Циничният Карбовски е благодетел под прикритие + защо Ваня Щерева му показала анатомията си

18 Декември 2016, 09:50


Шок и ужас, нравствена деградация и цинизъм, споделени с буквалността на болезнена откровеност – това е, което са свикнали да виждат зрителите от Мартин Карбовски и което очакват с всеки епизод на предаването му. И едва ли могат да си го представят разчувстван от жал към хора, изпаднали в беда. Вероятно няма да повярват, например, че често се случва да качва хора на стоп или пък ако го видят, да вози с колата си майка с малко дете до близката автогара, където й закупува билет, тъй като тя няма пари…

Да, това е самата истина! Мартин Карбовски всъщност е благодетел под прикритие. Журналистът, който този януари ще навърши 47 години, има и друго лице, което обаче разкрива само пред най-близките си.. Помага на случайно срещнати хора, но никога не го афишира публично. Едва наскоро, след като една от близките му приятелки – певицата и писателка Ваня Щерева отвори дума за сърдечността и съпричаността му, Карбовски призна за тази своя неподозирана досега страна, която доста озадачи хората, които не го познават.

„Аз съм от последното поколение, което е научено да става като има възрастен човек в автобуса. От малък просто ми става жалостиво, неприятно, което не може да се разкаже и не бива… Става ми жал за този, който е закъсал. Това не означава, че трябва да го галиш по главата, да го дундуркаш, да го глезиш… Може би е хубаво да го „ритнеш” малко, да му „плеснеш един шамар” да се сети как е закъсал, защо е закъсал, може ли сам да си оправи живота".

И въпреки тази своя скрита чувствителност към чуждото страдание и неволя, журналистът е категоричен и откровен до болка както в работата си, така и в личния си живот.

Сред най-близките му са класният му ръководител от Немската гимназия в София, която Карбовски е завършил, а сред най-популярните в обкръжението му са Ваня Щерева и  Катерина Евро. И към тях журналистът е всеотдаен. На Катето Евро например подарил за 60-тата й годишнина пелети. Само че тя му ги върнала, понеже със сина й Александър Кадиев вече си били купили.

С Ваня Щерева пък журналистът е толкова близък, че от няколко години празнуват заедно Нова година и почти всяко лято ходят на почивка на родното Черономорие. „Това е една връзка на не състоялата се сексуална връзка. Просто чудесно другарство!”, отбелязва Карбовски с присъщото си чувство за хумор. При последната си медийна изява той с усмивка си припомни една щуротия на Ваня Щерева при една от съвместните им ваканции. Били край морето, в един хотел, но разбира се в отделни стаи. Карбовски излязъл на тересата и видял, че и приятелката му е на своята, но само по кърпа. Той й подвикнал сърдечно: „Како! Обичам те! Как си?”, и Ваня Щерева от вълнение и любов взела, че си разтворила хавлията, пише "Уикенд".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени