Деси Банова и Мон Дьо се хващат за гушите

https://hotarena.net/lubopitno/desi-banova-i-mon-dio-se-hvashtat-za-gushite HotArena.net
Деси Банова  и Мон Дьо се хващат за гушите

Челен сблъсък и много тежък междуличностен конфликт се очаква съвсем скоро в Нова телевизията между „президентшата” Деси Банова-Плевнелиева и светския журналист Мариян Станков – Мон Дьо. Бившата синоптичка се връща на работа след близо 3 години и половина в отпуск по майчинство и ще работи по нова рубрика в сутрешния уикенд блок „Събуди се”. Тя обаче ще е почти същата като на колегата й, който от години прави най-добрите интервюта със звезди в телевизията.

 

Деси Банова уж щеше да се връща на работа през септември миналата година, но целият есенен тв сезон мина без нея. Ето обаче, че президентшата все пак ще изгрее в Нова телевизия, макар и след прекъсване, продължило близо три години и половина. За всеки, който поне малко е запознат с родните закони, е ясно, че толкова дълъг отпуск по майчинство няма дори и у нас, където се радваме на най-дългото майчинство в цяла Европа. Дори у нас максимумът, който една жена може да прекара вкъщи, без да напуска работа, е три години, като през третата е в неплатен отпуск. После може да си вземе по един месец допълнителен отпуска за всяка година от майчинството, но както и да се смята, времето, което Деси изкара вкъщи, е твърде много, писа Уикенд.

Госпожа Плевнелиева май е прекратила трудовия си договор в телевизията и е минала на хонорар там, шушукат работещите в Нова. Тя вече официално е изключена от списъка с водещите. Името й фигурира в графа „автори”, което може да се разглежда като знак, че действително е станала външен сътрудник, на когото се плаща не твърда заплата, а хонорар за всеки излъчен материал. По-интересно е обаче какво ще работи Деси. От телевизията съобщиха, че вече няма да показва прогнозата за времето, а ще прави интервюта с „популярните личности в различна светлина, разказвайки техните човешки истории”. Това на практика е същото, което прави и колегата й Мариян Станков-Мон Дьо. Той от години разработва жанра „портретно интервю”, в което представя човешките истории на популярни личности. Защо е било нужно да се отделят пари и за хонорари на Деси Банова, която да прави същото, само че за първи път в живота си, не е ясно.

Със сигурност обаче Мон Дьо не е доволен, че му измъкват рубриката под носа, пък макар и под друго име, след като години наред я налагал като своя лична марка в ефира на Нова. Не стига, че ще правят един и същи тип интервюта, ами с Банова ще се изявяват и в едно и също предаване – „Събуди се”. Ясно е, че единият е излишен, но кой от двамата? Мон Дьо прави най-добрите интервюта от този тип в Нова. Деси пък е популярно лице със здрави връзки и няма как да изхвърли. Говори се, че засега двамата се гледали на кръв и водели нещо като „студена война” – без открит огън помежду си, но с непрекъснато нагнетяване на напрежението.

Деси Банова роди син на мъжа си Росен Плевнелиев на 1 октомври 2018 г., а излезе в отпуск по майчинство доста по-рано. Тя спря да води прогнозата за времето, когато се залюби с бившия президент. Преди да роди, правеше рубрика за успешните българи в сутрешния блок „Здравей, България”, която бе нарекла „Истории на успеха”. Новият й проект се казва „Тук и сега”, а като първи гост бившето момиче на времето покани Илиана Раева.

3 Коментара

Мими

преди 2 години

И двамата са супер антипатични, и няма да липсват в тв пространството с безмислените си интервюта.

Коментирай

Гуца от Сунгурларе

преди 2 години

Нямам търпение да видя то ЖЕНСКИ двубой. Това нещо Мон Дьо e такава женствена карикатура... А външният му вид... БОЖЕ! Не знам поглежда ли се, че ВИНАГИ в ефир изглежда, като КЛОУН.

Коментирай

Мон Дьо

преди 2 години

но мен дават по телевизиите а не теб нали? кой сега е клоуна?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.