Зуека най-после се издаде, че е в Барселона, подготвя завръщане

2548
30 Септември 2021, 16:13


Малко след като би барабана, че е емигрирал, Васил Василев-Зуека май вече подготвя и триумфално завръщане в страната ни. Той поддържа интерес към себе си с нова изложба, открита тези дни в София. В същото  време се завръща и на сцената със спектакъл, в който играе заедно с Влади Априлов.

Засега представленията ще са по света, но едва ли някой ще се изненада, ако в съвсем скоро време се преместят и на родна почва. Дългогодишният водещ на „Господари на ефира” уж вече нямаше да се занимава с актьорска работа и щеше да се издържа само от продажба на картините си, а в събота съобщи пред Би Ти Ви, че се завръща на сцената. Засега той няма да играе в България, но ще се изявява пред българската общност зад граница. Представлението, с което ще обикаля света, се казва „Ние, българите”.  В него участва и Влади Априлов. Малко преди избухването на пандемията през пролетта на миналата година двамата направиха премиера на спектакъла си и успяха да го изиграят 12 пъти пред публика при много голям успех. След това обаче светът беше затворен заради заразата и всичко приключи.

Макар официално да е емигрант, Зуека съобщи, че подготвя завръщането си към актьорската работа именно с „Ние, българите”. Двамата с Априлов репетирали онлайн, като са планирали първите си излизания на сцената за втори и трети октомври във Великобритания. Занапред били насрочили и други дати, в които ще играят спектакъла, съобщи новият емигрант, писа Уикенд.

Освен, че се готви за гастроли по света, Зуека изпрати свои картини за участие в изложба в София. В нея се изложени произведения на общо девет автори, но името на актьора е най-популярното сред тях. И преди да обяви, че напуска страната ни, интересът към картините му беше голям, основно заради неговата популярност. Сега, след като си вдигна акциите с новината за преселването си в чужбина, се очаква цените на платната му да скочат поне двойно. Очевидно е, че макар уж да няма намерение да се завръща у нас, звездата успява умело да поддържа интереса към себе си. Всичко това е индикация, че все пак има намерение да се завърне „на бял кон”, когато прецени, че ще има най-голям отзвук от това.
Засега звездата твърди, че няма да участва в новия филм на режисьора Стефан Командарев „Ало”, чиито снимки се очаква да започнат съвсем скоро в Шумен. Това е последната лента от трилогията, по която режисьорът работи от години. Първите две бяха „Посоки” и „В кръг”. Зуека участва и в двете, но сега Командарев щял да търси друг за ролята, която първоначално му бил предложил.

„Уикенд” вече писа за слуховете, че актьорът не смее да живее в България, защото го търсят, за да го съдят за солидна сума. Причината е, че строителна фирма е пострадала сериозно след излъчен репортаж в „Господари на ефира” и сега собственикът й търси отговорност от всички замесени в случая. Говори се, че именно заради страха от съдебен процес звездата крие града, в който се е преместил да живее заедно със своето семейство. Според слуховете обаче това е Барселона. Там живеела сестрата на жена му Ани. Зуека неволно потвърди тези слухове. В деня на интервюто си пред Би Ти Ви – събота, 25 септември, той съобщи, че „снощи”, т.е. на 24 септември, в града, в който живее, е имало празник до късно пред нощта. Именно в Барселона от 21 до 24 септември се провежда ежегоден фестивал, който е и празник на града.
 
 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени