Бизнес дамата Ваня Червенкова: Срещнах голямата любов – мъж с 20 години по-млад от мен. И малко ме е страх!

09 Декември 2017, 13:23


Ваня Червенкова е жена борец – каквито и изпитания да й поднася животът, не се предава, а посреща смело трудностите и ги преодолява. Тя успя да победи дори смъртта, когато преди 13 години бе простреляна с 6 куршума, а намери начин да пребори и наднорменото си тегло – измисли уникална по своята ефективност диета, с която отслабна драстично.

Ето какво споделя Ваня в интервю за в. "Уикенд".

- Ваня, на финала сме на 2017-а. Каква беше отиващата си година за вас?
- Това е най-успешната ми година. Видях зората през 2017-а. И книгата ми завършва така: „Разбрах, че мракът е най-гъст преди зазоряване.”. Смятам, че започна да изгрява моето слънце. Хората имат своите 7 години спад и също толкова време на възход. Може би аз съм в началото на най-успешния, ползотворен, креативен и щастлив период от живота си. Изключително я започнахме 2017-а с хранителната добавка. Беше поставено началото и на износ в Щатите, което за български производител е невероятен успех. Имаме продажби и в Русия, Дубай, Италия. Казаха ми, че от офиса на Алла Пугачова даже са поръчали едно кашонче – тя също видимо отслабна, но не мога да я споменавам в реклами. Освен това пуснахме и лимитирана серия на парфюм, посветена на моя юбилей. Донаписах втората си книга „Кодово име: Живот”, направих и дългоочаквания документален филм към нея. Той категорично разтърси цялата аудитория. И в личен план смятам, че 2017 година е най-щастливата за мен - Господ ме срещна с онова, което наричаме голямата любов. Ще помня тази година дълго в живота си защото смятам, че ми е най-ползотворната.

- Любов от пръв поглед ли беше с въпросния мъж?
- Не, среща на двама човека от една вселена. Любов от пръв поглед ми звучи някак тийнейджърско, дори инфантилно. Не, че не вярвам в това, но при нас е нещо много по-силно и възвишено. Любовта е среща на енергии. 

- Колко е по-млад от вас той?
- С около 20 години. Драстично по-млад е, което в началото ме смути. Трябваше ми време да се отпусна, да приема, че един млад човек може да е завършен мъж и да има трезви и адекватни реакции на абсолютно всичко. Признавам си, че малко ме е страх – толкова съм влюбена, толкова го обичам, че чак не е реално и ми е леко като сън. Не искам никога да се събуждам!

- Живее в чужбина. Колко често сте заедно?
- Засега не много често. Надявам се обаче следващата и по-следващата година да се виждаме все по-редовно. Дори съм убедена, че ще е така.

- Как се запознахте?
- Трябваше ми конкретно рядко лекарство за моята майка, което можеше да се купи единствено от държавата, в която живее той. Свързаха ме с него, обадих се и го помолих за съдействие. За по-малко от седмица всичко бе уредено. Месец по-късно този мъж беше в България и реших да му благодаря. Взех му една икона и отидох да му я занеса като знак за благодарност. И... в мига, в който го видях, сърцето и мозъка ми го познаха. Просто срещнах човек от моята Вселена!

- Много любовни разочарования ли имате зад гърба си?
- Имам разочарования. Като цяло нямам голям опит със силния пол, тъй като не съм имала много връзки в своя живот. В книгата ми една от главите се казва „Ваня и мъжете”. В нея съм описала подробно как превърнах болката си в успех. Разголила съм си изцяло душата и смятам, че това ще бъде доста поучително за всяка жена, за нашите дъщери.

- Споделихте ми, че ще пътувате след интервюто. Къде отивате?
- След интервюто заминавам за топло с президента на федерацията по джудо. След няколко дни при нас ще дойдат и български джудисти, които ще имат възможността да присъстват на подписването на договор. 

- Какъв договор?
- Свързан с гостуването и подготовката на наши джудисти в много добри японски лагери - 2 пъти по 15 дни. Отиваме специално с посланика и търговското аташе, служители, представители на японската страна… Подписването на този договор е голяма стъпка. До този момент само Илиана Раева е направила това за федерацията по художествена гимнастика. Ние сме първата федерация по джудо с такъв контракт. Това става възможно благодарение на японските ни приятели. Заслугата е и на председателя на федерацията ни по джудо Иван Михалев.

- Вие сте вдъхновяваща жена. Кога обаче сама се почувствахте успяла? 
- Може би когато преди много години подхванах частен бизнес - след като напуснах държавните структури. Оттогава работя само за себе си. Щом започнах да печеля пари и да си позволявам да имам всичко, щом изчезнаха притесненията ми в какъвто и да е план, дойде и голямата завист… 

- Как реагирате на злобата и завистта?
- За мен по-големият удар беше, че завистта през последните години идваше от най-близки хора, което не би следвало да е така. В книгата съм отделила глава за приятелите и предателите - онези, които ме продадоха. Изхвърлих някои хора от сърцето си именно заради злобата и завистта им, които те не можаха да преодолеят. Очевидно не съм била достатъчно далновидна да преценя кого допускам до себе си. Към днешна дата сериозно съм пресяла антуража си. До мен останаха единствено качествени хора и смятам, че ще е така завинаги.

- Как сте със здравето?
- Изключително добре! Чувствах се поизморена около премиерата на книгата ми и довършването на филма, защото почти 6 месеца работех по тях без почивка. Слава Богу, че попаднах на екип от професионалисти. Имаше и няколко глупави технически издънки на финалната права, но Слава богу, всичко е наред.

- Кои са вашите недостатъци?
- Може би това, че съм прекалено чувствителна. Изживявам нещата, страдам много, особено за предателствата. Чувствителността ми може би идва от зодията ми или от асцендента. Няма да се променя в това отношение, макар че съм се мъчила да минимилизирам този свой недостатък.

- Изпадала ли сте в депресии?
- Никога не съм си го позволявала, както и да взимам лекарства. Много бързо стъпвам на краката си. Необходимо ми е просто малко време да събера физически сили и веднага започвам да се боря. Това може би говори, че съм силна жена. Удари под кръста и лоши обстоятелства са ме съпътствали в живота. Преживяла съм войни, арести, болести, покушения… Преминала съм през много тежки ситуации, но никога, дори за миг, не съм си позволявала да падна. Етикетът, който са ми сложили – Желязната лейди, го оправдавам.

- Да, преди 14 години сте преживели нещо много страшно. Малцина са способни да се възстановят, да продължат напред след покушение…
- Така е. Познавам хора, които са преживели нещо подобно, но не са успели да се изправят и да продължат напред, както направих аз. Камо ли пък да постигнат повече, отколкото в предишния си живот. Да, действително се иска много сила и огромно желание за успех. Аз съм от изключително бедно семейство и това ми е дало амбиция. От малка знам, че каквото сама си направя, това ще е – помощ не се задаваше отникъде. Имах трудно и лишено от материални стимули детство, но в никакъв случай не упреквам родителите си. Те са изключително добри и честни хора. Бяха бедни, но ме отгледаха с любов.

- Знам, че вярвате в прераждането. Каква сте била в предишен живот?
- Смятам, че имам в себе си като дежавю спомени от много животи. Това ми дава много рутина и възможност да се справям с всякакви ситуации. Със сигурност в предишен живот съм била нещо от рода на Жана д'Арк и Елизабет - жени, борили се за справедливостта. В себе си от малка усещам силно изразено чувство за справедливост. Настръхвам, когато някой е ограбен или несправедливо нагрубен.

- След 2003-а имало ли е защо да се страхувате за живота си?
- В първите години след това ходех с много силна охрана. Но не защото съм се притеснявала да не бъде повторено покушението, а защото споменът и шокът от преживяното бяха много близо. Не че сега съм забравила станалото и пренебрегвам мерките за сигурност, но вече не сме в онази кървава година, в която си отидоха над 30 човека при подобни на моя случай. Самата аз съм простила на убийците си, не търся никакво отмъщение.

- За да не се разрасне някаква война ли?
- Не, защото съм осъзнала, че всичко трябва да се оставя на небесните сили - в ръцете на най-великия Господ Бог. Това е и посланието, което Той ни е дал.

- Това ще рече, че знаете кои са...
- Да. Разбира се, нямам доказателства, за да назова публично имената им. Знам, че съжаляват за това, което са направили.

- Дъщеря ви Никол как е?
- Никол завършва магистратурата си по право. Доскоро работеше и учеше, а сега се фокусирала само върху образованието си, защото трябва да се подготви добре. След като завърши, смятам, че ще има още една магистратура в чужбина. После и тя ще започне да се занимава с частен бизнес. Може да отвори своя адвокатска кантора, зависи какво ще решат с приятеля й, с когото са заедно от 3 години. Той е със същите интереси, завършва право.

- Родителите ви добре ли са?
- Мама и тати са вече много възрастни и всеки ден се моля за тях и благодаря на Господ, че все още са живи. Не са много здрави родителите ми за съжаление. Мама е с тежка деменция. Понякога дори не ме разпознава. Тати я гледа, грижи се за нея, всеки ден й реше косата, държи я за ръка и й чете. Възхищавам им се, тъй като са на 88 години, а все още се обичат. Бих искала и аз такава любов в най-искрената и чиста форма /просълзява се – б.а./

- Какви корекции имате по тялото си?
- Имплантите в бюста бяха наложителни, тъй като куршум мина през него преди много години. Трябваше да бъда оперирана, да се да се изреже плът в засегнатия участък, за да се избегнат инфекции и гангрени. Това наруши целостта и еднаквостта на гърдите ми - ето защо ми бяха поставени импланти. Тази година си сложих и фасети, въпреки че нямах нужда от тях, тъй като зъбите ми са изключително здрави. Доверих се на един изключителен лекар, който направи усмивката ми повече от холивудска (смее се). 

- Освен на диета, на какво друго се дължи перфектният ви външен вид?
- Тайната ми е в следното - пия много колаген от години, а през 2-3 дни съм в парна баня, което хидратира допълнително кожата. Ползвам и много добра козметика. Външният ми вид е и въпрос на ген. Майка ми каза, че в нашия род жените стареят до 50, а след това не мръдват. Просто заставаме на тази възраст и там си оставаме. Моята истина е, че онова, което ядем, е изписано на лицата ни. За следващата година съм си поставила за цел да осъществя проекта „Ваня”. Когато пуснах диетата си, отслабнах с над 30 килограма. През 2018-а съм си обещала да сваля още 15 килограма от себе си. 

- Предстои ви още една голяма метаморфоза значи…
- Да, в средата или края на идната година ще бъда още по-младолика, защото първо ще се заема отново с моята диета, която ще правя 3 месеца, а след това и с проекта „Ваня”, тоест много ще спортувам. Висока съм 171 см и в момента тежа 75 кг. Задължително обаче трябва да стана максимум 65 кг.

- Гледахте ли риалити формата „ВИП Брадър” и продължението му, чийто финал ще е идният понеделник? Ако и вие бяхте в Къщата, щяхте ли да издържите сред тазгодишните участници?
- Аз два пъти съм била участник в реалити шоуто и смятам, че кастингът за „ВИП Брадър” и продължението му с всяка година стават все по-… Сигурно ще обидя някой, но... Нивото вече е много ниско и е противно всичко онова, което виждаме на екрана. Недопустимо в национален ефир да се излъчва такова нещо. Отвратена съм не само от самата продуцентска компания, която реализира шоуто, но и от „Нова Броукастинг груп”. На какво се учат младите зрители с „виповете” в Къщата? На алкохол, на изключително долнопробен начин на живот… За съжаление през последните години много ВИП персони у нас - телевизионни продуценти, артисти, певци, манекенки …, водят точно такъв живот, какъвто аз категорично осъждам. По света не е така – там повечето знаменитости живеят изключително здравословно. Няма защо да се учудваме на Сузанитите и Шушаните, че на 14 години ходят голи, дрогират се и пеят гадости. Рейтингът не бива да е на всяка цена, по дяволите! Българинът не заслужава това, което му се пуска на телевизора. Аз лично съм потресена от онова, което месеци наред виждам на екран. Ако искат да ми образуват дело за думите ми. Осъдила съм ги веднъж. Сега ми предстои още едно дело, което ще им заведа за материалните щети, които са ми нанесли. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ha ha haKAKWA BIZNESA DAMA
преди 5 години
-3
KAKWA BIZNES DAMA BE KRETENI! LUDA KURWA!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Ф
преди 5 години
0
Него повече го е страх.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
йй
преди 5 години
0
да го хрантути
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Красавица неземна
преди 5 години
-3
Гадна, зла, дебела мутреса. Душата й е изписана на муцуната със свинското илъчване, ако ще да стане и 20 кила все ще е същата притивна мечка.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
дааа
преди 5 години
-2
Сигурно е, че младежът е с тази жена - неприятна външно и с доста съмнителна репутация, от любов.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Екмекзис пехливан
преди 5 години
-5
Отвратителна и гнусна дърта свиня
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени