С деца на турне

899
07 Юни 2018, 11:26


- Втора поредна година „Оne Love” ще обедини България и Македония, помните ли как се роди идеята за този проект?

Иван:Първоначално идеята за турне, в този си мащаб се роди на Андрей. Като се обърнем 10г. Назад, когато направихме „Мюзик Айдъл 3“ с изпълнители от Македония, идеята пак беше негова. Когато става дума за този тип неща, които касаят България и Македония той е идеолога. Тази година за 2-ри път ще се случи One Love.

 

 

-Различното тази година е, че турнето, прераства във фестивал.

Иван:Много по-дълго и мащабно. Събитията ще започват от сутринта и ще завършват късно вечер. Най-важното е, че този път успяваме да си позволим да го направим безплатно, което е доказателство, че идеята е добра. Много хора се включиха и ни помагат всячески и сега можем да си изпълним мечтата, а именно да поканим хората да се забавляват без пари.

 

 

Андрей:Това изисква адски много ресурс и ако не бяха няколко много важни човека, трудно щеше да се случи. На първо място и двете години зад нас застава – Николай Вълканов и „Минстрой“, след това много други представиетели на бизнеса, сега вече имаме и генерален спонсор и от Македония. Имаме много нови спонсори и освен това поддръжка от общините, от Министерството на културата, от Македония, Външно министерство на Република България. Трябва да благодаря на един много важен за нас човек, който много ни помогна с контакти – г-н Радослав Точев.

Изискваше мног организационни усилия от нас, много инвестирано време и средства във всичко, което сме правили. Сега ще имаме щастието да предложим на публиката този фестивал в 9 града – 5 в България и 4 в Македония. Ще бъдат 12-часови фестивали на открито без вход, ще бъдат включени всички видове изкуства – музика от всякакви стилове, занаяти, много големи звезди, част от игрите във „Фермата“, както и кулинарни промоции.

 

-Всички възрасти ли ще могат да намерят своето място за забавление на фестивала.?

 

 

Иван: Много по-широк набор от възрасти могат да намерят себе си. Ние буквално започваме сутринта от 10 и завършваме вечерта в 23:00. Ще участват малките ни приятели от „Бон Бон“ ще има куклен театър, фокуснуици. Много интересна е „улицата на занаятите“. Това е мястото, където човек със собствените си ръце може да опита занаятите, с които българите и македионците преди 100 години са се препитавали. Ще има най-различни дегустации на еко храни, напитки. Цялото нещо ще представлява един семеен празник. Ветрилото за за възрастите е много по-широко разтворено.

 

 

Андрей:-Опитваме се да направим One love подходящ за всички възрасти. Тази година ще включим Васил Найденов, Владко Стефановски от Македония, той е голямо име не само там, но и на целия Балкански полуостров. Смятаме, че фестивалът ще бъде забавление за цялото семейство и това е идеята – като започнем сутринта от детски състави и вечерта стигнем до звезди като Васил Найденов.

 

-Кастингите за „Фермата“ приключиха и участниците вече са избрани. Кое ще бъде различното в предаването тази година?

 

 

Иван: Първо искаме да кажем, че най-големият показател, че правим добро предаване е факта, че всяка година хората на кастингите се увеличават. Тази година бяха над 12 000., които си подадоха документите и имаха желание да участват. Всяка кандидатура беше разгледана. Одобрихме около 1500, с които се  видяхме. През ситата на различните гръгове до финалния кръг достигнаха 45 човека, изключително равностойни и достойни кандидати. Вече на края е още по-трудно, защото имаш чувството, че режеш живо месо. Сега разбирам треньорите в навечерието на Световното по футбол, защото те имат 22-,а играчи, които имат право да вземат, а  зад борда остават много талантливи играчи.

 

 

При нас е същото, ние можем да вземем само 21-22 участници и поне 20 феноменални играчи няма да можем да ги видим.

Андрей:Скоро ще разберете каква е голямата идея на „Фермата“, защото все още не мога да издавам. Мисля, че това което успя да направи „Фермата“ за първите си три сезона, е да се утвърди като предаването на българите по света. Знам, че България е там, където има дори и един българин и това ще намери изражение в най-пълния си  смисъл в четвъртия сезон на предаването.

 

-Ще има ли известни личности тази година?

Андрей:-Ще има, но все още не мога да издам техните имена. Ще има хора, които по-скоро смятаме, че са ценни за сезона. Не известността е основното, за което сме ги поканили, а защото наистина могат да дадат нещо на предаването. С двама сме приключили разговорите, с други двама все още ги водим.

 

 

Иван:По другите предавания канят достатъчно други еднодневно известни хора, който се карат, пият, пушат. При нас ще има изключително приятни, дълбоки, смислени и в същото време известни хора.

 

 

-Финалът на „Смени жената“ също наближава. Как оценявате този сезон?

Иван:Слава Богу втория сезон беше по-добър от първия. Ще има и трети. Да знаят читателите, че когато едно предаване е успешно, то задължително има следващ сезон.

 

 

Андрей: Това е един интересен експеримент, при който семействата научават много за себе си. Работим и по още едно риалити, което сега споделям за първи път, но скоро ще говорим повече и за него.

 

 

-След успеха, който имаше „Смени жената“ и видяхме много известни личности как се променят, вие лично бихте ли участвали в подобен експеримент?

 

 

Андрей:-Аз не мисля, че е добре самите ние да участваме в предаването, което ние правим. А, иначе защо не? Много трудно убеждаваме хората да допуснат други хора в къщата си, това е най-интимното ти пространство. Разбирам ги защо толкова трудно се съгласяват, аз бих реагирал по същия начин, но никога не казвай никога.

 

 

Иван:Преди няколко години щях да кажа категорично не, но сега не съм толкова сигурен. (смее се)

 

-Андрей, как върви второто издание на кампанията на ДНК в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“?

 

 

Андрей:Подготвяме второто национално кръщене, което ще бъде в началото на октомври. Записалите се вече надминават броя от миналата година, а има още 3 месеца за записване. Вчера се откри изложба на ДНК с най-красивите фотоси от първото кръщене, разположена е в градската градската градина на Народния театър. Такива изложби имаше в много от другите градове. ДНК малко по-малко започва да живее своя живот. В момента работим по една мултимедийна платформа, която да обединява българите по света и да им предлага възможности да се връщат в България. Ще се казва Bulgaria wants you. Включително за персонала си търсим хора, които искат да се приберат в България.

 

 

С толкова много работа, остава ли ви време за семействата ви?

Иван.:Да, аз успявам да намеря време за семейството си, но не ми остава време за мен самия, дано и те да кажат, че им е достатъчно.

 

 

-Андрей, вие на скоро станахте баща, как се справяте с новата си роля и как се промени живота ви?

 

 

Андрей:Животът започва да се върти около това малко човече. Много е странно как едно малко същество, което само издава тихи звуци, успява да контролира целия ти живот. Това е великата тайна на живота, сега се уча. Аз съм любопитен човек, но още е рано да кажа как се справям с ролята на баща. Искам да имам три деца, но както казват футболистите, сега играем мач за мач.

 

-Иван, вие като татко с по-дулъг опит какъв съвет бихте дали на Андрей?

 

 

Иван: Първо да кажа, че бях много щастлив, че бяхме заедно в болницата. Той е бил с мен, когато са се раждали и двете ми деца и сега и аз бях с него в болницата. Съвети е трудно да се дават, но най-важното е да си да си обича детето и да се опитва да го разбира.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2019. HotArena | Всички права запазени