Цветанка Ризова сияе до новия си

09 Май 2022, 18:00


От близо година журналистката живее на семейни начала с прочутия адвокат Красимир Недев, който и говорител на Висшият адвокатски съвет. Също като нея юристът е разведен, въпреки че има две деца, узна HotArena. 


Дъщерята Евгения-Самуила завършва преди 10 години политология в Берлин. "Тя е невероятен човек и боец“, хвали я таткото. По-малкото дете - синът Явор, също като баща си е почитател на хуманитарните науки. Цветанка също от години е в отбора на разведените, след като се раздели в съда с бащата на единствения си син Георги – бизнесмена Анатоли Георгиев, с когото се радваха на дългогодишен щастлив брак.


За първи път влюбените се появиха заедно на премиера на книга на бившия министър на културата Петър Стоянович, която бе представена пред отбрана публика в двореца "Врана“ преди година. От тогава са забелязвани заедно на редица други културти мероприятия.


Преди да се пусне в света на правото, новият мъж до Ризова има близо 20 години стаж в публицистични предавания, бил е водещ, главен редактор и създател на радио "Омега“ в Сливен. Завършва обаче техникум по електротехника в родния си град заради баща си.


"Историята е следната: тъкмо се беше появила една нова форма в образованието ни, т.нар. ЕСПУ- "единно средно политехническо училище". Истината е, че повечето ми приятели щяха да си останат в школото, в което бяхме, като продължение на обучението след VІІІ клас. Споделям аз намерението си вкъщи да остана в ЕСПУ и започвам да наблюдавам скришом родителските реакции. Майка, която обикновено не спира да говори, замълча. А татко пък, мълчаливец по природа, изрече кармичното: "Аха, страх те е от изпитите". И толкоз. "Кой бе, мен ли ме е страх?" Помня, че оставаха 5-6 дни до изпитите. Денонощно зубкане. Е, приеха ме“, обяснява Недев в едно от редките си интервюта.


Бил добър ученик, членувал в театралния кръжок, имал своя рокбанда, увличал се по литературата и е най-добър приятел с друг свой именит съгражданин Васил Василев-Зуека. От ученик пише в местния вестник "Сливенско дело“, завършва педагогика в Шумен. Прощъпулникът в репортерството прави в радио Шумен, но през 1992 г. става вестникар в основания току-що "Сливен днес“. "Но си ме влечеше ефира. На следващата година се появи радио "Канал Ком". През 1996 г. създадохме вече наше, местно радио – "Омега". Ако в "Канал Ком" трябваше да се правят определени компромиси, продиктувани от това, че беше част от някакво цяло, то в "Омега" реших да заложим на принципите да е местно, честно и силно“, обяснява нереализираният учител.


Като водещ, Недев громи всекидневно безобразията в града, слушателите се увеличават с всеки изминал ден и и той дори решава да си направи партия. Въпреки че с идването на демокрацията е седесар, бързо се разочарова от сините и решава да учреди политическо движение "Заедно за Сливен“ през 2003 г. Това е първата след промените и за цели 4 години е единствената местна партия в областта. На първото си явяване на изборите за кмет и общински съветници печели 3 мандата в 41 общински съвет. Красимир Недев става председател на постоянната общинска комисия за децата, младежта и спорта при първото кметуване на Йордан Лечков. Пробва се и няколко пъти като кандидат-кмет на Сливен, но винаги губи. Принос в провала имат приказките, че обръща повече внимание на колежките си в общинския съвет, отколкото на развитието на града.


На Недев му се носи слава на любовчия още от малък. Сам той признава, че мечтата му като ученик била всички съученички да са луди по него. Партията му отива в историята през 2017 г., когато е заличена от прокуратурата поради липса на активност, пише Минаха години.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени