Ето ги новите златни момичета (Снимки)

3184
30 Октомври 2021, 16:00


Кой ще наследи златните момичета в художествената гимнастика? Кои ще са избраните, които ще ни представят пред света, ще трябва да печелят медали и титли?

За първи път "България Днес" успя да се добере до пълния списък с новите грации, от които ще чакаме да ни носят медали.

 

Ансамбълът донесе първия златен медал от олимпийски игри за гимнастиката ни

Ансамбълът донесе първия златен медал от олимпийски игри за гимнастиката ни

 

Така златните момичета от ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова вече имат своите наследнички. Те са избрани от треньора Весела Димитрова и помощничката й Михаела Маевска и се готвят на "Белмекен".

Федерацията взе решение в подбора да влязат десет момичета. Това са Камелия Стоилова, Вая Драганова, Петя Борисова, Биляна Везирска, Женина Трашлиева, Елена Георгиева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова, Маргарита Василева и Десислава Галионова.

 

Камелия бе резерва в досегашния ансамбъл

Камелия бе резерва в досегашния ансамбъл

 

Всички те водят централизирана подготовка. От тях Димитрова ще определи два ансамбъла. Първият ще е титулярен, а вторият резервен. По подобен начин се практикуваше в последните две години. Покрай пандемията от коронавирус Димитрова подготвяше паралелно два ансамбъла, за да може да има вариант при заболяване или контузия.

 

Петя Борисова е сред най-красивите гимнастички

Петя Борисова е сред най-красивите гимнастички

 

"Желанието на старши треньора на ансамбъла Весела Димитрова е да работи с два равностойни състава, като и двата да се подготвят по една и съща тренировъчна програма", споделят от федерацията.

 

Рейчъл игра за Северна Македония

Рейчъл игра за Северна Македония

 

Почти сигурно новият капитан на ансамбъла ще бъде Камелия Стоилова. Досега тя беше първа резерва на олимпийските шампионки. Ако се спазва наложената до днес традиция, Камелия Стоилова ще наследи Симона Дянкова. Досегашната капитанка също бе резерва на предишния ансамбъл, който завоюва бронзовите медали на игрите в Рио 2016.

Камелия е на 20 години. Започва да тренира художествена гимнастика на 4 години. "Тя е състезател с изключителна психическа устойчивост. Много трудолюбива и дисциплинирана", споделят за нея от федерацията. Камелия впечатлява и с чаровна усмивка.

Сред фаворитките да попаднат в титулярния ансамбъл е и Петя Борисова, която е и най-опитната състезателка сред избраните. Родена е през 1998 година в Павликени. Красавицата се готвеше в индивидуалното допреди две години. След това получи покана да се присъедини към новосформирания втори състав на ансамбъла. "Просто не мога да си представя живота си без тренировките. Постоянно мисля за гимнастиката, за съчетанията, елементите. Това е моят живот", сподели Борисова преди време.

Петя е сред най-красивите гимнастички. Заради естествената си хубост често е канена за различни фотосесии. Тя направи и няколко модни появявания, но в момента е изцяло посветена на гимнастиката. Голямата й мечта е медал от олимпийските игри в Париж 2024.

Интересната е съдбата на още една гимнастичка, преминала от индивидуалното към ансамбъла - Рейчъл Стоянов, която е възпитаничка на Нешка Робева. Преди няколко месеца Рейчъл спечели многобоя на международния турнир "Жулиета Шишманова" в Бургас. Няколко години състезателката на клуб "Левски" представяше Северна Македония на големи форуми. Рейчъл записа най-големите успехи в нежния спорт за западната ни съседка. Заради нея Нешка Робева и президентът на федерацията Илиана Раева неведнъж имаха спорове. В крайна сметка Рейчъл се присъедини към ансамбъла през май.

Камелия Петрова вече знае какво е да печелиш отличия за България. Тя беше част от ансамбъл девойки, който завоюва три сребърни медала на европейското първенство във Варна тази година. Момичетата на Валя Ваташка и Цветелина Найденова отстъпиха единствено на Русия в многобоя и във финалите на уредите.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
да кажа, че....
преди 4 седмици
-5
Не са станали още златни момичета!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени