Анахид Тачева вече не разпознава близките си! Заради деменцията денонощно се грижат за нея

02 Февруари 2022, 13:57


Легендарната говорителка Анахид Тачева, по която въздишаха всички мъже в България в годините на соца, страда от деменция. Болестта й обаче вече съвсем е съсипала иконата на БНТ, защото тя вече не разпознава близките си. Не помни сина си - покойния журналист Митко Цонев, както и дъщеря си Теодора. Говорителката се сеща само за внучката си Деси Цонева, с която се чуват понякога по скайпа, и малката си наследница Анахид, която живее с нея в Ню Йорк от 2018 година.

 

„Галерия“ научи, че физически известната говорителка е добре, но деменцията й се задълбочава с всеки изминал ден и затова щерка й наела жена, която се грижи денонощно за нея. Тя изобщо не може да се оправя сама, а гледачката й помага да се обслужва, защото заради болестта си тя забравя елементарни неща и край нея трябва да има човек по всяко време на деня. За съжаление процесът е необратим и лечение на заболяването й няма, въпреки скъпите медикаменти, които приема.

 

Иначе тъне в лукс и разполага с всички удобства, защото дъщеря й Анахид живее в просторен апартамент в Ню Йорк, намиращ се в престижния квартал „Трайбека“. Просторното жилище е купено от зет й Аристотел, който е мултимилионер и потомък на гръцки изселници. Той върти суперуспешен бизнес и притежава седем казина, разположени в Манхатън. Освен това е собственик на десетки недвижими имоти и има собствена фирма за продажба на продукти за избелване на зъби, които менажира жена му.

 

Легендарната говорителка не излиза въобще от дома си, защото дъщеря й се притеснява да не се зарази с ковид. Докато беше по-добре с паметта, тя копнееше да се прибере в дома си в София, да се разходи по любимите си улички в центъра. Дори миналата година планираше да отбележи 80-ия си юбилей у нас заедно с цялата фамилия, която й подготвяше специална изненада. Анахид дори имаше купен билет, но пандемията и разклатеното й здраве осуетиха плановете й и тя повече никога няма да се прибере в родината си.

 

Тя не се е виждала и с близките си от четири години на живо. Дъщеря й Теодора имаше планове да пътува до Америка и дори да се установи там завинаги, но засега плановете й са осуетени. Тя продаде апартамента си до хотел „Маринела“ в елитния столичен квартал „Лозенец“ в края на миналата година, който пък си купи с парите, които й изплати снаха й Мариана за бащиния й имот в центъра на столицата на ул. „Славянска беседа“.

 

Сега Теодора живее под наем заедно с едно от децата си сина си Дейвид. Опитът й за самоубийство през 2017 година съвсем довърши майка й Анахид. Тя закъса със здравето, отключвайки проблемите с паметта, след смъртта на Митко Цонев, който си отиде от масивен инсулт през 2016 година. Звездата на БНТ така и не можа да го прежали и във всички свои интервюта споделяше, че никога няма да преодолее болката от загубата му.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени