Рак стопи астролога Люмиер

1513
19 Септември 2021, 15:00


Един от най-известните български астролози – Люмиер, напусна видимия свят, както той обичаше да нарича пребиваването ни на Земята. Навръх 9 септември атролога си отиде на 78-годишна възраст. Само най-близките му знаеха, че в последните 3 години той се бори с рака. Заради болестта отслабна драстично, а в последните си дни дори нямал сили да говори. Въпреки това до последно правел звездните си изчисления...

Симеон Братованов става популярен с прозвището си Люмиер. Според градската легенда псевдонимът му не е избран случайно, а всяко буква от него носи вибрация, гарантираща успех във всяко начинание. Освен това „люмиер”, преведено от френски, означава „светлина”. Негова звездна кръстница става г-жа Александра Давид – Графигнатиева. Аристократичната дама веднага забелязва дарбата на нашенеца. Прави изчисления и вижда, че той носи светлина за душите на страдащите и може да помага с помощта на планетите и звездите, правейки им прецизни хороскопи. Двамата се запознават в Париж, където той живее през 1981-1982 г. Опитните в занаята френски астролози превръщат хобито му към астрологията в призвание.

Люмиер е категоричен, че ползата от владеенето на астрологията е от голямо значение, защото може да ни помогне да опознаем характера си, а така да открием черти, за които дори не подозираме. Звездите помагат и при стресова ситуация, дават насока за развитие - дали човек да се насочи към изкуството или към кулинарията, настояваше прочутия астролог.

„Най-често човек се изправя пред астролога, когато се намира в безизходица. Правилно зададеният въпрос гарантира точен до съвършенство отговор. Нашата работа е да кажем накъде да тръгне човек, с какво да приключи в живота и какво ново начинание да поеме. Може да се направи хороскоп и на държавата, за да се види нейното политическо и икономическо развитие. Всеки би трябвало да има основни понятия за звездите, за да може и сам да си помага. 98% от хората в България са запознати с хороскопите само от вестниците. Понятие дори си нямат за влиянието на планетите, но трябва да четат и книги по темата.

В царство България преди 1944 г. е имало много добри астролози. По времето на социализма това беше забранена професия или хоби, което се преследваше от закона, от службите, но вече живеем в демокрация. Гордея се, че през 1936 г. екип български астролози са предсказали началото на Втората световна война и изхода от нея. Според мен освен астрономия е добре да се изучава и астрология. Аз не зная какво учат сега децата, но по мое време имаше астрономия – наука за небесните тела. Няма да бъдем първите в света, които ще въведат като предмет астрологията. Във Франция има висше 3-годишно образование за астролози. Всеки, положил успешно изпитите има право да упражнява тази професия”, разказвал е в свои интервюта популярният звездоброец и основател на Българската академия по астрология.

За ерата на Водолея той казва, че няма универсален начин за адаптация на хората към идващите нови вибрации. Преходният период започнал през 1914-1917. Поради тази причина избухнала и Великата октомврийска революция в страна, която е под знака „Водолей” – Русия. Предстоели и големи технологични открития. Компютрите били само началото на нещо мащабно. Важни неща щели да се случват и в космоса, който щял да се превърне едва ли не в разработено от хората пространство.

Прогнозите на Люмиер винаги са били харесвани от хората. Той е единственият астролог, заявил категорично, че няма да има апокалипсис с пожари и наводнения. Симеон винаги е бил убеден, че пожарът ще бъде в душите на хората, които искат или не, щели да се разделят със старите рамки, вехтите ограничения, клюкарството и лъжата.

За 78-годишния си житейски път Люмиер е обучил десетки хора на езика на звездите. Преподавал е в Нов български университет и в Софийския университет „Климент Охридски”.  Автор е на няколко книги. През 1994 г. основава Българското астрологическо дружество. Люмиер е роден през 1943 г. Работил е като геолог, бил е дори кандидат депутат от листите на съюз „България” в Благоевград и Кюстендил.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Poli
преди месец
0
Да почива в мир! Много го харесвах като човек и астролог., винаги с точни прогнози, изразяващ се културно и премерено. Излъчващ спокойствие и доброта, много жалко светлина по пътя му!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени