Мариана Попова стана селянка и не се срамува

https://hotarena.net/pod-pricel/mariana-popova-stana-selianka-i-ne-se-sramuva HotArena.net
Мариана Попова стана селянка  и не се срамува
Мариана Попова не си й помисля за промяна в плана, откакто заживя в село Скобелево заедно с любимия си – актьорът Веселин Плачков, и двете им дъщери от предишни бракове Мария и Андреа. Певицата, която иначе е кореняк софиянец, се чувства толкова щастлива в селцето в община Павел баня, че дори се чуди как не са се преместили по-рано, научи HotArena. 

„Нищо не ми липсва! Никога не съм била комерсиална личност, не съм обичала шума на големия град. Сега съм селянка и не ме е срам, напротив – кеф ми е”, казва Мариана. Тя  допълва, че според нея София „вече не прилича на нищо”. Въздухът бил замърсен, хората „се прескачали” по тротоарите и всички били завладени от някаква болна амбиция да направят кариера.

До решението цялото семейство да се премести, се стига след като Веселин Плачков играе във филма „Дамасцена”, който се снима в Етнографския комплекс в Скобелево, носещ името на маслодайната роза. Покрай тази роля, Веселин получава друго предложение - да се грижи за менажирането на комплекса. Поканата му отправя собственикът Стоян Христов, внук на опълченец от селото. Веселин и Мариана започват да пътуват често и в един момент осъзнават, че именно Скобелево е техният дом. 

„На такова място човек се чувства одухотворен”, признава актьорът. Мариана, която е в напреднала бременност с първото им общо дете, също се чувства чудесно. Доволни и щастливи са и двете им дъщери. Мария, наследницата на певицата, била впечатлена не само от възможността да играе на воля сред природата, а и от училището, което посещава в Казанлък. Още в първия ден й направило впечатление, че след биенето на звънеца, децата не тичали и не крещели, както в столицата. „Истерията в София е и в училищата”, обобщава майка й Мариана и добавя, че и Мария, и Андреа, дъщерята на Веселин от предишната му връзка, се чувстват чудесно в Скобелево. 

Семейството вече има свой дом - голяма, поддържана къща, с просторен двор, в която има черешови дръвчета и рози. „Много е смешно, че на цената на един отвратителен апартамент в София можеш да си купиш цяло красиво имение. И отиваш на прекрасна природа, сред добри, спокойни, лежерни хора... Тук динамиката е друга”, сияе певицата.

Въпреки че е в напреднала бременност с третото момиче в семейството, Мариана продължава да е доста дейна. Тя участва в проектите, които са подхванали с Веселин в комплекс „Дамасцена”. Двамата ръководят строежа на амфитеатър за 1500 души. Откриването е следващото лято, а културният афиш ще бъде съставят от Мариана. Тя и любимият й са се амбицирали да възродят културния живот в района. Желаят в амфитеатъра да се представят представления, мюзикъли, както и много концерти на родни естрадни звезди, пише \"Уикенд\".

Междувременно, преди броени дни Веселин откри единственият на Балканите, музей на етеричните масла в Казанлък. Идеята е през следващата година на Еньовден тук да се организира фестивал на билките. 
От тях, както и от чистите плодове и зеленчуци, Мариана Попова е силно впечатлена. Тя вече се е запознала с всички свои съседи, повечето от които са доста по-възрастни от нея, и пазарува био продукти, отгледани от тях. Учи се на градинарство, следвайки примера на новите си приятели, и често търси съветите им за растенията в своя двор. 

Двамата очакват с нетърпение раждането на дъщеря си Екатерина. Името избрали каките Мария и Андреа. Сватба все още няма да има. Решението било на Мариана. Причината е, че е доста бременна и просто няма талия. „Трябва да е весело и да се чувствам добре, а не да ходя като един бял пингвин сред хората и да ми става лошо през пет минути. Не че не искам. Искам много. В интерес на истината за първи път в живота си искам сватба”, споделя певицата. Така че венчавката е отложена след раждането на Екатерина.  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.