3 месеца след смъртта на тв звездата: Жените на Милен Цветков се борят за наследството му

1882
26 Юли 2020, 15:07


Сериозно неразбирателство между майките на двете деца на Милен Цветков се появиха само няколко месеца след смъртта му. Първата съпруга на журналиста Йорданка Начева, която е майка на първородната му щерка Калина, и Ивета, майката на 8-годишния му син Боян, не се споразумели да се борят заедно за наследството. Вместо да се съюзят в името на децата в съдебната битка за обезщетение, което се полага на наследниците по закон, всяка се борела поотделно за парите на детето си, пише „Уикенд”.

След погребението на Милен, на което 20 души се събраха в гробищния парк в „Бояна”, за да го изпратя до последния му дом, Йорданка и Ивета намерили време да поговорят на четири очи. Ивета предложила на първата съпруга на журналиста и дъщеря й Калина да ползват адвоката, който вече била наела. Йорданка обаче категорично отказала и заявила, че си има адвокат, на когото има по-голямо доверие. Да брани интересите на дъщеря му се ангажирала адвокат Надежда Ковачева, която била близка приятелка на покойния журналист. Тя е известна с дела в защита на журналисти и на свободата на изразяване, бранила е неведнъж в съдебни битки срещу некоректни медии самият Цветков. Адвокатката е привлякла към делото адвокат Яким Стоянов, който бил специализарн по транспортни дела и адвокат Лили Митева, която също била упълномощена от 24-годишната Калина да я представлява по всички гражнаски правоотношения, тъй като от 11 години щерката на Цветков живее на 10 км. от Хага. Заедно с адвокат Стоянов, адвокат Ковачева подала заявление до застрахователното дружество „Бул инс” за изплащане на обезщетение на Калина, тъй като Субаруто на Цветков имало застраховка „Гражданска отговорност”. Дружеството обаче е изплатило 120 000 лв., което е половината от сумата, която Калина е поискала. Парите били преведени на банковата й сметка без подписване на споразумение или съдебно решение.

„Претендирахме обезщетение в размер на 250 000 лв, определяно като дължимо по прецеденти от Върховния касационен съд. Благодарни сме на застрахователната компания, че направи преценка за доброволно плащане. Но ще продължим да претендираме за пълния размер на заявеното от нас обезщетение”, категорична е адвокат Ковачева.
След като се съвзела от първоначалния шок след загубата на баща си, щерката на Милен, която вече е млад юрист по човешките права, пожелала да участва в наказателния процес срещу виновника за катастрофата Кристиан Николов, като частен обвинител. Калина не желаела да води граждански производства, но като частен обвинител имала правото да обжалва съдебното решение, ако не я удовлетворява. Тя е получила молба от организации, които искали разрешението й като негов наследник да използват името и лика на Цветков в борбата за различни каузи. Тя обаче любезно им отказала, тъй като знаела, че татко й не би одобрил подобно нещо.

Новината, че нелепо загиналият журналист, който бе убит от мощния джип на 22-годишния дрогиран Кристиан Николов, оставя шестцифрен ипотечен  кредит на двете си деца, разбуни духовете. Загрижени почитатели на Цветков умуваха върху вариантите апартаментът да бъде продаден на търг, ако даренията, които приятели, колеги и напълно непознати хора събират за наследниците му, не са достатъчни. Това обаче не се налага. Наследниците на Цветков се надяват да не изплащат дълга на покойния телевизионер, тъй като ипотечният му кредит в ОББ е имал застраховка „Живот”. Съгласно договора със застрахователната компания, Милен бил застрахован  за сума, равна на остатъка от главницата по кредита, а в случай на смърт застрахователят ще покрие остатъка по кредита.

Освен за собствените си разходи, Цветков мислел и за тези на двете си деца. Журналистът бил всеотдаен родител. Той плащал за обучението по право на дъщеря си Калина в Нидерландия, а за малкия си син Боян Милен плащал издръжка, виждал се с него при всяка възможност и се стараел нищо да не му липсва.

Дълго време останалият без доходи журналист се издържал от спестяванията си. Когато те привършили, в началото на 2018 г. Милен изпаднал в безизходица и преместил ипотечния си кредит от Общинска банка в ОББ при по-изгодни условия. Миналата година безработният Милен се принудил да продаде къща и земя във Врачанско. Това всъщност била последната имотна сделка, която журналистът осъществил. Цветков успял да се закрепи за кратко финансово покрай местните избори миналата есен. Тогава той снимаше интернет предаване с кандидата за кметския пост в София на „Демократична България” – арх. Борислав Игнатов.

В началото на април 54-годишният Цветков започна да води предаването „Алтернативата” заедно с Генка Шикерова по кабеларката TV1. То бе анонсирано като предаване от „независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители” с продуцент Люба Ризова. Уви, само месец след като се завърна в телевизионния ефир след 2-годишно отсъствие, колата на Милен бе пометена на червен светофар на бул. „Черни връх” от джип с дрогиран шофьор. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Dino
преди 8 месеца
0
За някои от информациите в тази статия съм на 100% сигурна, че не е вярна, защото познавам семейството! Колко е вярно останалото- си правете сметката! Кво наследство? Има си съдебни процедури, които са нормални в такива ситуации...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хм
преди 8 месеца
0
Синът и дъщеря му са наследниците.Тя е пълнолетна и не е хваната за полата на майка си, а малкият е представляван от настойника си- в случая майката.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами
преди 8 месеца
-1
Първата е разведена с него от 20+ години и общото им дете е на 23, голям човек. ....Втората никога не е сключвала брак с него. По закон и двете няма какво да искат. Само малкия му син Боян, по кръвна линия.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лупи
преди 8 месеца
0
Ако беше им оставил да изплащат заеми нямаше да се надпреварват коя е по-по най!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Недостойно
преди 8 месеца
0
е да ровите и да кудкудякате в кокошия двор... От това няма да станете орлици
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дкцкслдк
преди 8 месеца
-5
Двечките гледат да забогатеят от смъртта му. Жалко ,че не е осъзнавал с какви сметкаджийки си е имал работа. Сега се обръща в гроба какви сметки и калкулации правят двете „любими”. С тази пара бързо ще намерат някой млад тъпкач да им харчи парите, а Милен ще гние в зствора.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени