Добри новини! Сашка Васева вече вижда силуети! Фолк звездата пее на лекарите в немската болница

12 Януари 2022, 14:44


С добри новини започва новата година за Сашка Васева. През изминалия декември певицата претърпя в Германия тежка операция за отстраняване на тумор от мозъка и днес вече с бавни темпове се възстановява. Тя е настанена в рехабилитационна клиника, където е под постоянното наблюдение на лекари и медицински сестри. В центъра я посещава и специалист от болницата, където беше оперирана. За щастие, вече има малко подобрение в състоянието й.

 

„Има апетит, с бодър дух е. Вече вижда силуети и сенки, което е голям напредък. Лекарите ни предупредиха, че възстановяването няма да се случи бързо, а и те самите не се наемат да дават конкретни прогнози, защото всеки организъм е различен, а това е една много тежка операция“, сподели пред „Галерия“ съпругът на Сашка Христо Бакърджиев. По негова преценка изпълнителката ще остане във въпросната клиника поне още 1-2 месеца, може би и три, тъй като има нужда да бъде постоянно наглеждана.

 

Васева вече е изявила желание да се прибере в България и няколко пъти е споделила с мъжа си, че родината й липсва. Лекарите й обаче са категорични, че в нейното състояние е напълно невъзможно да пътува. Вероятно ще може да си дойде в България чак през пролетта или лятото, като ще я придружи и мъжът й.

 

Съпругът й Христо Бакърджиев сега има право да я посещава, но всеки ден си прави PCR тестове заради ковид мерките в рехабилитационния център. По празниците семейството също успяло да се събере и да се види, макар и за кратко. Мечтата на Сашка пък е да прогледне, да бъде с децата си и отново да пее. Впрочем тя вече е показала големия си глас във въпросната клиника и е започнала да пее на лекарите. „Изпълнява основно италиански опери и канцонети, защото е работила две години в Италия и знае много техни песни. Пее „O sole mio“, „Ave Maria“, „Маmmа, son tanto felice“, а също и „Руфинка болна легнала“, допълни още Бакърджиев.

 

Tой разказа и за първия им разговор след сложната 12-часова операция. Тогава за него било важно да разбере дали Сашка може да го познае, дали знае къде е и какво се случва. На въпросите му отговорила положително, но все пак не говорили дълго, тъй като тя била изморена и нямала много сипи. Сега обаче съпругът й я посещава всеки ден, а от клиниката му звънят да го уведомят за всеки детайл около състоянието и престоя й там.

 

Настаняването и лечението в центъра струват немалко пари и всъщност Бакърджиев все още ne е успял да събере всички необходими средства. Не са напълно изплатени и всички разходи около операцията, като е получил малка отсрочка от болницата да покрие задълженията. Заради грижите покрай Сашка той в момента не разполага и с много време и сили да работи. „Опитваме се сами да се оправяме финансово, да не събираме пари от хората. Много мои приятели помогнаха за набирането на средства“, каза още Бакърджиев.

 

Дарителска сметка:

IBAN: BG86RZBB91554455289907

ЅWIFT/В1С: RZBBBGЅF

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени