Телевизиите – съскаща змия, която иска да ухапе зрителя

04 Април 2022, 14:10


Липсват съдържателни програми, както и балансът между добро и лошо

Какво става с телевизиите, пита се Евгени Минчев, пише изданието „Минаха години“.
„Имаше романтика, добри музикални програми, разнообразни новини, любезни водещи – пример за облекло и поведение. Някога. С времето този портрет на телевизиите се превърна в съскаща змия, която иска да нахапе и отрови всеки свой зрител. Именно тази телевизия започнах да ненавиждам, да отбягвам и да се озадачавам от пошлото й прераждане.

Липсват съдържателни програми, без крещящи водещи, без сълзливи мадами, облечени като Чичолина, но с поведение на монахини. Липсва балансът между добро и лошо, липсва мекотата, с която да се преминава от една тема в друга, липсват водещи, които просто да дръпнат шалтера, с който са свързани (разбирай слушалката в ухото) и да поведат разговор със зрителя си.

Истински разговор, не насочван най-често умишлено и некомпетентно от някой режисьор зад кадър.

Режисьорите зад кадър са голям смях. Но моделът за режисьор се извращава вероятно със средата, в която расте. Сивото му кардиналство влива в очите и ушите на зрителя тежкото къркорене на препълнения му с мусака стомах. Аз не живея щастливо и вие няма да живеете щастливо, сякаш иска да натякне.

Ще ви тъпча, както мен мама с мусака, с криворазбрана телевизия, с пошли новини, ще ви представям падение за величие и кич за великолепие.

Като се прекланям и благодаря за всяка покана да участвам в предаване, като осъзнавам, че кариерата ми е частично факт благодарение на телевизията, не е уместно да мълча, когато същите тези телевизии се превръщат в казарми на срама.

Искате конкретни примери ли? Не, благодаря. Няма да доставя това удоволствие на посредствения водещ или продуцент. Няма да чуете имената си от моите уста. А когато „паднете от екран“, тогава Животът ще ви покаже колко безинтересни сте след него.

Ще замлъкнат телефонните обаждания, поканите, ще пуснете корем и ще отглеждате коприва. В някой мол ще ви спрат и ще поздравят – о, Вие не бяхте ли онзи, ох, как му беше името… И разбира се, ще споменат онзи, който Вие не сте.

А провинциалистката ще започне да те търси в Гугъл и ще вика на челядта си, той е ма, как му беше името. Точно тази присъда следва победоносния ход на късокраките телевизионни наполеоновци, които камерата прави още по-жалки“.       

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени