Ибряма: Обиден съм! Дават се помощи на музиканти, които не могат да свирят!

1069
20 Март 2021, 13:14


„Господа народни избраници, политици! Моля ви да не забравяте народните музиканти на България,  не загърбвайте националната ни  самобитност. Тези хора са дали много на страната ни. Моля, не ги забравяйте! Аз лично съм разочарован, обиден съм, защото се оказа, че помощта, която ще получат музикантите от държавата за това, че не могат да свирят, е само за рок, поп и джаз изпълнители. Но защо само за тях?“

С тези думи към управляващите се обърна известният виртуоз на кларинета Иво Папазов - Ибряма, който прочу страната ни в края на 80-те, когато успя да подпише договор с Британския лейбъл Ханибал Рекърдс, с който издаде два албума със смесица от джаз, тракийска народна, циганска и турска музика, а след промените свири по цял свят в сътрудничество с най-добрите джазмени на няколко континента.

Ибряма споделя, че животът на музикантите през последните години е много тежък.

"Какво да кажа на моите приятели народни певци, които ми се обаждат за помощ, а аз нищо не мога да им кажа, нито да направя! Ето затова се зарадвах когато научих за инициативата на Рут Колева и на други за подкрепата на музикантите. Време беше някой да предприеме нещо. А то какво било? Оказа се, че помощта е за рок, поп и джаз музиканти, е, защо само за тях? Ами то има и класически музиканти, а те? Не бива така!“, възмущаваше Ибряма.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди месец
0
Ех,Ибряме,Ибряме засвири пустата песен"Жална ни майка" пък да пием по една ракия та белким ни поолекне ,!!! Оправия няма скоро да има ,защото да се оправи нещо трябва да се разруши.Е,тук и от кирпич да е нещо направено няма да се бутне.Няма сърцати,умни,справедливи ,родолюбиви българи,които ще отсъдят за общото по право без да мислят първо за себе си. Че как избранниците ще помислят за народна музика,класика театър изобщо за култура??? Културния,духовен народ не може да се манипулира,подтиска, не може да се пасе!!! Та затова халтура и чалга са прериоритет на всеки избран от нас заспалите и махмурлиите. Свири Ибряме,свири!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени