Христо Мутафчиев, девет години след смъртта на Чочо Попйорданов: Той живее в мен!

04 Май 2022, 12:12


Девет години след смъртта на Чочо Попйорданов най-близкият му приятел в гилдията - Христо Мутафчиев, призна, че той продължава да живее в него, узна HotArena.

"Чочо е в мен! Никога няма да мога да го забравя!", сподели пред "България Днес" известният актьор.

В кабинета на Мутафчиев портретът на Чочо никога не слиза от стената.

"Чочо беше екстремен. Живееше на бързи обороти. На няколко пъти се беше потрошавал", каза за своя покоен приятел Христо Мутафчиев.

За съжаление, последният инцидент с Чочо на частното гробище в Бояна се оказва фатален. Тогава героят от култовия филм "Вчера" се подхлъзва и пада отвисоко само на няколко метра от гроба на майка си.

Още като ученик в гимназията, спомнят си негови връстници, Чочо бил изключително подвижен и трудно се задържал на едно място. При "посещение на класа" на премиерата на филма "Търновската царица" в столично кино бъдещият актьор скочил от горния край на стълбището надолу и счупил крака си. А само няколко дни преди това вече бил с гипс на другия крак заради падане със ски на Витоша.

Самият Мутафчиев разказа за свое екстремно преживяване с Чочо Попйорданов. Двамата били още в зората на кариерата си и младостта ги подтиквала към необмислени постъпки.

"Бяхме на "Варненско лято". Настаниха ни да спим в Станцията на миньора. Играем представление и след поклона решаваме да се скатаем от групата и да извършим обичайния обход на варненските кръчми. В незнаен час всичко приключва и двамата се прибираме. По едно време Чочо ми вика: "Загубил съм си ключа за стаята".- "И к'во предлагаш?", го питам. "Да се качим по балконите", отговаря ми той напълно сериозно. Неговата стая беше на 5-ия етаж, а моята на първия. Започваме да се катерим нагоре. Тераси, парапети, улуци, захващаме се, кой за каквото може. Добираме се до 5-ия, стигаме до стаята му и той ми казва: "Айде, сега ти обратно надолу". Влезе си през терасата, заключи вратата отвътре и заспа. А аз обратно надолу по балконите. Влизам цивилизовано през рецепцията на станцията и се прибирам в моята стая. Такъв беше Чочо. Страшен дивак. Обичам те!", написа във фейсбук профила си Христо Мутафчиев.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени