Драма с внучката на Митьо Очите (Близките й треперят за нея)

https://hotarena.net/skandali/drama-s-vnuchkata-na-mitio-ochite HotArena.net
Драма с внучката на Митьо Очите (Близките й треперят за нея)


Драма в семейството на Митьо Очите заради внучката му Тияна. Родителите на малката госпожица са силно притеснени за здравето на наследничката си, тъй като стволовите клетки на момиченцето са изчезнали от банката, в която се съхранявали досега, научи HotArena.


Дъщерята на Димитър Желязков–Станислава, дори сподели за проблема с Наум Шопов и годеницата му Теа. Тя и съпругът й инвестирали крупна сума за извличане на стволови клетки при раждането, като се надявали, че някой ден, ще могат да са им от помощ, ако малката се разболее или нещо се случи с нея.


Сега фамилията на кримигероя научила, че взетите проби може да са изчезнали, тъй като клиниката, в която се съхранявали е фалирала, пише „България днес”.


За драмата става ясно от коментар на дъщерята на Очите–Станислава, под публикация на младия лекар Наум Шопов. Той и приятелката му Теа Минкова планират да съхранят стволови клетки на бебето, което очакват.


Голямата дъщеря на Желязков се включи в дискусията и сподели своите разочарования. \"Аз съм потърпевша, за жалост. Каквото се изискваше от мен го направих, но сега ситуацията е такава, че жената, при която направих прена тест е същата, която ми взе стволови клетки.

След месец ми звънна, че пробите са годни за употреба и банката се съхранява в Швейцария. Дадоха ми договор и платих, а сега разбирам, че е трябвало да получа сертификат.


И преди две седмици получих мейл, в който ми казват, че пробите са преместени в Полша. Сега никой не ми вдига и не знам какво да направя”, казва още тя.„Много съжаляваме за случилото се. Не се отказвайте”, съветват я Шопов и половинката му.


В последните години все повече платежоспособни родители избират да съхраняват стволови клетки, които се извличат най-често от пъпната връв в първите минути от раждането на детето. За услугата се плащат по 5 бона, като таксата покрива извличането и съхранението на материала в продължение на десетилетия, в банка за стволови клетки.


Материалът може да се използва при евентуален проблем, а учените от години успешно лекуват по този начин тумори, анемии, вродени заболявания, метаболитни нарушения, левкемия и други.


Понякога извлечените стволови клетки могат да спасят живота и на друг член от семейството със същото ДНК, казват специалисти.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.