старши репортер в нюзрума – точно като Габриела Наплатанова, преди да влезе в Съвета за елекронни медии, писа "Уикенд".

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени