Царският внук учи в Американския колеж с Ема, дъщерята на Кирил Петков

10 Юли 2022, 13:03


Царски внук до премиерска щерка. Такава е ситуацията в школото за известни и богати у нас Американски колеж, след като Симеон-Хасан Муньос се оказа чин до чин с дъщерята на Кирил Петков - Ема. Внукът на Симеон Сакскобургготски и дете на единствената му дъщеря княгиня Калина от миналата есен е възпитаник на прескъпото и елитно училище, за което на учебна година родителите плащат по 7600 евро такса на ученик.

 

15-годишният Симеон-Хасан е с български паспорт от 2017 г. и това спестява на майка му доста пари, тъй като чуждестранните ученици плащат зашеметяващата сума от 19 200 евро годишна лепта, за да може да се обучават в елитното школо. На същата възраст и в същото училище е и дъщерята на Кирил Петков - Ема, като момиченцето наскоро навърши също 15 години. Само няколко месеца по-малка от царствения си съученик, премиерската наследница подобно на августейшия внук също е свикнала вече да е под светлината на прожекторите. Двете деца стоят буквално чин до чин, въпреки че профилите им на обучение са различни - Симеон-Хасан имал уклон към езиците като дядо си царя, а Ема се вълнувала повече от други науки.

Нито едно от двете деца не е на стипендия в скъпото училище, тъй като според правилата на колежа кандидатите трябва да имат финансова нужда от субсидиране на обучението им през петте години в клас. Финансовата нужда е най-важният критерий за отпускането на парична помощ за Американския колеж и въпреки че княгиня Калина и премиерът в оставка Петков нямат тази необходимост за децата си, то царската щерка е намерила начин да пести за таксата в скъпото училище, видя „Уикенд”.

Преди броени дни царската дъщеря, която окончателно се установи в България със сина си и заживя в Царска Бистрица и понякога и в двореца „Врана”, бе изловена да пазарува от голям магазин за евтини стоки - дрехи, аксесоари, посуда, декорации. Княгинята бе с обичайния си тюрбан на главата и яркожълта чанта от популярна, но градска марка и стръвно ровеше в пластмасовите касетки по щандовете за аксесоари и бижута на промоция. Княгинята никога не е парадирала с прескъпи тоалети или луксозни чанти и обувки, а обича етно-стила и прави бижута дори от кости, затова и нехаела откъде ще си купува дрънкулките. По чудо царската дъщеря била разпозната от клиенти на магазина, тъй като била без обичайните си тъмни очила, но неизменният й аксесоар - тюрбанът, я издал.

Монархисти отсега се готвят за честванията, които царското семейство и специално Калина и съпруга й Китин ще организират през октомври за 20-годишнината от сватбата си. Царската дъщеря и мореплавателят си казаха „да” в България през 2002 г., а Нейно Височество дори бе убедена да дари булчинската си рокля от събитието на Националния исторически музей.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Sss
преди месец
-3
Simeon hasan mangal. Hajhahaha kak zvuchi ciganin sapun
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени