Лоренцо крие парите на майка си (Софка намери начин да мами данъчни и банки)

435
21 Ноември 2021, 14:00


Софи Маринова е измислила хитра схема как да прецака кредиторите си, писа „Уикенд”. Основен помощник на чалга звездата е синът й Лоренцо. От няколко месеца младежа, който също пробва музикална кариера, се изявява и като мениджър на мама Софка. Работата му обаче е не да урежда участия на ромската перла, която е затрупана от покани, а да прибира хонорарите й.

След като данъчните засилиха контрола над кръчми и дискотеки, всяко заведение стриктно издава документ за платените пари на своя гост изпълнител. Обичайна практика във фактурата да стои името на певеца. Не и в случая със Софи Маринова, разказват близки до нея. Вместо нея, лице по договора е музикалната компания на сина и „Лоренцо Мюзик”. Така пачките постъпват по сметките на хлапака, който, естествено, после ги дава на ръка на майка си.

Според запознати, врътката се прилага от няколко месеца. До необичайната схема се стига след претенции към парите на Софка предявява и съдия изпълнител. Повод са нейните огромни дългове, които тя от години отказва да плаща. След хиляди покани, изнервените кредитори започват да я дебнат по участия и опитват да й секвестират на място заработеното. Това налага Лоренцо скоростно да си регистрира своя фирма преди няколко месеца, чрез която парите на мама Софка да се плащат на него.

Софи Маринова от години е една от най-добре платените чалга певици. За беля, с разточителен живот и бекрайни купони тя харчи изкараното буквално за минути. Когато пачките не стигат, се налага да взема и заеми, които впоследствие забравя да връща. За това и ромската перла е обсадена от изнервени кредитори. Дълговете са за стотици хиляди левове, обясняват запознати. Само за ипотеката на софийското си жилище гласовитата циганка има да дава близо 400 хил. лв. За нещастие, вноски от години не са правени, което е причина да бъде запорирано от съдия-изпълнител.

Освен това, името на Софи Маринова фигурира и в позорният списък на НАП с данъчни длъжници. Според документите става дума за близо 50 000 лв. неплатени налози. Твърди се, че сумата лъсва покрай финансова ревизия на певицата. Тя установява, че Софка е „забравяла” да обяви пред властите получените пари от десетки свои участия. Запорите от данъчни и банки върху фирмите на Софи стоят и до ден днешен, което според експерти значи, че тя не се е разплатила.

Според слуховете, чалгаджийката дължи и огромни суми и на свои заможни приятели. Бизнесмените дълго време проявяват търпение, но се стига до момент, когато поставят ребром въпроса за парите си. Запознати твърдят, че именно задаващият се финансов крах кара половиката на Софи Тодор Давидов-Гринго да се захване с рекет, заради което и лежа в затвора.

Заплаши да му вземе колата

Софи Маринова е бясна от изцепката на сина си Лоренцо. След като той публикува в социалната мрежа клипче, в което шофира с 230 км/ч, ромката го заплаши, че ще го остави без кола. „Ако още веднъж науча, че кара толкова бързо, ще му взема колата”, обяви Софи при скорошна своя медийна изява. Е, все пак му простила, понеже допуска, че всеки греши. А и Лоренцо й казал, че не било нарочно. „Предупредих го да внимава. Не е редно да шофира с толкова висока скорост”, обясни Софи. Лоренцо я уверил, че това се случва за пръв и последен път. Певицата потвърди, че сина й вече кара друга кола, но не за да икономисват, а защото джипът му бил голям.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Таня
преди седмица
0
Гаден мангал с 230 ще кара циганина … много си позволяват тези неграмотни мангасари сапунерки
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени