Миски и певици заработват като даскалици: Ашли се издигна до зам.директор, Мегз чете лекции в Югозападния, Баровеца – учител по пеене и още…

30 Май 2020, 11:15


Големи знаменитости от  киното,  музикалната и театрална сцена у нас са били училищни и университетски преподаватели.

Своята първа заплата като учителка получава фолк певицата Камелия. Тя постъпва като възпитателка в родния си град Чипровци след дипломирането си. Въпреки че професията й харесва тя не се задържа за дълго на поста. Печели няколко местни конкурса за красота. А по-късно се изявява и на музикалната сцена

Колежката й Димана е преподавател в музикалното училище „Княз Александър Първи”. Наскоро изпълнителката се дипломира със специалност музикална педагогика Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Илиян Михов -Баровеца също влезе в амплоато  на преподавател в столичното 144-то училище. "Случайно попаднах тук. Дойдох да замествам. Директорката ми каза, че много деца, като ме видели, имали желание да се запишат при мен пеене. Тогава реших да опитаме и вече пет години съм тук", коментира Баровеца.

Певицата Ашли две години поред е била заместник-директор на 56-то СОУ „Константин Иречек”. Тя завършва средното си образование в Широка лъка с профил народно пеене. Продължава образованието си в бакалавърската програма „Поп и джаз педагогика” в Софийски университет „Климент Охридски”. Продължава магистърска програма  „Образователен мениджмънт”.  Работила е и като музикален педагог 51-во СОУ „Елисавета Багряна”.

Фолк певицата Сани, известна с песента "Ах, банана",  също години наред работи като учителка.  Примата на старата градска песен Мария Петрова е била директорка в Ловеч преди да изгрее на музикалната сцена тя управлява местна забавачка успешно.

Ексцентрична дизайнерка Миглена Каканашева – Mегз пък по-рано изнасяше лекции по мода в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Затова се похвали тя със снимка в социалния си профил във фейсбук."За мен е огромна чест да споделя знанията си. Приемам го като огромна отговорност и ще дам всичко от себе”, написа лаконично Миглена.

Лекции по мода и здраве изнасяше силиконката Джулиана Гани. Подобно на Mехз нейната поява във висшия университет провокира противоречиви коментари. Тя преподаваше на студентите в Частното висше училище по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив.

Опита си на сцената предават голяма част от известните имена в киното и театъра. Актьорът Веселин Ранков изнася лекции в НАТФИЗ, паралелно с това обучава, групи които се готвят за учебното заведение.

Режисьорът и актьор Ники Илиев също е в ролята на учител. Той прекарва голяма част от времето със студентите, които многократно е определял като своето вдъхновение.

Башар Рахал  работи школа по актьорско майсторство към „Нов театър”. Голяма част от неговите ученици на по-късен етап влизат без проблем в НАТФИЗ. Това е една от причините Башар да се гордее с възпитаниците си,  пише Телеграф.

Секссимволът  на Народния театър Владимир Карамазов изнася лекции по фотография в Поморие.  „Поканиха ме да говоря не за техническата част от фотографията, а за емоционалната, за това, какво ми дава тя. Мисля, че ще е интересна среща”.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
До ми
преди 2 години
-1
След като пишеш образ У ванието е ясно, че и ти си халтураджийка или по-точно неграмотно човече.!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ми,
преди 2 години
-1
То и затова образуванието ни вече е халтура.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени