БГ звезди скърбят за Елизабет II: Ако имахме поне един държавник като нея, българите щяхме да сме номер едно, мисли Орлин Горанов

https://hotarena.net/laifstail/bg-zvezdi-skarbiat-za-elizabet-ii-ako-imahme-pone-edin-darjavnik-kato-neia-balgarite-shtiahme-da-sme-nomer-edno-misli-orlin-goranov HotArena.net
БГ звезди скърбят за  Елизабет II: Ако имахме поне един държавник като нея, българите щяхме да сме номер едно, мисли Орлин Горанов

\"Ако имахме поне един държавник като кралица Елизабет II, българите щяхме да сме номер едно.\"

Това каза пред \"България Днес\" Орлин Горанов.

Президентът от хитовата комедия \"Мисия Лондон\" е съпричастен към скръбта на кралското семейство. Елизабет II издъхна в четвъртък следобед и целият свят скърби за загубата на най-дълго управлявалия монарх в историята. Кралицата бе на трона в продължение на 70 години.


\"Отиде си един наистина велик и достоен държавник - казва за покойната кралица Горанов. - Нашата страна е имала много добри управници в миналото. За съжаление, днес нямаме държавници, а само политици. Освен да кажа \"светла й памет\", нямам какво друго да добавя\", допълни още Горанов, който празнува 9 септември. Но не заради идването на комунистите на власт, а защото тъща му има рожден ден.

Колегата на певеца от комедията \"Мисия Лондон\", която се върти точно около посещение на Елизабет II, Коцето Калки смята, че английската кралица e направила куп положителни неща за британците.

 

\"Коцето

Коцето Калки е един от първите българи, които научават за смъртта на кралицата

 

Музикантът признава, че е един от първите българи, които научават за кончината на монарха. \"Занимавам се с кораби и ветроходство. Британците съобщиха още преди световните агенции\", обясни Коцето и добави: \"Изглеждаше ми много умерен човек по това, което съм гледал като документални филми за нея. Съчетаваше британския консерватизъм с това, което различните времена изискваха. Всички британци, които познавам, я харесаха. Това едва ли може да се каже за друг владетел или политик по света. Това е показателно. Елизабет поема управлението твърде млада, но въпреки това не променя мисленето си\", добави още Коцето Калки.

Музикантът се е срещал няколко пъти с кралицата, но разбира се, това е актрисата, която влиза в ролята на монарха от лентата \"Мисия Лондон\". \"Жената беше много добра артистка. Беше научила всички движения на кралицата. Каза, че е гледала стотици видеа, за да може да се превъплъти в Елизабет II\", споделя още Коцето Калки.

Куп родни звезди скърбят за Елизабет II. Най-популярната българка у нас - Николета Лозанова, почете паметта на кралицата.

 

\"Николета

Николета Лозанова скърби за Елизабет II

 

Същото направи и водещата Нора Шопова. Бившата синоптичка, която очаква първото си дете, изгледа церемонията по коронясването на Елизабет. Шопова сподели кадрите с последователите си, за да видят паметния момент.

Колегата й от Би Ти Ви Сашо Кадиев също отдаде дължимото към британската кралица. Синът на Катето Евро цитира стихотворение на великия Шекспир, за да увековечи ролята и приноса на Елизабет II.

Светският лъв Евегени Минчев е проронил сълзи, щом научава за смъртта на Елизабет II. Лордът бе голям фен на кралицата. Дори бе закачил портрет на Нейно Величество на терасата си по случай рождения й ден.

\"Сълзите ми са за теб, скъпа\", пише Минчев под снимка на покойната вече кралица на Великобритания. 

И Стоичков скърби

Най-великият български футболист също скърби на кончината на Елизабет II. Христо Стоичков е един от малкото българи, имали честта да се приближат и докоснат кралицата. През 1992 година на \"Уембли\" Камата вдига КЕШ пред погледа на кралицата.

 

\"\"


\"Бог да прости великата Елизабет II. Имах честта точно пред нея да вдигна купата на Шампионската лига! Никога няма да забравя този миг и поздрава на Нейно Величество\", пише Камата, който все още помни как Елизабет поздравя него и съотборниците му от \"Барселона\" за успеха.

4 Коментара

ами

преди 1 година

Не е възможно в България да има такъв политик, защото тук всеки плюе всеки и иска да го махне от власт. Не си представям българи да позволят на някой да стои на власт дори няколко години вече....все има недоволни, все плюещи, все неуважение към институциите които представляват държавата = много слаба държава.

Коментирай

имаме право

преди 1 година

да ни управляват морални и интелигентни хора и, когато това не се случва е нормално да сме недоволни и плюещи!!

Коментирай

защото тези които управляват харчат

преди 1 година

НАШИТЕ ПАРИ ЗА ДА СИ ПЪЛНЯТ ТЪРБУСИТЕ СЛЕД КАТО ПРИ ТЕЗИ ДОСЕГА НЯМАТ НАЯЖДАНЕ!!

Коментирай

всеки има право

преди 1 година

ДА СЕ РАДВА НА ПЛОДОВЕТЕ НА ТРУДА СИ!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.