Страх от Ковид ли? Не и в чалгата, г*з до г*з са по концертите

753
05 Септември 2021, 16:14


На фона на споровете за мерките, протестите и стряскащите новини пред настъпващата четвърта вълна от коронавирус у нас, народът се юрна да пее с Преслава и Цеца Величкович в Сливница, а преди това и с Миле Китич във Видин. Хиляди се гъчкаха пред грандиозните сцени, за да видят отблизо любимите си звезди и да им пригласят, докато те изпълняват хитовете си. Дали имаше и сантиметри разстояние между ентусиазираните фенове. Клипчета и снимки от изявите на звездите обикалят интернет, а вълненията на повечето почитатели са все за представянето им. Като че няма пандемия!


„Прекрасни спомени от концерта! Благодаря Ви за невероятните емоции!”, написа Преслава в социалната мрежа към клипче от изявата си на една сцена с балканската звезда Цеца Величкович на стадион „Сливнишки герой” в Сливница. Двете надхвърлиха очакванията на феновете. На 28 август Преслава и Цеца пяха на живо, а стотиците им почитатели се поклащаха в ритъм пред оградите. „Цеца е велика, а Преслава пя като змей”, похвалиха ги после в интернет. „Валя, гърмя, но пак се случи!”, написа Преслава ден след концерта към снимка с Цеца. Двете позират усмихнати.


Кадърът, за който Цеца е прегърнала Преслава през кръста, е сред малкото от концерта. Повечето снимки и видеа, които могат да се открият, са на фенове. Интересно защо няма професионални фотоси, зачудиха се почитатели, предвид мащаба на събитието. Дали пък причината е да не се подхранват страховете, свързани с коронавируса? Предположението не е без аргументи. От видеата е видно, че дистанцията в публиката е невъзможна. Феновете са плътно един до друг, напук на всякакви препоръки на РЗИ.
Такива смущаващи кадри се виждат и от изявата на Миле Китич на 26 август в рамките на традиционния видински панаир. Шоуто, продължило близо два часа, привлече стотици почитатели на попфолка и конкретно на творчеството на сръбската звезда.

Дни преди събитието имаше дискусия в града, свързана с концертите в рамките на панаира, в контекста на пандемията. В крайна сметка бе разрешено, като в медиите бе изтъкнато, че са предприети всички мерки, сред които са разстояние между хората от 1,5 метра. От кадрите от концерта обаче е трудно да се забележи такава дистанция между феновете на Миле Китич. А той, разбира се, бе на ниво. Сръбската звезда излезе няколко пъти на бис. Миле Китич даже слезе от сцената, за да докосне ръцете на почитатели. Те пък го аплодираха бурно и пяха с него хитовете му.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени