„Опера в Летния театър“ Варна 2022: Гастрол на румънската опера Крайова със спектаклите „Джани Скики“ и „Мантията“

14 Юни 2022, 12:13


Оперите "Джани Скики" и "Мантията" на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър - Варна

 

Opera Romana Craiova гостува на варненска сцена и ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих, за да достави естетическа наслада на почитателите на висшето музикално изкуство! Оперите "Джани Скики" и "Мантията" ще бъдат представени на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър – Варна.

 

Диригент - Джана Фрата

"Мантията" с режисьор - Крис Катена

"Джани Скики" с режисьор - Една Гарабедян

 

Опера Крайова ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих - трагичната "Мантията", лиричната "Сестра Анджелика" и комичната "Джани Скики", които се оценяват като върховно постижение в неговото творчество. "Мантията" и "Джани Скики" ще прозвучат под диригентството на Джана Фрата - пианист, диригент, композитор и режисьор, носителка на титлата Рицар на Италианската република (2009 г.) за международните си постижения.

 

Режисьорът Крис Катена (Кристиан Франческони) е многожанров артист, режисьор, артистичен директор и вицепрезидент на IUMA Management Worldwide. През 2019 г. той постави на сцената на Варненска опера мюзикълът "Уестсайдска история", който и до днес се радва на огромен успех.

 

Една Гарабедян е от арменски произход, родена в Америка. Мецосопран със завидна кариера, тя е и основател на Калифорнийската оперна асоциация, оперен режисьор и преподавател по вокално майсторство в няколко американски университета - Американския университет, Калифорнийския държавен университет, Фресно, Университета на Северен Илинойс и Университета на Сан Франциско.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени